»

Plextor PlexWriter Premium 52x32x52x

Dober nakup :)

vir: Hardware Zone
Hardware Zone - Pred kratkim smo napovedali prihod nove družine Plextor-jevih CD-zapisovalnikov, PlexWriter Premium imenovane. Tokrat pa so se na spletu pojavili prvi testi teh zapisovalnikov. Na HardwareZone so si ogledali v naslovu omenjeni pogon, ki je zmožen zapisovati s hitrostjo 52x ter prepisovati z 32x. Poleg svoje hitrosti pa ponuja še mnogo drugega, kar opraviči nekoliko visoko ceno, v primerjavi z drugimi pogoni te vrste.

Avtorje članka je zapisovalnik naravnost navdušil, saj so mu prisodili končno oceno 5 od 5. Preberite si celoten članek ter poglejte rezultate testov, kjer so ga primerjali še z dvema konkurenčnima CD-zapisovalnikoma.

11 komentarjev

Od legend pa do danes

Slavni VooDoo

vir: Digit Life
Digit Life - Na Digit Life so si vzeli čas in nam pripravili seznam grafičnih kratic od leta 1998 pa vse do danes. V spisku, ki obsega čez 50 kartic se pojavljajo tudi imena legendarnih grafičnih kartic, kot so: NVIDIA Riva 128 4MB, NVIDIA RivaTNT2 M64 32MB, 3dfx Voodoo3 16MB, ATI RAGE 128 PRO 32MB, ... Poleg res dolgega spiska, pa so grafikulje tudi stestirali, in sicer v treh testih. Po rezultatih testov je zelo lepo vidno, kako je tehnologija grafičnih pospeševalcev napredovala. Preberite si celoten članek ter rezultate testa.

6 komentarjev

Iomega Predator 40x24x40x

Iomega Predator

vir: Hardware Zone
Hardware Zone - Na HardWareZone so si pogledali zunanji CD-zapisovalnik Iomega Predator. Najprej opazimo, da se nahaja v prijetnem modrem ter izredno tankem ohišju. Zapisuje z največjo hitrostjo 40x, prepisuje z 24x ter bere z 40x, na računalnik pa ga lahko priključimo z USB kablom. Na testu so ga testirali z programom Nero CD Speed ter ga primerjali še z dvema zunanjima zapisovalnikoma, in sicer z AOpen zunanjim 40-kratnikom ter z njegovim predhodnikom, takisto zunanjo 40-kratno Iomego. Oba konkurenta je premagal in si kot končno oceno zaslužil 4,5 od 5. Če vas zanimajo podrobnosti, si le poglejte celoten članek in rezultate testov.

0 komentarjev

PlexWriter Premium

Digit Life - Podjetje Plextor je naznanilo, da bo na trg poslalo novo družino CD-zapisovalnikov, PlexWriter Premium imenovano. Zapisovalniki bodo sposobni pisati s hitrostjo 52x in prepisovati z 32x. Izdelovali bodo tudi zunanje enote, ki jih bomo priklopili na USB. Pričakujemo jih lahko v mesecu maju, cena pa naj bi se gibala okoli 119 eurov. Izvirna novica ter podrobnosti.

boštjan dodaja še to, da bo z njimi moč peči tudi 1,2 GB datoteke na 99-minutne CD-Rje.


0 komentarjev

LG GCE-8520B 52x24x52x

Tweaker's Zone - Na Tweakers Zone so si ogledali enega izmed LG-jevih zadnjih CD-zapisovalnikov. Piše z največjo hitrostjo 52x, prepisuje s 24x ter bere s hitrostjo 48x. V rumeni škatli dobite poleg zapisovalnika, tudi vse potrebne kable ter programsko opremo. Primerjali so ga z Mitsubishijevim Diamond Data DD481648 48x48x16 zapisovalnikom v programu Nero CD Speed. Rezultati so vredni ogleda, zato veselo na branje.

7 komentarjev

Test dveh 52X pekačev

NeoSeeker - Danes so postali CD zapisovalniki s hitrostmi 40x in več že povsem standardni. Razlog za to je drastično nižanje cen. Na NeoSeeker so na test postavili dva pekača s hitrostjo 52x in sicer dveh podjetij: Samsung ter MSI. Njuna maksimalna hitrost pisanja na CD-R medije je 52x; na CD-RW 24x; bereta pa z največjo hitrostjo 52x.

Oba podpirata en kup tehnologij. Samsungov model ima celo 8 MB predpomnilnika, MSI-jev pa le 2 MB, medtem ko imata oba dokaj kratke dostopne čase. Pri taki hitrosti boste imeli poln CD zapečen v manj kot treh minutah. Seveda imata oba priložene tudi nekaj programske opreme. Torej, če si lastite 48x ali pa 40x pekač ni potrebe, da bi kupovali...

10 komentarjev

TDK-jev zapisovalnik druge serije

Hardware Zone -

Na HardwareZone so testirali CD-zapisovalnik podjetja TDK, ki ga verjetno bolje poznate kot izdelovalca CD medijev. Njihen tokratni izdelek bere in piše z 48x hitrostjo, prepisuje pa samo s 24x. Verjetno ni odveč poudariti, da bere skorajda vse, kar je okroglega (izvzemši pizze ter DVD-je). Z zapisovalnikom so bili zelo zadovoljni, saj za 105 dolarjev ponuja resnično dobre zmogljovosti. CD je na primer posnel v slabi poltretji minuti, za prepisljivi plošček pa je potreboval le dobro minuto več. Še en razlog več, da so mu dodelili oceno 4.5 (od 5) in nagrado uredništva. Semkaj!

13 komentarjev

Pekač

Hardware Zone -

Na HardwareZone so objavili nov test računalniške opreme, ki pride zelo prav ob vsesplošnem pomanjkanju novic (spet, pardon me). Tokrat so si ogledali nov CD-zapisovalnik podjetja ASUSTeK. Zadevščina je deklarirana z 52x branjem in zapisovanjem, pri prepisovanju pa boste počakali malce dlje (24x). Napravo, jasno, priključimo na IDE priključek, podpira pa vse CD formate, kar si jih lahko zamislite. Zakaj torej ocena dobro plus? Berite test, berite ...

0 komentarjev

Eksterno ohišje za IDE enote

Tom's Hardware - Trdi disk je vsekakor ena izmed najpomembnejših računalniških komponent, ki ne kliče ravno po premikanju ter premeščanju. A včasih bi prišel prav trdi disk, ki bi ga lahko svobodno nosili naokoli, po možnosti pa še priklopili na prazno USB 2.0 mesto. Prav o enem izmed ohišij, ki to omogočajo, so pisali na Tom's Hardware. Podjetje, ki je izdelalo ohišje, je ADS Technologies -- v svetu dokaj nepoznano podjetje. Seveda boste nanj lahko priklopili tudi optične enote kot so CD-zapisovalniki, DVD-predvajalniki itd. V benchmarkih se je ohišje odrezalo slabše od Maxtorjevega rivala, a ima tudi nekaj prednsoti, saj je npr. Nero prepoznal, da je vstavljena enota...

4 komentarji

Nov test pekača

Slo-Tech - ... in nov svetovni rekord: Plextor 40x/12x/40x je zapekel 700MB medij v pičlih 3 minutah in 28 sekundah! Tako je, drago občinstvo, imamo zmagovalca in novega prvaka v tekmi najhitrejših...
Plextor je nekaj časa nazaj v trgovine poslal prve pošiljke PlexWriter PX-W4012TA in seveda sem ga dobil v roke tudi sam, ter ga razstavil na prafaktorje (ne dobesedno), da sem za vas spisal test. Hitro brat, saj v tem testu razložim tudi nekaj izrazov in sistemov, ki jih morda še ne poznate! S 40-kratno hitrostjo odklikajte na celoten test.

0 komentarjev