»

Test dvoslojnega DVD-pekača

Slo-Tech - Na Extrememhz so preizkusili novi Lite-On DVD zapisovalnik, ki se lahko pohvali z dvoslojnim zapisovanjem zapisljivih DVD medijev. Glede na to, da je to eden od prvih primerkov na trgu so se še posebej posvetili testu zapisovanja na DVD+R9 medije, katere lahko peče z 2,4-kratno hitrostjo. Prav tako niso pozabili na razlago nove tehnologije. Pri priporočeni ceni 159,99 dolarjev bo to nedvomno pogon, ki bo mamil marsikoga v vročih poletnih mesecih.

23 komentarjev

Prvi DVD zapisovalnik, ki je cenejši od 100$

Slashdot - AOpen je izdelal prvi pekač, ki se ponaša z cenovno znamko, ki je nižja od 100$. DRW4410 DVD+R/RW, kot model imenuje, lahko zapisuje CD-R medije s 24x hitrostjo, CD-RW diske z 10x, CDje bere z 40x, DVD+R/RW zapisuje plošče z 4x hitrostjo in jih bere z 8x, ima 2mb pomnilnika ter povprečen dostopni čas za DVDje 140ms in za CDje 120ms.

Kljub temu, da to ni najhitrejši DVD zapisovalnik pod Soncem kljub in nepodpori zapisovanju DVD-R in DVD-RW medijev, pa ga dejstvo, da stane samo 95$, dela precej privlačnega za kupce. Klik!

12 komentarjev

Nov Plextorjev snemalnik DVDjev

Plextorjev lepotec.

CDR-Info - Počasi se je začelo snemanje na DVD-je uveljavljati tudi med množico, saj so se cene enot in medijev spustile na dosegljivo raven, a navkljub temu dejstvu nekatere težave ostajajo. Domačim pekom DVD-jev štrene mešajo predvsem plusi in minusi, torej različni standardi za zapisovanje diskov (DVD-R in DVD+R). Medtem, ko se na tržišču bije boj, pa so proizvajalci zavarovali svoje naprave pred morebitno slabo prodajo ob prevladi enega od standardov tako, da prodajajo DVD pekače, sposobne zapisovanja na več načinov.

Taki sta tudi novi Plextorjevi enoti PX-708A (notranja) in PX-708UF (zunanja). Dobavljivi sta v običajni umazano sivi ter črni barvi, opremljeni pa sta z vsemi tehnologijami, ki...

23 komentarjev

Plextor PX-504A DVD+R/RW

Sezam, odpri se!

vir: Mikhailtech
Mikhailtech - Podjetje Plextor je na trgu zelo uveljavljeno ime. Plextor je že kar dolgo tega začel izdelovati DVD pogone in zapisovalnike za te medije. Tokrat so stestirali v naslovu omenjen model na Mikhail Tech. DVD zapisovalnik se obnese odlično, saj pri 4x hitrosti zapiše poln DVD s 4,3 GB podatkov v okoli 14 minutah. Enoto so po končanem testiranju zelo pohvalili zaradi odlične kvalitete in hitrosti, naj pa še omenim, da je izdelek drag tako kot vsi Plextorjevi produkti. Klik!

4 komentarji

Samsung SM-352 52x24x52x16 CD-RW/DVD

Samsung SM-352 52X24X52X16

vir: PC Stats
PC Stats - Potrebe po hitrih CD zapisovalnikih se večajo vedno hitreje. Na PC Stats so si ogledali Samsungov pekač, ki peče z največjo hitrostjo 52x. CD-RW medije peče z največ 24x, bere pa z 52x, dočim DVD medije pa z 16-kratno hitrostjo. Poleg enote je priložen tudi program za peko Nero burning rom 5 ter potrebno kablovje. Pogon prav tako podpira 90-minutne CD medije. Enota se je izakazala za dobro, zato so jo priporočili, vendar ima tudi svojo ceno -- namreč 240 dolarjev. Več o tem.

2 komentarja

I-O Data je predstavila 3 nove pogone

DVD/CD-RW

vir: Digit Life
Digit Life - I-O Data nam je predstavil 3 nove pogone, in sicer: notranji ATAPI DVD+/-RW pogon ter dva zunanja DVD-RW in DVD/CD-RW pogona, ki ju bo moč priključiti na USB 2.0. DVD+/-RW modeli bodo na voljo že te dni za ceno 267 ameriških dolarjev. CD-je bodo lahko zapisovali s hitrostjo 16x, DVD medije pa s hitrostjo 4x. Ta dober kilogram težak pogon bo deloval pod operacijskimi sistemi windows Me/2000/XP.

Zunanji DVD-RW pod oznako DVRP-iUP2 bo na voljo v maju, in sicer za ceno 350 dolarjev. Na DVD medije bo lahko zapisoval s hitrostjo 2x, na CD-je pa z hitrostjo 16x. CRWD-iU48S, zunanji DVD/CD-RW pogon, pa bo na voljo pozno v aprilu za 154 ameriških zelencev. Na CD medije bo zapisoval ter bral s hitrostjo 48x, prepisoval pa s hitrostjo 24x. Za podrobnosti si poglejte izvirno novico.

0 komentarjev

Plextor PX-504A DVD+R/W

Sezam, odpri se!

vir: HotHardware
HotHardware - Danes se hitrosti CD zapisovalcev večajo in večajo, veča pa se tudi potreba po velikosti medijev. DVD je zelo primeren za tako hranjenje podatkov, na žalost pa je še razmeroma drag. Na HotHardware so si pobliže pogledali Plextorjev najnovejši DVD zapisovalnik PX-504A, ki na DVD+R medije piše z največ 4x hitrostjo, na DVD+RW pa z največ 2,4x. Na trenutno še najbolj uporabljane -- CD-je -- pa boste lahko žgali s hitrostjo 16x oziroma 10x na CD-RW medije. Podpira en kup najnaprednejših tehnologij kot je, na primer, Burn Proof. Dostopni časi se gibljejo okoli 120 ms za CD oziroma 140 ms za DVD.

Združljiv je z Windows 98 SE/2000/ME/XP. Za to napravo pa boste potrebovali razmeroma hiter mlinček, ki naj bi imel minimalno 800 MHz...

2 komentarja

PlexWriter Premium

Digit Life - Podjetje Plextor je naznanilo, da bo na trg poslalo novo družino CD-zapisovalnikov, PlexWriter Premium imenovano. Zapisovalniki bodo sposobni pisati s hitrostjo 52x in prepisovati z 32x. Izdelovali bodo tudi zunanje enote, ki jih bomo priklopili na USB. Pričakujemo jih lahko v mesecu maju, cena pa naj bi se gibala okoli 119 eurov. Izvirna novica ter podrobnosti.

boštjan dodaja še to, da bo z njimi moč peči tudi 1,2 GB datoteke na 99-minutne CD-Rje.


0 komentarjev

Easy CD Creator 5 Platinum in Win2k nekompatibilnost

roxio - No, tudi podjetje roxio je priznalo, da ima njihov najnovejši Easy CD Creator 5 Platinum težave z Win2k operacijskim sistemom. Uporabniki so namreč po polni inštalaciji tega pripomočka za pečenje CDjev začeli izkušati plave zaslone smrti in nenaravno dolgo nalaganje operacijskega sistema. roxio vsem strankam, ki programa še niso inštalirale priporoča, da pri inštalaciji izberejo "Custom Install" in onemogočijo Take Two modul, ki očitno povzroča napake. Nekaj nasvetov imajo tudi za nesrečnike, ki so zadevo že inštalirali in se sedaj srečujejo s težavami, toda za te pojdite kar na njihovo stran.

5 komentarjev