»

Nvidia lansirala Geforce GTX 1650

AnandTech - Nvidia je zelo na hitro poslala v trgovine novega Geforca - GTX 1650; sicer najmanjšega predstavnika arhitekture Turing.

Čeprav je bilo zaradi uhajanja informacij že nekaj dni jasno, da bo zeleni tabor kmalu dal na trg še najšibkejšo članico svoje trenutne serije grafičnih kartic, je lansiranje Geforca GTX 1650 zainteresirano javnost ujelo nepripravljeno, saj Nvidia predstavnikom medijev ni poslala ničesar v predhodno testiranje. Malo zato, ker so šele danes prišli posodobljeni gonilniki, še bolj pa zato, ker gre pač za izdelek za spodnji del trga.

Kartica GTX 1650 je zgrajena na čipu TU117, ki je obtesan TU116 iz...

199 komentarjev

Šestnajstkratniki na kupu

Bench House -

Ni dolgo tega, kar so na Bench House opisali dva DVD-predvajalnika -- Pioneer DVD-117 in TEAC DV-516E. No, tokrat nam predstavljajo še tri nove DVD-predvajalnike in sicer:

  • BENQ DVP1650P,
  • Pioneer DVD-119 in
  • SONY DDU-1612.
Ako se ravno odločate za nakup DVD-enote in kolebate med zgoraj naštetimi, utegne biti vaša odločitev po tem testu kanček lažja. Na Bench-House vam priporočajo namreč Pioneer DVD-119. Klik!

5 komentarjev

Samsung SM-348B DVD/CDRW

NeoSeeker - Samsungovi izdelki nas spremljajo že zelo dolgo. Od njih imamo veliko uporabnih, nekaj pa mogoče tudi neuporabnih stvari, ki so jih druge tvrdke izdelale precej boljše. Tokrat so na Neoseekerju napisali kar precej obsežen test Samsungovega DVD/CD-RW pogona SM-348B. Obe omenjeni stvari (DVD in CD-RW) sta skupaj, v eni škatli, pravzaprav pa smo tega že vajeni in ni nič kaj presenetljivo novega. Članek se splača pogledati, saj so ga ocenili z dobrimi 88%, pa še cena ni prav pretirana.

3 komentarji

DVD-ji na kupu

Digit Life - Na Digit Life so nedavno objavili svoj nov test, v katerem si so ogledali trenutno najbolj prodajane DVD-pogone. Tokrat so uč™ vrgli na:
  • Pioneer DVD-117LJ DVD-ROM,
  • Sony DDU1611 DVD-ROM,
  • TEAC DV-516E DVD-ROM in
  • Toshiba SD-M1712 DVD-ROM pogone.
Najbolj so bili zadovoljni s Sonyjevo enoto, takisto dobro pa se je odrezal tudi Pioneerjev izbranec. Pohvaliti velja tudi dejstvo, da so opisali tudi možnost pretvorbe vseh pogonov iz RPC-2 (regijsko zaščiteni) v RPC-1 (odklenjen). Klik!

3 komentarji

Samsung SM-348 CD-RW/DVD

I Am Not A Geek - Vse tiste, ki vas muči pogled na kopico CD, CD-RW ter DVD-enot v vašem računalniku, bo razveselila novica, da je podjetje Samsung izdalo CD-zapisovalec, ki zmore pisati z 48x hitrostjo, prepisovanje pa opravlja dvakrat počasneje, kar seveda ni nič posebnega, razveseljiva pa je vsekakor tudi zmožnost branja DVD-zgoščenk. Na I Am Not A Geek so spisali test tega pekača, ki si ga lahko ogledate na tem naslovu.

0 komentarjev

Yamaha CRW-F1E

Bench House - Tako, na Bench House so spisali nov test internega CD-zapisovalnika. Tokrat so testirali Yamahino čudo, ki bere s 44x hitrostjo, s prav takšno hitrostjo tudi zapisuje, prepisuje pa s 24x. Kljub dejstvu, da imamo že tudi zapisovalce z višjo deklarirano hitrostjo, je yamaha hitrejša od nekaterih uveljavljenih imen, npr. od Teaca, saj za peko 800 MB CDja potrebuje samo tri minute. V kolikor vaš računalnik potrebuje novo "pečko", klik!

0 komentarjev

Test novega Pioneerja DVD-116

Storage Review - Prišel je novi Pioneer DVD, DVD-116 imenovan, ki se od DVD-115 ne razlikuje kaj veliko. Še vedno bere DVDje s 16x hitrostjo ter CDje s 40x hitrostjo. Razlike se pojavljajo drugje: DVD-115 bere digitalno glasbo s samo 12x hitrostjo ter naj bi pri tem opravilu imel težave (čeprav jih jaz nisem nikoli opazil, saj si dotični produkt lastim). Po novem DVD-116 podpira tudi UATA-66 protokol ter je tišji. Dobro, si rečem, ter grem brat test. Heh, čudno je to, da je DVD-115 svojega hitrejšega brata nascal domala v vseh testih, razen v digitalni ekstrakciji glasbe, kjer so razlike res vidne. Povsod drugje je bil DVD-115 boljši. Čudno, čudno... Test si kar preberite, saj je dokaj dober, čeprav malo nepregleden. Pri Pioneerju bi pograjal tudi to, da njihove enote s pladnjem nimajo Digital Audio Out konektorja, ki ga imajo že čisto vse, tudi najcenejše DVD enote. Ne vem, ali hoče Pioneer sam sebi pljuvati v skledo ter forsirati prodajo Slot-In izdelkov. Možno, čeprav težko verjetno....

0 komentarjev