»

Skaal-tel's All in Oneder Helmet

MODTHEBOX - Modifikacij v pravem pomenu besede dandanes že primankuje. Predvsem zaradi že izrabljenih idej in vse "modifikacijske krame", ki se je da danes kupiti v vsaki malo bolje založeni računalniški trgovini. Če vam primankuje idej in če ste se kdaj vprašali, kaj narediti s staro vojaško čelado, multimetrom, napajalnikom, "kretnico" (switch) ter še nekaj malenkostmi, potem si poglejte tale članek, v katerem je avtor vse prej naštete stvari vgradil v vojaško čelado iz druge svetovne vojne. Ideja je zelo zanimiva, in čeprav izvedba ni najbolj profesionalna, je vsekakor vredna ogleda!

2 komentarja

Ventilatorji

Tweakers Australia - Hlajenje je danes zelo pomembno, saj računalniške komponente oddajajo vedno več toplote. Zato so si na strani Tweakers Australia vzeli čas in si ogledali pet različnih ventilatorjev: Thermaltake Smart Case Fan 2, Antec Blue LED Fan, Antec TriLight LED Fan, Cooler Master TLF-R28 Neon LED Fan ter Enermax UC-12FAB RPM Adjustable Fan. Vsi ventilatorji so na poged izredno lepi, v članku pa so predstavili vsakega posebej ter opravili tudi test glasnosti. Vredno ogleda.

0 komentarjev

Okna XP: kako iz njih iztisniti kar največ

Tweak Town - Okna XP so, predvsem na starejših računalnikih, lahko prav nesramno počasna. In če se tudi vam zdi, da traja celo večnost, preden kaj naredite v "XP-jih", si le oglejte članek, ki so ga spisali na Tweak Townu. V njem boste izvedeli, kako kar najbolje nastaviti namizje, okenskega raziskovalca, Internet Explorer, skratka kako kar najbolje 'sfrizirati' okna, da bodo delovala hitreje. Vredno ogleda!

3 komentarji

Kenwoodov MP3 predvajalnik

The Tech Zone - Čeprav so navdušeni podporniki standarda MP3 doživeli kar precejšen udarec, ko je moral Napster, gotovo najbolj poznan servis, kjer si lahko downloadal svoj priljubljeni MP3 komad, prenehati s svojim poslom, to ni nikakor ustavilo pohoda standarda MP3, ki se iz računalnikov seli tudi v razne predvajalnike. Prvič smo MP3-je lahko poslušali v DVD enotah, kot so Yamahawa, kmalu pa se je standard razširil še na avtoradije, kot so npr. Kenwood KDC-MP8017, ki so ga testirali tukaj. Kenwoodov primerek je samo eden izmed številnih predvajalnikov, ki jih lahko kupimo na trgu. Spada med cenejše (400 $) in je dostopen širšim množicam. Vendar pa njegovo cenejše poreklo ne predstavlja nobene ovire za kakovost, saj je po testu sodeč KDC-MP8017 eden izmed najboljših MP3 predvajalnikov, ki pa nudi še nekatere druge zanimive lastnosti (zaščita proti kraji, dober LCD zaslonček ...). Test navaja, da je edina pomanjkljivost MP3 sam, saj se na dražji opremi še kako poznajo njegove slabosti. Ampak...

3 komentarji

MP3 v avtih

HardOCP - Verjetno se nihče ne bi branil poštenega MP3 predvajalnika v avtu, razlogov pa mi tudi ni potrebno naštevati, saj ste sami še kako dobro seznanjeni s prednostmi tega standarda. Dejansko uporabni MP3 avtoradiji so se začeli pojavljati komaj pred kratkim, marsikdo pa seveda ni čakal tako dolgo. Tu prednjačijo američani, ki so si v svoje avtomobile montirali celotne računalnike. En tak projekt lahko vidite tukaj in moram priznati, da je avtor opravil kar pošteno delo. Vseeno pa je ta "Digital Blazer" prava umetnija. Ni mi povsem jasno ali se takšni avti dejansko prodajajo v ameriki, ali pa je lastnik pravi mojster. Vsekakor vredno ogleda.

vir: HardOCP

vir: HardOCP

4 komentarji