»

Antec Performance One P182

MadShrimps - Antecovo ohišje P180 je eno popularnejših v višjem razredu, predvsem pri uporabnikih, ki jih zanima dober kompromis med kvaliteto hlajenja in glasnostjo delovanja. Podjetje se je zato odločilo, da ne bo poskušalo izumiti revolucionarnih novosti, ampak bo raje posodobilo obstoječ izdelek. Že na CeBitu so predstavljali nov model, imenovan P182.

Opisovalci na MadShrimps so si ogledali ohišje in bili z njim precej zadovoljni. Najbolj opazne...

0 komentarjev

Silverstone SST-LC 01S

Slo-Tech - Če naj HTPC služi svojemu namenu, torej predvajanju, zajemanju in obdelavi avdio-vizuelnih vsebin in ga želimo imeti v dnevni sobi, potem poskrbimo, da tudi na zunaj ne bo odstopal od naših pregrešno dragih komponent. Četudi se zdi, da so časi ohišij vulgaris že mimo, si nekako ne predstavljamo, zakaj bi (tudi) v dnevni sobi gledali pokočno, klasično ohišije.

Veliko podjetij (Lian -li, Cooler Master, Antec) tako vsem bodočim imetnikom HTPC ponujajo ohišja, pri razvoju katerih so celo odrinili denarce za oblikovalca. Na strani Hardwareecke so si ogledali ohišje podjetja Silverstone, model SST-LC 01S.

Vsekakor smo že videli bolj dopadljiv dizajn, denimo klasični CoolerMasterjev ACT-620. Ohišje predsvem navdušuje s tem, da je vanj mogoče namestiti običajno ATX matično ploščo in pri izbiri nismo skoraj nič omejeni.

Ko sem...

0 komentarjev

Borg ohišje

Slashdot - Če ste mislili, da ste z zadnjo vgrajeno neonko dosegli vrhunec modifikacij na ohišjih, si oglejte ohišje, ki ga je sestavil Xor’Arch iz CaseJunkies. Celoten postopek iskanja informacij in izdelave je avtorju vzel približno 9 mesecev, a rezultat je več kot vreden. Pa naj danes raje slike govorijo ...





Več slik in avtorjeve komentarje projekta pa najdete tu.

17 komentarjev

Enermaxov 460 W napajalnik

Enermax 460W

vir: The Tech Lounge
The Tech Lounge - Danes se potrebe po močnih napajalnikih iz dneva v dan večajo zaradi zelo požrešnih komponent, ki porabijo veliko elektrike. Na The Tech Lounge so si pobliže ogledali Enermaxov napajalnik z močjo 460 W. Postavili so ga v testni računalnik in pognali serijo testov ter za zaključek dejali, da je to še eden odličen Enermaxov napajalnik in mu prisodili oceno 10 od 10 in ga s tem (seveda) tudi močno priporočili. Več o tem.

0 komentarjev

Xoxide Z40 ohišje

Extensiontech - Danes je veliko ohišje zelo pomembno, zaradi čim boljšega pretoka zraka in možnosti razširitev. Nekateri imajo radi zelo lepa ohišja in jih zato modificirajo. Če pa se vam ne ljubi delati modifikacij, pa lahko kupite že modificirano ohišje. Na Extension Tech so si ogledali ohišje podjetja Xoxide. Je pravi velikan, saj ima prostora za 11 enot. Na stranici najdemo že vgrajeno pleksi steklo, ima pa prostora tudi za vgradnjo štirih 80 mm ventilatorjev. Ohišje so priporočili in mu prisodili oceno 96 %, saj boste za 45$ težko dobili tako kvalitetno ohišje. Klik!


3 komentarji

Aluminium Matrix AMX-01GND

Sound Card Central - Smo v obdobju, ko je modificiranje računalniških ohišij izredno priljubljeno. Pojavi pa se problem, če modificirati ne znamo prav dobro. V ta namen obstajajo na tržišču že modificirana ohišja. Tako ohišje so opisali na SoundCardCentral. Aluminium Matrix je prijetne zelene barve in ima veliko dodatnih ventilatorjev. Na desni stranici ima zelo veliko pleksi okno, poskrbljeno pa je tudi za varnost, saj ima ohišje na stranici ključavnico. Ohišje dobite za 89 ameriških dolarjev. Poglejte si slikovno zelo bogat članek in specifikacije ohišja.

11 komentarjev

Ahanix dBox

AnandTech -

Na AnandTech so objavili nov test oz. članek o ohišju. Tokrat so si ogledali ohišje manj znanega proizvajalca Ahanix, a to še ne pomeni nujno nekvalitetnosti ohišja. Da, ohišje je je videti prav zanimivo, pa tudi cena ni pretirana, znaša 90 dolarjev oz. 170, če se odločite za aluminijasto različico. Če vas ohišje zanima, si njegov opis na AnandTech preberite.

1 komentar

Ohišja

več strani - Ohišje je najpomembnejši del strežnika oz. nekako tako gre tisti rek. No, iz čisto performančnega vidika temu seveda ni tako, vendar pa mnogi izmed nas še vedno dajejo velik pomen lepo oblikovanemu ohišju. No, tokrat si lahko pogledate kar tri:
  • Na 8Balls Hardware so si ogledali CoolerMaster ohišje, namenjeno predvsem strežnikom, klik!
  • Na ReviewNation so tokrat ogledali ohišje podjetja Lian-Li, ki sicer ni nič posebnega, a je vseeno lepo oblikovano, klik!
  • Na OCIA pa so si ogledali modifikacijo ohišja oz. pripomočke za modificiranje ohišja s skupnim imenom 8-Ball Window Kit, klik!

0 komentarjev

Xoxide LL60

Tweak Town - Daleč so že časi, ko je bilo ohišje bolj kot ne nebistven del naših računalnikov. Navijanje je prineslo nesluteno segrevanje računalniških komponent in dobro prevetreno ter zasnovano ohišje je ključnega pomena za dobro navit računalnik. Pa še lepo more izgledati, kajne. [;)]

Na TweakTown so si danes še eno izmed serijsko lepo oblikovanih ohišij, ki nosi ime Xoxide LL60. Če vas zanima, kaj je na tem ohišju tako posebnega, da si je prislužilo 9.5 točk (od 10), klik!

1 komentar

Pleksi na pohodu

The Tech Zone - Verjetno se spomnite, da smo pred nekaj dnevi poročali o dveh prozornih ohišjih, ki sta bili plod lastne iznajdljivosti in dela. Sedaj pa so denar zavohala tudi podjetja.

Eno od prvih je Xoxide, ki se že nekaj časa ukvarja z ohišji, sedaj pa so na trg poslali še prozoren model. Pod drobnogled so ga vzeli na The Tech Zonu, ga dodobra stestirali, poslikali in mu na koncu prisodili oceno 8.5/10. Ocena je sicer verjetno malo pretirana, samo če si privoščite lepšo matično ploščo in kakšno neonko ter prozorne ventilatorje, pa zna biti drugače.

0 komentarjev

Aluminjasto ohišje

Yahoo News - Spet sem se spomnil prihajajočega Slo-Techovega LAN partyja in težav z nošenjem (v skrajnem primeru vlečenjem) računalniškega ohišja po cesti za seboj. Kdor noče na pol poti do Slo-techovega LAN-a omagati, si lahko omisli aluminjasto ohišje za 230 zelenih, edina škoda pa je, da prevoz v Slovenijo stane dodatnih 100 dolarjev. Ohišje ima celo na spodnji strani 4 USB vtičnice in je pripravljeno za vgradnjo štirih 80 mm ventilatorjev in na žalost tudi napajalnika, ki ni priložen. To in še ostala ohišja si lahko podrobneje pogledate tukaj.

0 komentarjev

OCP Silver Pro Gamer ohišje

I Am Not A Geek - Aluminijasta ohišja počasi postajajo vse bolj priljubljena tudi pri nas. Poleg Macasovih, ki so postale med našimi uporabniki že kar nekakšen zakon, pa so se pojavila še nekatera drugih proizvajalcev. Novi proizvajalci poizkušajo znana podjetja kot so Lian-Li in Cooler Master presenetiti predvsem na enem področju - ceni, saj sta si prej omenjeni podjetji dali kar pošteno naviti cene svojih izdelkov. Med takimi podjetji je tudi firma, ki je naredila ohišje OCP Silver Pro Gamer. Brez napajalnika pa ga lahko kupimo že za dokaj znosnih 95 $. Opis si lahko preberete na IANAG. Presodite sami, če je vredno uvoziti ohišje iz tujine in prezreti Chieftechovo ponudbo v Sloveniji ;) .

0 komentarjev

Modikacije ohišja za lenuhe

The Tech Zone - Zanimiv članek, kako s čim manj truda in rezanja modificirati ohišje, da bo čim bolj primerno za navijanje. Avtor je opisal nekaj res zanimivh rešitev, npr. kako narediti okrogle kable brez rezanja le teh, posvetil pa se je tudi pretoku zraka skozi ohišje, za ugodnejšo overclockersko klimo v notranjosti. Priporočljivo branje za vse, ki se nameravate lotiti česa podobnega s svojim ohišjem. Klik !

1 komentar