»

Glasba kar iz zapestne ure

Monitor - Primitivnemu piskanju iz cenenih digitalnih ur so verjetno šteti dnevi. Podjetje Laks Cartagena Handels s senčne strani Alp je namreč izdelalo uro Laks Memory Music s pomnilnikom Flash med 32 MB in 256 MB, ki bo omogočala tudi predvajanje glasbe v zapisu MP3 ter snemanje zvoka (torej bo lahko tudi nekakšen diktatofon).

Naprodaj bodo že od marca od 89€ naprej, kolikor bo stal najcenejši model skupaj s slušalkami. Za prenos posnetkov se bo uporabljala povezava USB. Najbolj radovedni si jo boste lahko ogledali tudi na letošnjem CeBIT-u.

Še novička v Monitorju.

Vprašamo se še lahko, zakaj se niso raje odločili za zapis OGG, ki je dosti bolj imun na morebitne tožbe glede patentov.

3 komentarji

AK-MP3

Slashdot - Pri podjetju AudioBooksForFree.Com, ki se sicer ukvarja z objavo avdio knjig, so naredili MP3 predvajalnik v ohišju nabojnika Kalašnikova.

Naprava ima 20 GB trdega diska, 8 MB vgrajenega pomnilnika ter osvetljen LCD prikazovalnik velikosti 128 x 64 slikovnih pik. Litij-ionska baterija je že vgrajena in lahko igralnik™ poganja do 10 ur, medtem ko je za nalaganje podatkov tu USB 2.0 kabel. Kot dodatno opremo dobite v kompletu še stereo slušalke, adapter za priklop na električno omrežje ter najpomembneje - prenosno torbico v kamuflažnih barvah. S praznim diskom stane

3 komentarji

Glasba za v žep

Envy News - Mp3 je najbolj priljubljen zapis glasbe, ki se je na začetku uporabljal le na računalnikih. A ta format prodira tudi na mobilno tržišče, kjer je postal zelo praktičen, saj na 700 MB lahko spravimo skoraj 10 ur glasbe. Samsung YP-300S je zelo pripravna napravica, ki jo lahko skrijete v pest in nanjo shranite do 64 MB glasbe. Ne podpirale pa le mp3 formata, temveč tudi WMA.

6 komentarjev

Test MP3 predvajalnika

Review Shack -

Da, spet je nedelja, popraznična nedelja, podjetja ne delajo, novih dogodkov ni in ponovno ste obsojeni na branje -- testov strojne opreme. Kaj č'mo. Saj bo bolje. [;)]

Na Review Shack so spisali test napravice, ki jo bodo cenili predvsem tisti, ki veliko potujejo in radi poslušajo dobro glasbo. Uganili ste, tokrat gre za prenosni CD-predvajalnik, ki razume še MP3 jezik ter loví radijske frekvence. Če spadate med te glasbene "odvisnike", si članek le preberite. Klik!

2 komentarja

Prihajajo mobilni hekerji

The Register - Kot poročajo na Registru, hekerji niso več samo temna stran "klasičnega" računalništva, če temu lahko tako rečemo, ampak so začeli prodirati tudi na področje mobilnih komunikacij.

Tako sem zasledil, da se je precej uporabnikov T-Mobilovega GPRS lokalnega omrežja v ZDA pritožilo nad čudnim obnašanjem računalnikov. Kot so kasneje ugotovili, je prišlo do pošiljanja prob, gre za zametek pravih napadov. Seveda so na strežnike takoj postavili požarni zid, poročajo tukaj.

Bomo ph33r us našli tudi že preko ModregaZoba?

0 komentarjev

MP3 predvajalnik

t - break - Potujete nekam daleč? Želite na poti poslušati glasbo in po možnosti ne tovoriti zraven kilogram CDjev? Za takšne so razvili format MP3, s katerim lahko na en CD spravite ogromno glasbe. Problem pa se pojavi, ko želite te CDje poslušati kje drugje kot na računalniku. Različna podjetja so tu ugledala tržno nišo in nemudoma začele ponujati prenosne CD igralnike, ki govorijo tudi tuj jezik - MP3. Eno takšnih naprav so si ogledali na T-Break. Z iRiver SlimX iMP-400, kot se ji uradno reče, so bili z njo sorazmerno zadovoljni. Če imate dvesto zelencev preveč, klik!

5 komentarjev

D-Linkov Roq-it JukeBox z 10 GB prostora

Tom's Hardware - Roq-it MP3 JukeBox je prenosen na trdem disku sloneč MP3 predvajalnik, ki, kot pravi podjetje, lahko shrani do 150 ur glasbe. Ko ga preko USBja priključimo na računalnik, se bo naprava prikazala kot nova oznaka za HDD (primer: J:) in tako omogočila, da prenesete glasbo s preprostim vlečenjem miške. V paket je vključen tudi infrardeči vmesnik. Poleg tega lahko Roq-it uporabite tudi kot prenosni trdi disk in nanj shranite tudi druge datoteke poleg glasbenih. Roq-it je kompatibilen z vsemi Windowsi od '98 naprej in pa z Mac OS 9 in več. Stal pa naj bi okoli 209 ameriških zelencev.

0 komentarjev