»

Nova recenzija

Slo-Tech - Po daljšem času je pred vami ponovno DVD recenzija. To pot sem opisal nadaljevanje kultne Kocke, ki so jo leta 1997 gledalci dobro sprejeli. Kocko 2 ali hiperkocko. Ali je to dostojno nadaljevanje prvega dela ali pa le hollywoodska molzna krava po uspešnem prvem delu, ki razočara, kot navadno razočarajo prisiljena nadaljevanja, si preberite sami. Klik!

5 komentarjev

Prehlad proti raku?

Slashdot - Danes zjutraj so na Slashdotu poročali o tem, kako so na univerzi v St. Luisu v ZDA uspešno patentirali boj proti raku z virusom prehlada - ja, tistega od katerega nam teče iz nosu. Sicer malce spremenjeni (hehe, modificirani -- alien-w) virus poskrbi za to, da uniči vse rakaste celice, medtem ko zdrave celice pusti pri miru. Izjava za javnost je tukajle. Seveda za vsem skupaj stoji podjetje, ki je patentiralo zadevo. Še ena izjava.

In že vidim naslove B produkcijskih znanstveno-fantastičnih filmov o pobeglih 'dobrih' virusih ...

11 komentarjev

Nova recenzija: Godfather

Slo-Tech - Da življenje Sindikalistov ni bilo popolnoma takšno, kakršnega nam prikazujejo v filmih, je jasno. Zato pa je vsekakor zanimiva trilogija režiserja Francisa Forda Coppole, saj življenja v obravnavanem okolju ne prikazuje le malce olepšano (pravzaprav utopično), ampak so ga nekateri posamezniki celo uporabili kot model, po katerem naj bi se zgledovali v svojem obnašanju. Sergej DrSergioDJ Semibratov si je tokrat ogledal vse tri dele filma Boter.

3 komentarji

Nova recenzija: Minority Report

Slo-Tech - Slo-Techov forum (Klik! [:D]) -- tako kot realni svet -- pozna določena pravila in ureditev. Pri nas so represivni organi poimenovani "Ministrstvo Ljubezni", ki ga vodijo Tajni policaji s pomočjo moderatorjev. Pripadniki se verjetno ne bi branili novega načina dela na principu predzločina: uporabniku bi bila pravica odgovarjanja odvzeta in substituirana z nazivom še preden bi ta sploh utegnil pomislit na smetenje ;-).

Naš DrSergioDJ si je delovanje tovrstnega sistema ogledal v filmu Minority Report; Spielbergova mojstrovina ga očitno ni pustila hladnega. Konec koncev -- v katerem drugem filmu brskamo po računalniku ob spremljavi Schubertove Nedokončane simfonije, zmrznjenim zaporničkom pa čas preganja čuvajevo igranje Jesu Piu na velikansko orglovje?

1 komentar

Nova recenzija!

Slo-Tech - Yeah, baby, yeah! začne naš pridni Slaine svojo, uganili ste, recenzijo. Tokrat si je posebej za vas ogledal odbito komedijo, kot jo je sam poimenoval, Austin Powers in Goldmember. Mike Myers ter Beyonce Knowels pod taktirko Jaya Roacha z obilico dobrih štosov so ključ do uspeha, dasiravno sama zgodba ni ravno verjetna. Sproščena komedija, pač. Če vas zanima, kako je Slaine ocenil film ali pa želite podati svoj komentar, brž klik!

3 komentarji