»

Speeze RaptorCool I

Speeze RaptorCool

vir: PC Extreme
PC Extreme - Tokrat so si na PC Extreme ogledali hladilnik za procesorje s Socket A podnožjem, Speeze RaptorCool I imenovan. Hladilnik je osnovan na bakru, naredi 2300 obratov v minuti, pri vsem tem pa oddaja 25 dBA glasnosti. Testirali so ga na računalniku v katerem je deloval AMD XP 2100+ procesor. Pri testu temperatur se je obnesel povprečno dobro, prav tako pa so ga preizkusili tudi na navitem procesorju. Hladilnik bo zadovoljil večino povprečnih uporabnikov, za prave overclockarje pa naverjetneje ne bo zadostoval. Več o hladilniku si preberite tukaj.





0 komentarjev

Cooler Master Aero 7

Tweakers Australia - Na strani Tweakers Australia so si pogledali zadnji hladilnik za AMD procesorje, podjetja Cooler Master, ki je bilo ustanovljeno leta 1992. Z njim so pri najvišjih obratih namerili temperaturo procesorja 52.1 stopinje Celzija. V testu so ga primerjali tudi z Thermaltakeovima Volcano 7+ ter Volcano 9. Na testu temperatur se je odrezal najbolje med vsemi tremi hladilniki, žal pa tega ne moremo reči za test glasnosti. V članku si preberite podrobnosti ter hladilnikov način delovanja.

4 komentarji

HSF za i845

OCAddiction - Ali je res prišlo že do tega, da so čipovja tako specifična, da rabimo imeti hladilnike, ki lepo sedejo samo na eno samo čipovje? Izgleda že tako, saj je Thermaltake izdal hladilnik Tiger1 i845. Prav ste uganili - uradno ga lahko sparimo samo z Intelovim novim čipovjem. Ventilator velikosti 4 krat 4 centimetre, privijačen na zajeten kos aluminija, bi že ja moral opraviti svoje delo zadovoljivo, mar ne? Na OC Addiction ostajajo zadržani, saj so po testu temperature na jedru čipovja ugotovili, da je Tiger1 slabši od referenčnega Intelovega hladilnika, ako se dogodi, da pozabite spraskati priloženo že nameščeno termalno pasto dol iz spodnje strani hladilnika. Po opravljenem prvem koraku so že prišli do lepših rezultatov, a vseeno se mi zdi še vedno škoda dajati 2600 SIT za tako majhno razliko v temperaturi.

0 komentarjev

Nov čuden procesorski hladilnik

VR - Zone - Fantje pri Vr-Zone so nam predstavili nov aktivni hladilnik za procesor. Imenuje se Canopus FireBird R7 in deluje na SocketA in Socket370 procesorjih. Posebnost tega hladilnika je, da so rebra obrnjena postrani in ne navzgor. Čudno. Po mnenju njihovih inženirjev bo to pomagalo pri hlajenju. Hladilnik naj bi bil zmožen ohladiti procesorje z do 2Ghz frekvence. Pri testu, ki ga je opravil nek Japonček (jasno!), se je izkazal za zelo učinkovitega. Navitega Durona 600@1000MHz je na EPoX 8KTA3 matični plošči uspel ohladiti na 30°C pri obremenitvi. Primerjal ga je tudi s PEP66U, ki je pri isti konfiguraciji in...

8 komentarjev

Test Indigo Orba

vir: HardOCP
HardOCP - Ok, pa smo končno dočakali prvi test aftermarket hladilnika za Pentium4. Kot bi lahko ugibali gre za Thermaltakov Indigo Orb. Kar je najbolj smešno je to, da avtor niti ni imel pravega procesorja za test, temveč je hladilnik testirat "sintetično", oziroma s pomočjo svojega peltierja. Kakorkoli, če vas mika P4 in overclockanje, si test le oglejte. Me prav zanima, ali bosta tudi Alpha in GlobalWin ponudila svoji rešitvi.

5 komentarjev