»

Pentalpha Aqualia

MODTHEBOX - Pa smo spet pri vodnem hlajenju, ki je v nekaterih računalnikih tako nepogrešljiv. Kompleti so postali zelo popularni saj imamo vodno hlajenje lahko vgrajeno že v uri ali dveh. Če pa se vam že to zdi potrata časa, pa si kupite Pentalpha Aqualia , ki se močno razlikuje od ostalih produktov. Glavna značilnost je, da so črpalka, rezervoar in hladilnik skupaj in tvrijo enoto, ki jo lahko vstavimo v 5.25 palčno mesto. Sistem izgleda praktično, a procesor je bil kar za 8°C toplejši kot pri zračnem hladilniku SLK 800.

1 komentar

CritiCool Powerplant

Overclockers Cafe - Hrup je nezaželjen v našem življenju, še posebej pri računalniku, kjer vsak šum moti pri mirnem gledanju DVD-jev. To in izvrstne hladilne sposobnosti, so prisilile kar nekaj ljudi, da jim računalnik hladi voda. A tudi tu nastaja problem, saj moramo črpalko zagnati še preden prižgemo računalnik. Če le-tega ne storimo, lahko prav kmalu zavohamo zažgano plastiko, kar naznanja bridki konec procesorja. Da bi se izognili takim nezgodam, je podjetje CritiCool izdelalo rele, ki ob vklopu računalnika avtomatično prižge tudi črpalko. To, ali pa sprehod v trgovino s procesorji, vaša izbira [:D].

2 komentarja

Vodno hlajenje prihodnosti

Science Blog - Procesorji se vedno bolj grejejo in kot napovedujejo, bodo procesorji kmalu proizvajali 4x več toplote kot sedaj. Zato so znanstveniki odkrili nov način hlajenja. Prednost takega vodnega hlajenja je ta, da ne potrebuje črpalke, saj bodo v hladilni tekočini mikro mehurčki, zaradi katerih bo posledično nastal tlak, ki bo poganjal vodo skozi zaprt krog. Seveda bo tudi hlajenje postalo učinkovitejše in predvsem tišje.

5 komentarjev

Danger Denovo vodno hlajenje

NexusHardware - Vodno hlajenje postaja vse bolj priljubljeno, kot lahko že vidimo na forumu. Na Nexus Hardware so si ogledali komplet, v katerem dobite vse -- vodni blok, črpalko, radiator, ventilator, itn. Ta komplet so označili kot odličen nakup, čeprav so v kompletu dobili pokvarjeno črpalko ter jo vrnili proizvajalcu, ki jim je odvrnil, da je to prva vrnjena črpalka. Vodni bloki so lepo oblikovani in že na pogled izgledajo dodelani. Sam članek sicer ni tako dolg, a branje nikoli ne škodi [:D]. Več o tem.

1 komentar

Thermaltake Aquarius II

PC Arena - Če hočemo dandanes čimbolj naviti procesor, potrebujemo na primer vodno ali kompresorsko hlajenje. Kompresorsko je bolj zapleteno in tudi dražje, vodno hlajenje pa je manj učinkovito, a cenejše. Če niste ravno "sam svoj mojster", lahko posežete po že izdelanih kompletih vodnega hlajenja, kot je na primer Aquarius II, ki ga je izdelal uveljavljeni gigant Thermaltake.

V kompletu boste dobili hladilnik, vodni blok, črpalko in ostale nujno potrebne cevi ter člene. Seveda je vključen tudi ventilator in rezervoar za vodo. Ako pa vam to ne odgovarja, lahko uporabite avtomobilski hladilnik, akvarijsko črpalko in Morphlingove vodne bloke.

...

9 komentarjev

Vodno hlajenje endvatri

Slo-Tech - Radi bi imeli vodno hlajenje, tega si res želite. A se vam nekako gabi kupovati dele po raznih trgovinah širom Slovenije: v Ljubljano po peltierjev element, na grosupeljski avtoodpad po hladilnik, v trgovino z živalmi po pretočno črpalko, do Boeinga po vodni blok,... Če ste prepričani, da ti enostavno ni za vas, si enostavno morate kupiti komplet. Mikhailtechovci so pod prste vzeli Swiftechov MCW462-UT sistem, v katerem dobite Black Ice radiator, 226 W peltierev element, Eheimovo črpalko ter ostale kvalitetne dele. Mikhailtechovci so komplet pretestirali ter bili zelo zadovoljni, čeprav je moje osebno mnenje zadržano - 9 stopinj Celzija v mirovanju...

3 komentarji

Vodno hlajenje

Pimprig - Bliža se čas vročih poletnih dni, ko bodo naši mlinčki trpeli zaradi povišane temperature - naviti še toliko bolj. Zato prav pride vodno hlajenje, vendar je izdelava le-tega lahko precej težavna. Rešitev te težave je seveda nakup kompleta, v katerem so vse komponente vodno hlajene. Neke vrste Plug'n'Play varianta, torej [:D]. Test enega takih kompletov si lahko ogledate tukaj, odločitev, ali se nakup izplača, pa prepuščam posamezniku.

0 komentarjev