»

P4 z 800 MHz maja

X-Bit Labs - Nedavno tega je Intel na trg poslal vezje za nove Pentiume 4 z 800 MHz prednjim vodilom. Sedaj pa so na vrsti procesorji. Po poročanju X-Bit Labs naj bi Intel poslal Pentiume 4 z 800 MHz FSB na trg v prvi polovici maja. Ti naj bi tiktakali pri hitrostih 2.4 GHz, 2.6 GHz in pa 2.8 GHz. Znane so tudi cene in sicer:
  • Pentium 4 2.40C -- 250$
  • Pentium 4 2.60C -- 300$
  • Pentium 4 2.80C -- 380$
Pentium 4 3.0 GHz pa naj bi se prodajal po 565$. Izvirna novica tukaj.

10 komentarjev

Bug na bug ... Pentium!

X-Bit Labs -

Naj še kdo poreče, da se Intel ne trudi. Na dan so priplavale informacije, da ima Intelov mobilni procesor, Pentium M zgolj štirinajst do sedaj odkritih napak, kar ga postavlja na čelo Intelovih procesorjev, zakaj vsi Penitum-procesorji izdani v zadnjem desetletju so jih imeli več.

Za primerjavo, Pentium 4 jih ima vsaj 73, Pentium III vsaj 83, Pentium II celih 92, prvotni Pentium pa 72 napak. Veliko večino izmed njih so kajpada kasneje popravili. Celoten seznam vseh do sedaj odkritih napak najdete v izvirni novici. Napake niso velike in ne vplivajo v veliki meri na delovanje, a omeniti velja še, da Intel še ne namerava izdati kakršnihkoli popravkov zanje.

Nemara čakajo na odkritje novih in dobili bomo Pentium M SP1. [>:D]

14 komentarjev

Intelova mini cenovna strategija

Overclockers Australia - Vsi vemo, da se Intel na vso moč trudi, da bi ljudstvu čim bolj približal svoj procesor Pentium4. Kot smo slišali v marsikaterem poročilu v preteklosti, so Tualatini kar dodobra tepli P4 procesorje, zato se je Intel odločil, da le-te vrže iz prodaje. Vendar pa to ni bilo dovolj. Izgleda, da se je marsikateremu uporabniku procesor Pentium 3 dodobra sedel v spomin, zato se je Intel poslužil še zadnje taktike: zniževanja cen. Tako po novem 1,7 GHz Pentium4 stane 8 $ manj kot 1 GHz Pentium3, 1,6 GHz Pentium4 pa stane samo 2 $ več kot 933 MHz Pentium4.

0 komentarjev

Intelova P4 promocija

The inquirer - Ker so bili Pentiumi4 pravo malo razočaranje ob prihodu in ker vsak malce bolj zaveden hardveraš ve, da za manj denarja dobiš boljši AMD-jev procesor, se je Intel odločil, da bo prodajo poizkusil zvišati z drugačnimi prijemi. Kakor pravijo na The Inquirerju, bo intel vsakemu prdajalcu računalniške opreme, ki bo kupil škatelni Pentium4 procesor pri 1.5 GHz in Intelovo D850GB matično ploščo ponudil med 12. avgustom in 29 septembrom, 30 $ rabata (popusta). V igri so 423 pinski Petnium4 na 1.5 GHz procesorji brez dodanega RDRAMA, s 128 MB ali 256 MB RDRAM-a ter plošči D850GB in D850GBAL, ki bo prišla kasneje in bo imela vgrajeno zvočno ter LAN kartico. Po vsem tem lahko sklepamo, da bomo v prihodnje videli še več P4 sistemov. Vendar pa Intel s to kampanjo ne namerava samo dvigniti prodaje, ampak se tudi znebiti zalog, saj mu bodo stari P4 procesorji ob predstavitvi novih 478 pinskih primerkov postali kar precejšen trn v peti....

0 komentarjev

Nersrečni Pentium 3

The inquirer - Zadnje čase so novi Tualatini kar lepo poživili trg in dogajanje na računalniški sceni. Vendar izgleda, da zo za Intela ni bilo dovolj. Po poročanju The Inquirerja bodo Pentiumi 3 umaknjeni še predčasno, nadomestili pa naj bi jih Pentiumi 4 in Celeroni. Kar se tiče avgustovske izdaje najnovejšega 0.13 mikronskega Tualatina, je možno, da bo le-ta namenjen samo ozkemu krogu potrošnikov (CompaQ, Dell, ...). Inquirer še navaja, da naj bi desktop Pentiumi 3 v roku enega (ali raje dveh) mesecev postali na trgu precej redki. Več tukaj.

0 komentarjev

Pentium 4: zakaj je tako počasen?

The Register - Veliko ljudi je pričakovalo, da ko bodo kupili novega Pentiuma, ga bodo samo zadegali na njemu primerno ploščo in že bodo lahko uživali v hitrosti. Žal pa ni tako - Intel se je namreč pri snovanju Pentiuma 4 usmeril predvsem v to, kako čim bolj optimizirat SSE2 ukaze in glede na to novico na The Register - u lahko sklepamo, da je Intel pri tem že skoraj pretiraval - Pentium 4 je namreč pri izvajanju programov, optimiziranih za njegov SSE2, več kot dvakrat hitrejši, kot je brez optimizacije. Torej, da zaključim: Če hočeš imet hitrost iz Pentiuma 4, potem mora biti program optimiziran zanj. Če pa optimizacije ni...

6 komentarjev