»

CF-968 AMS gBOX Blue

OCAddiction - Iz ohišij je danes nastala prava umetnost, saj se je število modificiranih računalnikov povečalo. Če kupujemo ohišje, je le-to ponavadi srednjega oziroma velikega tipa, le redki se pa odločijo za manjša in bolj praktična ohišja. Lep predstavnik manjših ohišij je CF-968 AMS gBOX Blue, ki ima povrh vsega tudi dobre sposobnosti. V kompletu dobimo tudi osnovno ploščo (heh), 150 W napajalnik, hladilnik, gonilnike in kupček kablovja. V računalnik lahko vstavimo katerokoli grafično kartico, plošča pa je pripravljena sprejeti tudi P4 3,06 Ghz, ki omogoča funkcijo večnitenja.

0 komentarjev

Shuttle XPC SN41G2

Hardware Zone - Shuttle je le eden izmed mnogih proizvajalcev matičnih plošč. A tudi trg ohišij mu ni tuj, saj proizvajajo lično oblikovana "mini" ohišja, ki sprejmejo flex-ATX ploščo. Shuttle XPC SN41G2 je eno izmed njihovih najbolj priljubljenih modelov. Kot smo že omenili je ohišje zelo mahno saj meri le 30 cm v dolžino, 18,5 cm v višino in 20 cm v širino. V njem s kakšnim ekstremnim navijanjem nimate kaj početi, saj za dobro hlajenje ni prostora. Tudi hladilnik, ki ga dobimo poleg je svojevrsten, saj je v bistvu aluminijev blok,...

2 komentarja

Petnajst ohišij na kupu

Tom's Hardware - Na trgu ohišij so že kar nekaj časa prisotna ohišja, ki odstopajo od tistih neizvirnih bež sorodnikov. Prav danes so na Tom's Hardware spisali pravi megatest ohišij, v katerega so vključeni skoraj vsi večji proizvajalci. Gotovo sta najbolj poznani imeni Lian Li in Antec, a ni bilo vključenega Chiefteca, katerega izdelki so dokaj podobni Antecovim. Če vam ohišje ni le škatla, ki prav nadležno ropota, morate članek obvezno prebarti.


Zahvala Trubadurju....

3 komentarji

Mrežice za ventilatorje - Thermaltake style

Tweakers Australia - Zdi se, da se podjetje Thermaltake vse bolj razvija v giganta, ki, kar se tiče hlajenja, ponuja že marsikaj - od ohišij in hladilnikov do okroglih IDE kablov ... in seveda mrežic za ventilatorje, ki so si jih ogledali na Tweakers Australia. Ponavadi na tržišču videvamo predvsem aluminijaste primerke, Thermaltake pa hoče vedno biti nekaj posebnega, zato je ponudil bakrene mrežice. To pa seveda ni nič slabega, saj Thermaltakove bakrene mrežice, če gre verjeti avtorju članka, izgledajo naravnost fantastično.

0 komentarjev

Hladilniki in ohišja na Computexu

VR - Zone - Fantje na VR-Zone so spisali zanimiv pregled Computexa, le da so se skoncetrirali na področje hladilnikov in ohišij. Kot bi lahko pričakovali, so tajvančki predstavili vse svoje hladilne novosti, in moram priznati, da jih je nekaj prav impresivnih. Thermaltakovi Tiger in Dragon Orbi, novi Volcanoti, Enlightovi hladilniki, CoolerMasterjeva in Lian-Lijeva aluminijasta ohišja, Enemraxovi napajalniki za petičneže, Sunonovi magnetni ventilatorji... Novosti je vsekakor ogromno, tako da ogled močno priporočam! Thnx, Tomi!

1 komentar

Listan

Jaz - Ja, vem, čuden naslov novice. No, kmalu vam bo vse jasno (ma ne...). Po objavljeni novici o hladilniku za disk, se je DrSergioDJ odpravil na iskanje tega hladilnika. Medtem je našel neko nemško online trgovino z zelo zanimivo ponudbo. Ponujajo vse od ohišij (tudi aluminijastih in takih z klima napravo), napajlnikov (tudi Enermaxova 550W pošast je vmes), preko raznih hladilnikov in ploščic, ki jih namestite med procesor in hladilnik do overclocking kartice za slot A Athlone, nečesa podobnega mojim šaltarjem, le da je digitalno in pohekanih Promisovih Ultra ATA 100 kontrolerjev. Zelo vredu štacunca, razen nekaterim izdelkom zasoljenih cen.

7 komentarjev

Test Titan Majesty Twins Mk2 hladilnika

Case Junkiez - Kljub velikem pričakovanju, ki ga je dotični hladilnik ustvaril že samo s svojim izgledom, se je po prvih testih izkazalo, da gre za navadno jajco, ki ni sposobna spodobno odstranjevati toplote s procesorja. Titan je na srečo pritožve vzel resno in pošteno predelal hladilnik. Tako so dodali dodatne hladilne reže tudi na podnožje hladilnika, le to pa še dodatno zbrusili in zgladili. Prav tako so namestili močnejše ventilatorje. Ali je to dovolj ali ne, so preverili na Case Junkiez strani, kjer so hladilnik primerjali s staro različico ter Golden Orbom. No, res so rezultati boljši, toda tudi novi Twins cooler zaostaja za starim Golden Orbom, ki ima povrhu vsega samo en ventilator .

0 komentarjev