»

Micron in DDR-II

X-Bit Labs - Micron, dobro poznani proizvajalec pomnilniških čipov, je napovedal prve pošiljke 1 GB DDR-II pomnilniških modulov izdelovalcem strežniških sistemov. Čeprav ti moduli niso nobena novost, proizvajalec še vedno ni izustil, kdaj bodo na voljo tudi širši javnosti.

Narejeni so v 0,11-mikronski tehnologiji, za optimalno delovanje potrebujejo 1,8 V in so pripravljeni za delovanje pri 400 oziroma 533 MHz. Micron je že demonstriral 256 MB, 512 MB in 1 GB module, kar mu ponuja dobro izhodišče za dobavo čipov z velikostjo od 128 MB do 4 GB pri hitrosti 400 oziroma 533 MHz. Klik!

7 komentarjev

Hynix predstavil gigabiten DDR-II čip

X-Bit Labs - Korejski izdelovalec pomnilnika je včeraj svetu pokazal svoj gigabiten DDR-II čip. Po njihovih napovedovanjih bo DDR-II pomnilnik nadomestil današnje DDR in SDR pomnilnike v bližnji prihodosti. Masovno proizvodnjo teh čipov tako obljubljajo že za prvo četrtletje prihodnjega leta, Intel pa naj bi jih v drugem četrtletju prihodnjega leta podprl še s svojim čipovjem, ki bo ta pomnilnik tudi podpiralo. Še besedica o samih specifikacijah tega pomnilnika: grajen bo v 0,11-mikronski tehnologiji, tiktakal pa bo pri 533 in 667 MHz. O ceni še ni podatkov. Več o tem.

1 komentar

DDR-II in Intelova čipovja zanj

EBN - Po Samsungu je tudi Intel uradno najavil proizvodnjo svojih DDR-II čipov. Uradno naj bi jih dočakali prihodnje leto, so sporočili po sestanku JEDEX konference, ki je tekla ta teden v San Joseu. Natančnih datumov pri Intelu niso želeli razkriti, poudarili so le, da bo DDR-II na voljo v drugi četrtini prihodnjega leta. Povedali so še, da pripravljajo tri čipovja za svoje procesorje in dotični pomnilnik.
  • Grantsdale za osebne računalnike,
  • Alviso za prenosnike in
  • Lindenhurst za strežnike.
Vsa imena so zazdaj še kodna.

Izvirna novica.

0 komentarjev

DDR-II prihaja

X-Bit Labs - Dejstvo je, da si DDR-II pomnilnik nezadržno utira pot v domače računalniške sisteme. Včeraj je tako podjetje Samsung Electronics objavilo, da so kot prvi na svetu sploh pričeli s proizvodnjo gigabajtnih DDR-II modulov, ki so sestavljeni iz 512 megabitnih DDR-II čipov.

Pomnilnik bo deloval pri delovni napetosti 1.8 V in delovni frekvenci 533 MHz. Dobavljivi bodo tudi 633 MHz-moduli, ki bodo namenjeni zahtevnejšim omrežjem in ostalim posebnim okoljem. A vendarle ostaja vprašanje, kdo ta trenutek tak pomnilnik sploh potrebuje, glede na to, da trenutno še ni platforme, ki bi ga podpirala. Novica.

1 komentar

DDR-II zamuja

EBNS - Po poročanju EBNS DDR-II pomnilnik očitno še ne bo prišel tako kmalu, kot smo si mnogi želeli. Njegova masovna proizvodnja naj bi se namreč začela šele sredi leta 2005, kar je kar leto pozneje, kot so sprva načrtovali. Takšno odločitev so sprejeli izdelovalci pomnilnika na zadnji konferenci. Poglavitna razloga za zamudo sta po njihovih besedah prepočasno potrjevanje novih standardov (spomnimo se DDR400) ter zavlačevanje proizvajalcev matičnih plošč, ki s trenutnim pomnilnikom svoje izdelke odlično prodajajo. Zaenkrat. Več o tem.

0 komentarjev

ATI z DDR-II pomnilnikom

X-Bit Labs - Vse kaže, kot da želi ATI trenutno porušiti in sesuti vse, ki se mu postavljajo na pot na trgu grafičnih kartic. Kljub temu, da imajo trenutno najhitrejšo kartico sploh ter še mali milijon njenih izvedenk za manjše vsote, so se danes lotili naslednjega velikega projekta. Danes je namreč kanadski velikan predstavil svoje prve grafične kartice, ki uporabljajo DDR-II pomnilnik, naslednik trenutno uporabljanega DDR. Kartice se zaenkrat še kodno imenujejo (kako izvirno) DDR-2M. Pojavljajo se tudi govorice, da naj bi ATI začel prodajati svojega Radeona 9700 Pro sparjenega z DDR-II pomnilnikom natanko ob splavitvi konkurenčnega NV30. Prav tako naj bi pripravili inačico 9500 z DDR-II, medtem ko o verziji 9000 s tem pomnilnikom še ni nobenih informacij. Klik!

7 komentarjev