»

Vroče cevi tudi na procesorskih hladilnikih?

3dGameMan.com - Princip vroče cevi je preprost, saj je namenjen temu, da prenese toploto iz enega dela še na druge hladilne površine. Tokrat je podjetje Thermalright, poznano po svoji seriji SLK hladilnikov, predstavilo procesorski hladilnik, iz katerega molijo "vroče cevi". Le-te namreč prenašajo toploto iz dna hladilnika na hladilna rebra. Izdelan je iz 100% bakra, tehta pa kar 520 gramov oz. nekaj več kot pol kilograma. Pritrdi se preko štirih vijakov in nase sprejme 80 ter 92 mm ventilatorje.

Tako kot vedno, je tudi tokrat posnetek na voljo v WMV in MOV obliki.

7 komentarjev

Swiftech MCX462

Burnout PC - Hlajenje procesorja je današnje dni nujno potrebno, saj bi bilo brez hlajenja ohišje polno dima. V ta namen ima velika večina ljudi zračne hladilnike, ki so povečini sestavljeni iz hladilnih reber in ventilatorja. Obstajajo pa tudi "hibridi", ki se razlikujejo od običajnih hladilnikov predvsem po obliki hladilne površine. Swiftech MCX462 je na pogled zanimiv, saj je zgrajen iz aluminijastih palčic, katerim so vrezali navoje in s tem povečali površino. Da pa bi dodali še piko na i, so za dno uporabili masiven kos bakra, ki odlično prevaja toploto.

0 komentarjev

Aero7 in XDream SE

Metku.net - Coolermaster je na trgu hlajenja prisoten že kar nekaj časa. Eden izmed najbolj popularnih hladilnikov je XDream, ki se je izkazal za zelo učinkovitega. Na Metku Mods pa so si ogledali Coolermaster Aero7 in XDream SE. Zelo zanimiv je prvi hladilnik, saj je ventilator postavljen vzporedno z rebri in zaradi usmerjenega zračnega toka ne ustvarja "mrtve točke", kjer pri normalnih ventilatorjih ni prepiha.

6 komentarjev

Volcano 11 Xaser Edition

Tweak Town - Thermaltake je eno izmed najuspešnejših podjetji, saj izdeluje zelo dobre a tudi malo glasne hladilnike. Njihov "najnovejši" izdelek je Volcano 11 Xaser edition. Na prvi pogled je stvarca res lepa, a pri sposobnostih še vedno zaostaja za Cooler Master XDream hladilnikom. Poleg samega hladilnika, ki je sestavljen iz bakrenih reber, v kompletu dobimo še potenciometer s katerim prilagajamo hitrost vrtenja.

1 komentar

XDream SE

Tech Extreme - Cooler Master je pred nekaj časa na trg poslal enega izmed uspešnejših hladilnikov -- HSC-V83 XDream. Nastala pa je izboljšana verzija imenovana HSC-V83 XDream SE, ki je napredovala predvsem v zgradbi saj so rebra iz samega bakra. Poleg hladilnih reber in ventilatorja je v komplet vključen še potenciometer, katerega vstavimo v prazno režo v ohišju, kjer se ponavadi nahajajo izhodi in vhodi PCI naprav. Hladilnik sicer ni SLK-900 a moral bi zadostiti vsem potrebam povprečnega uporabnika.

0 komentarjev

Thermalright SLK 800

Viper's Lair - Thermalright SLK 800 je zagotovo eden izmed najbolj priznanih zračinh hladilnikov. Eden izmed poglavitnih razlogov je gotovo baker, saj sestavlja ves hladilnik. Baker pa tudi ni preveč lahek, zato ta zverina tehta kar okoli pol kilograma. Seveda moramo k temu prišteti še nekaj gramov za ventilator, katerega moramo ponavadi dokupiti. Če vam v kakšnem predalu odveč leži kakšnih 15 tisočakov o nakupu dobro premislite.

8 komentarjev

Test Thermalright SLK-900 - video

3dGameMan.com - Na 3dGameMan.com so spisali - ups, pardon, posneli - test Thermalright SLK-900 hladilnika. Večina vas ta hladilnik že pozna, zato ne bom nakladal. Povem le, da ga boste lahko namontirali tako na AthlonaXP, kot na Pentiuma4 (Socket 462 ali 478) in si sami izbrali ventilator glede na to, kako radi imate svoja ušesa. O tem bakrenem hladilniku sicer ne povedo nič novega, je pa to zanimiv pristop za ljudi, ki ne marajo dolgih strani testov in se raje udobno namestijo in si test ogledajo kar preko videa. Na voljo sta .wmv in .mov različici filma. Verjetno mi ni treba povedati dvakrat, da je priporočljiv širokopasovni internet.

15 komentarjev

Thermalright SLK 700

Viper's Lair - Thermalright SLK 700 je manjši bratec enega izmed najbolj uspešnih zračnih hladilnikov za SocketA procesorje -- SLK 800. Kot smo že omenili, je ta model majhen, zategadelj je na njem serijsko lahko največ 74-milimetrski ventilator. Ker je tak ventilator dokaj težko dobiti, hladilnik sprejme tudi 70 in 60 mm ventilatorje. Čeprav se pritrdi preko podnožja procesorja, je stik še vedno dober, o čemer pričajo tudi rezultati. Test.

13 komentarjev

Thermalright SLK 900

NexusHardware - Thermalright je eno izmed vodilnih podjetij na področju zračnega hlajenja. Njihov najbolj uspešen izdelek je bil SLK800, ki slovi kot eden najboljših zračnih hladilnikov. A izdelali so njegovega naslednika in sicer SLK900, pri katerem so odpravili pomanjkljivost predhodnika -- pritrjevanje. Namesto da bi se hladilnik pritrdil na podnožje procesorja, je sedaj možno namestitev preko štirih lukenj na matični plošči, zaradi katerega hladilna rebra bolje stojijo na procesorju. Druga novost je ta, da ga lahko pritrdimo na AMD-jeve in takisto na Intelove procesorje.

9 komentarjev