»

Tyan Tachyon G9500 Pro

HotHardware - Radeon 9500 Pro je grafična kartica, ki se je med uporabniki zelo priljubila s svojim odličnim razmerjem med ceno in kakovostjo. Tokrat so si na Hot Hardwareu pobliže ogledali Tyanov model te grafikulje. Kartica ima pokrito jedro z velikim hladilnikom in pomnilnik z rebri. Sepcifikacije smo že velikokrat omenili in jih najdete v testu -- kartico so stestirali in ugotovili, da gre za dober izdelek in ji prisodili kar visoko oceno -- 9,5. Klik!

0 komentarjev

FIC A97P Radeon 9700 Pro

TechSpot - Internet je v zadnjem mesecu ali dveh postal poln GeForce FXov, ki so obnoreli svet. A Radeoni kljub močnemu udarcu še živijo in se uspešno tržijo. Primerek ne tako dolgo nazaj najboljšega Radeona je izdelalo podjetje FIC, proizvodu pa so dali ime FIC A97P Radeon 9700 Pro . Sposobnosti so vam gotovo poznane, zato o tem nima smisla razglabljati, velja pa omeniti zlat hladilnik, ki pokriva GPU in pomnilnik.

3 komentarji

Radeon 9500 Pro na naslednjo stopnjo: 9800 Pro?

Herculesov Radeon 9500 Pro v vsem svojem sijaju

vir: AMD World
AMD World - Na AMD World so spisali zanimiv članek o navijanju Radeona 9500 Pro. Poskušali so ga spraviti na čimvečji takt, morda celo na nedavno splavljenga Radeona 9800 Pro. Opisali so postopek, s katerim so si cilj približali na doseg dlani, modifikacijo opravili in pognali teste. Po rezultatih sodeč se je delo kar izplačalo, saj so rezultati precej višji od tistega, v katerem je bil Radeon 9500 Pro nemodificiran. Dela naj bi bilo skupno za 10 minut -- če boste kupili kakega Radeona 9500 Pro in ga takole modificirali, gotovo ne boste razočarani. Več o tem.

2 komentarja

Hercules 3D Prophet Radeon 9800 PRO

VR - Zone - Herculesov Radeon 9800 pro je zopet oblečen v lepo modro barvo, kar je za Hercules postal že standard. Dodali pa so mu še modro led-ico, ki lepo osvetljuje bakren hladilnik, ki hladi GPU in tako ustvari še lepši učinek. Z velikim veseljem nam z VR-Zone, kjer so kartico stestirali, sporočajo da ima velik navijaški potencial, prav zaradi posebnega dizajna hladilnega sistema, saj so jo uspeli naviti na 460/365 MHz (GPU/pomnilnik) brez kakršnihkoli modifikacij[:P]. Za celoten test odklikajte na tole stran.

V "oglejte si še" najdete tudi napovednik za to kartico.

3 komentarji

Radeon 9800 pro

vir: Guru 3D
Guru 3D - Podjetje ATI -- znano po fantastičnih grafičnih karticah -- je nedavno izdalo naslednika do sedaj najhitrejše grafične kartice Radeon 9700 Pro, Radeona 9800 Pro. V bistvu je prav presenetljivo, kako hitro je napredovalo to kanadsko podjetje. Še pred kakimi tremi leti so se borili za najnižji cenovni razred, danes pa so čisto pri vrhu. Ta kartica naj bi bila odgovor na nVidiino NV30 serijo. Na Guru 3D so na test postavili najnovejšega Radeona in spisali kar 17 strani dolg članek.

Kartica temelji na R350 jedru. Za razliko od Radeona 9700 Pro ima Radeon 9800 Pro GPU zgrajen v 0,13 mikronski tehnologiji. Grafični procesor deluje pri frekvenci 380 MHz, pomnilnik pri 680 MHz, upoštevajoč DDR. Prav tako uporablja...

38 komentarjev

Radeon 9700 pro --> Radeon 9800 pro

Icrontic - Si lastite Radeona 9700 Pro pa vam je postal premalo zmogljiv? Si želite novega Radeona 9800 Pro pa nimate kupov denarja? Seveda se da vašo 9700-tko z malo truda predelati in že "imate" najnovejšega Radeona 9800 Pro.

Na Icrontic so opisali celoten postopek, kako narediti tako imenovani "Soft Mod". Postopek ni tako težak kot se sliši, le gonilnike je potrebno malce "shekati". Ampak tako modificiranje grafične kartice - ki je sicer zastonj - morda ni tako kot bi lahko pričakovali. Pri nekaterih se bo namreč pri...

9 komentarjev

Radeon 9500 Pro se na ogled postavi

Tweak Town -

Na TweakTown so si ogledali že precéj dobro znano kartico Radeon 9500 Pro, o kateri se je celó govorilo, da naj bi bila ena izmed boljših kartic za domač žep. Poceni in zmogljiva. Ugodna, skratka. Pa je res?

Kartica stane slabih 180 dolarjev, kar je nekako v rangu GeForce4 Ti4200. TweakTownovci so bili navdušeni nad gonilniki, 128 MB pomnilnika ter kvalitetnim digital - CRT pretvornikom, razočarala pa je omejena overclockabilnost. A že nenavita kartica je prava zverina, saj so z Athlonom 1870 dosegli prek 11.000 3D Markov. To pa ni od muh, kajne?

10 komentarjev