»

KDE 3.1.2

KDE - Namizno okolje KDE 3.1 za sisteme UNIX je doživelo drugo pomladitev. Različica 3.1.2 ne prinaša novih zmožnosti, ampak izboljšano varnost in stabilnost. Vsebuje tudi večji obseg prevodov v ostale, neangleške jezike. Za natančnejši spisek novosti preberite opombe k izdaji ali pa se kar naravnost odpravite proti povezavam za prenos paketov. Tisti, ki uporabljate Konstruct si lahko KDE 3.1 prenesete skoraj samodejno.

Edino, kar me moti, je poimenovanje -- zakaj se niso odločili za KDE 3.11 for Workgroups? [>:D]

5 komentarjev

Pisave Bitstream Vera 1.10

PC Linux Online - Kakovostne pisave so vsekakor nujno potrebne za sodobno grafično namizje in le redke med njimi so brezplačne. Pravkar je ena izmed njih postala družina pisav Bitstream Vera, ki je od različice 1.10 naprej dostopna pod precej radodarno licenco. Omogoča namreč uporabo, kopiranje in razširjanje pisav, vse dokler je to početje v skladu z avtorskimi pravicami in blagovno znamko.

Poteza podjetja Bitstream je posledica predhodnega dogovora s projektom GNOME. Zdaj lahko upravičeno upamo, da bomo tudi zagovorniki odprtokodnih sistemov na vseh glavnih distribucijah Linuxa v bodoče imeli na voljo nekaj dragocenih pisav. Tudi uporabniki distribucije Slotech GNU/Linux [:D]!

Na Tinyminds.org so spisali kratek članek o namestitvi pisav, preberite pa si tudi opombe k izdaji in se nato odpravite po nove pisave!

2 komentarja

Slo-Tech GNU/Linux 1.0-alpha

Slo-Tech - Ponosno predstavljamo prvo javno alpha razlčico Slotech GNU/Linuxa!

Kakor je bilo že mnogokrat rečeno, naš cilj ni bil ponovno izumljati kolo, temveč uporabiti stvari, ki že obstajajo, in vse skupaj samó sestaviti glede na naše želje. Tako prva različica temelji na znani distribuciji Knoppix, ki sedaj do določene mere govori slovensko in vsebuje Slo-Techovo barvno shemo.

Morda je najlepša stvar pri vsem skupaj to, da vse teče iz zgoščenke -- tako vam za Pokuk™ v čudoviti svet odprte kode ni potrebno drugega, kakor da posnamete ISO sliko na CD in naročite računalniku, naj se zažene iz njega. Seveda lahko vse skupaj tudi namestite na disk, vendar vam to odsvetujemo, saj v tej fazi še ni...

42 komentarjev

Slo-techova distribucija

Slo-Tech - Da, končno ste dočakali dan, ko bo Slo-Techova GNU/Linux distribucija prišla na plano! Nekaj mesecev nazaj se je v našem forumu porodila ideja -- od takrat se je pridno delalo na tem, da se jo spravi v svet. Testna distribucija je bila poleg našim testnim preizkuševalcem poslana še večjim podjetjem, ki se ukvarjajo s proizvajanjem lastnih distribucij Linuxa. Mandrake, podjetje, ki naj bi šlo v stečaj, je v naši distribuciji, izgleda, videlo svojo rešilno bilko, saj bo novi Mandrake nosil ime Slo-Tech Mandrake 9.0.

Za grafično oblikovanje je poskrbel xbitex, naš novopečeni Impregnator™, s tesnim sodelovanjem z jetamom ter ali3nom. Verjamem, da boste v izdani Slo-Tech Linux distribuciji uživali, kot se le da. Končna različica bo izdana, natisnjena na CDje češke izdelave, konec meseca. Hvala vsem sodelavcem ter Slo-Techu za podporo. Tisti s širokopasovnimi povezavami boste lahko distribucijo vunpotegnili že kmalu. Žal bodo uporabniki navadnega klicnega dostopa na slabšem, ker...

15 komentarjev

Slo-tech ekipa na Teleinfosu

Slo-Tech - Ker imajo naši kolegi na štantu Laboratorija za telekomunikacije Fakultete za elektrotehniko tako prisrčno kamero, se je ekipa Slo-Techa malce posnela. Na posnetku boste lahko videli naš razstavni prostor ter nas, slo-techerske manekene. Oglejte si .wmv posnetke in se nasmejte!
Tale je v malce boljši kvaliteti (4,4MB) medtem, ko je tale malce slabši (2,1MB). Oglejte si, da nas vidite v polnem elementu in postavi.

15 komentarjev