»

Mobility RADEON 9600 in 9200 vs. GeForce FX Go 5600 in 5200

X-Bit Labs - Nemška računalniška revija PC Games Hardware Magazine je objavila rezultate testiranja najnovejših grafičnih kartic za prenosne računalnike. Govorimo torej o karticah Mobility Radeon 9200 in 9600 ter o GeForce FX Go 5200 in 5600. Kartice so primerjali v igrah Aquanox, Unreal Tournament 2003 in Serious Sam: The Second Encounter. Kot testni sistemi so bili uporabljeni prenosniki Toshiba Satellite 5200-902, Peacock Freeliner XP 2500+, Acer Travelmate 800 in Medion Titanium MD6200. Testi so pokazali, da so kartice Radeon kartice veliko zmogljivejše in hitrejše od konkurenčnih. Je nVidia izdelala preslabe gonilnike ali pa je žrtvovala zmogljivost na račun manjše energijske porabe? Podrobnosti si lahko preberete tukaj.

0 komentarjev

Mobilna različica: Radeon 9600

AMD Zone - Na AMD Zone so pripravili 5 strani dolg test Radeona 9600 in kot kažejo testi se kar dobro obnese. Je prva grafična kartica za prenosne računalnike, ki ima podporo DirectX 9 - zgrajena je v 0,13 mikronski tehnologiji, podpira AGP 8X, ima tudi izhod DVI za LCD monitorje in dva RAMADAC-a s hitrostjo 400 MHz. Kartico bo mogoče dobiti v 3 rezličicah: 32 MB (64-bit), 64 MB (128-bit) ter 128 MB (128-bit). Na police pa bo kot pravijo prišla enkrat maja. Pa še povezava.

0 komentarjev

ATi Mobility Radeon 9600 Pro

Slo-Tech - Vstopamo v čas, kjer bo postal prenosnik glavni del vsakega razgibanega človeka. So dokaj mali, priročni, lahko ga imamo vedno s sabo. Takšne in podobne stvari so pripeljale glavna konkurenta ATi in NVidio do tega, da preusmerijo dosti časa tudi v razvoj mobilne tehnologije. Na HotHardware so nam tokrat postregli s testom ATI Mobility Radeon 9600 Pro, ki se ponaša s 350 MHz hitrim GPUjem in 300 MHz hitrim pomnilnikom.
Kako se kartica odreže proti GF Quadro 100 in GF4 si lahko pogledate v testu, kartica pa bo v trgovine prišla enkrat maja.

1 komentar

Lindows in poceni prenosnik

Lindows Mobile PC

vir: mini-itx.com
mini-itx.com -

Podjetje Lindows je na trg poslalo nov prenosnik, ki se postavlja z isto vrsto procesorja, ki poganja tudi EPIA 800 in EPIA M 9000 Mini-ITX matične plošče. Lindows Mobile PC se v vsej svoji majhnosti hvali z naslednjimi specifikacijami:

  • 12,1 palični zaslon, ki zmore prikazati 1024x768 pik;
  • 265 MB pomnilnik;
  • 20 GB trdega diska;
  • 1,3 kg mase.

A ob sicer lepem naboru možnih priklopov bomo verjetno pogrešili TV izhod. Nadvse koristna stvar za študente, saj ob našteti konfiguraciji urejevalniki besedil nebi smeli povzročati problemov. Klik!

Pa tudi kot podstavek za lonček z rožicami bi lahko prav prišel [:)] .

6 komentarjev

Compaq Presario 2810T vs. Toshiba Satellite 1900-703

X-Bit Labs - Na x-bit labs so izvedli zelo zanimiv test. Vsi namreč testirajo samo prave AGP grafične kartice za namizne PC sisteme, nihče pa ne pokaže razlike med 3D pospeševalci na področju prenosnikov.

Z v naslovu omenjenima notebookoma so namreč stestirali dve konkurenčni prenosniški 3D grafični kartici in sicer ATI Mobility Radeon 9000 s 64MB DDR in nVidia GeForce4 440 Go z 32MB DDR. Prišli so do zanimivega zaključka, da ATI prekaša nVidio tudi na tem področju, saj GeForce4 Go ne podpira strojnega DirectX8.1. Zelo zanimiv in obširen test si preberite tukaj.

4 komentarji

Radeon Mobility

The inquirer - Zadnje čase sem bil precej odsoten, ker sem odšel na "prisilen" dopust. Tega nisem preživel z ležanjem na plaži, ampak kar aktivno - v planinah, kjer sem 5 dni hodil kot zmešan. Posledica: "muskelfiber", da te kap . No, da pa ne bom izpadel kot Trontel, ki kar malce preveč "popestri" (ironija, get it? ) vremensko napoved s svojimi komentarji, se raje preselimo k bistvu - novicam.
Pred kratkim so na področju mobilnih grafičnih pospeševalcev (tistih za prenosnike) kraljevali mobilni S3-jevi Savage4 in ATI-jevi grafični čipi (družina Rage). S prihodom GeForce 2 Go čipa pa se je ta dolgotrajna vladavina prenehala. GeForce 2 Go je dolgo časa ostal eden izmed najboljših, če ne že kar najboljši grafični pospeševalec za prenosnike, sedaj pa je prišlo do manjše krize, saj dosedanjemu kralju po besedah The Inquirerja kar pošteno diha za vrat ATI-jev Radeon Mobility. Ta procesor naj bi prvi uporabil Sony v svojih Vaio prenosnikih. Natančnih podatkov o procesorju še ni, saj je ATI z...

0 komentarjev

Overclockanje Pentiuma4 @ HotHardware

HotHardware - Srečneži pri HotHardware so nedavno dobili v roke testni primerek Intel Pentium4 procesorja pri 1.4GHz. Nič posebnega, pravite? Napaka! Njihov procesor je namreč imel odklenjen množilnik in kot pravi overclockerji so se kojci spravili nad njega. Njihov cilj je bil doseči najvišji overclock Pentiuma4, pri čemer so si pomagali z ASUS P4T matično ploščo. No, končni rezultat je 1.737GHz, kar vsekakor ni slabo, toda Japonci so že dosegli 2GHz. Vseeno je HotHardwareov članek precej zaniiv, tako da priporočam ogled! Thnx, Roman.

0 komentarjev