»

GeForce FX 5900 Ultra

Hardware Zone - nVidia je s serijo FXov napovedovala veliko, a tudi paradni konj GeForceFX 5800 se ni mogel kosati z ATIjevim Radeonom 9800 PRO. V dokaz naj vam bo članek, ki je bil objavljen na Slo-Techu. Zaradi poloma svojih kartic je nVidia izdala novo grafično kartico pod imenom GeForceFX 5900 ultra. Le-ta naj bi se lahko uspešno kosala z ATIjevimi izdelki in nVidii povrnila prestol v grafični deželi. Če vas zanima, kaj nam ta kartica obeta, si oglejte test, ki je spisan na kar dvaindvajsetih straneh.

0 komentarjev

Pregrevanje GeForceFX 5800

PC Ekspert - GeForceFX -- paradni konj nVidie ima očitno težave. Na spletni strani PC Ekspert so našli način, kako preprosto uničiti grafično kartico vredno preko 100 tisočakov, pa se je še dotakniti ni potrebno. Vse kar morate storiti je to, da naložite ohranjevalnik zaslona Matrix Reloaded ali DiveVisions. Hladilnik začne zares zelo ropotati a po eni minuti nastane smrtna tišina, ki naznanja začetek konca grafikulje. Vzrok naj bi bil temperaturni senzor, ki se izklopi po eni minuti. Imamo pa tudi temo v forumu: Pečeni GeforceFX!!!

4 komentarji

nVidia GeForceFX 5800 Ultra naprodaj na Japonskem

vir: Akiba
Akiba - Samo nekaj manj kot štiri mesece po prvi omembi nVidiine grafične pošasti GeForceFX 5800 Ultra, je ta naprodaj na Japonskem. Grafično kartico, ki temelji na nVidiienem čipu, izdeluje podjetje ASUSTek in nosi oznako ASUS GeForceFX 5800 Ultra V9900. Kartico je mogoče kupiti za 498 do 542 dolarjev, ostaja pa tudi vprašanje, kdaj se bo grafična kartica začela prodajati v Evropi in v ZDA. Več o tem.

1 komentar

Sparkle GeforceFX

Digit Life - Proizvajalec GeForce kartic - tajvanski Sparkle - je objavil, da bo ob koncu januarja 2003 začel prodajati GeForceFX, drugače imenovani kot GeForceFX 5800 in 5800 Ultra. Grafični procesor 5800 Ultra različice bo predvidoma tiktakal s 500 MHz, medtem ko bo pomnilnik delal kar na enem gigahertzu [8-O]. Uporabljal bo seveda tudi DDR-II. Pa cena? Okoli 500 do 600 evrov. Še povezava.



Ostale slike dobite tukaj.

10 komentarjev