»

Swiftech MCX462

Burnout PC - Hlajenje procesorja je današnje dni nujno potrebno, saj bi bilo brez hlajenja ohišje polno dima. V ta namen ima velika večina ljudi zračne hladilnike, ki so povečini sestavljeni iz hladilnih reber in ventilatorja. Obstajajo pa tudi "hibridi", ki se razlikujejo od običajnih hladilnikov predvsem po obliki hladilne površine. Swiftech MCX462 je na pogled zanimiv, saj je zgrajen iz aluminijastih palčic, katerim so vrezali navoje in s tem povečali površino. Da pa bi dodali še piko na i, so za dno uporabili masiven kos bakra, ki odlično prevaja toploto.

0 komentarjev

Aero7 in XDream SE

Metku.net - Coolermaster je na trgu hlajenja prisoten že kar nekaj časa. Eden izmed najbolj popularnih hladilnikov je XDream, ki se je izkazal za zelo učinkovitega. Na Metku Mods pa so si ogledali Coolermaster Aero7 in XDream SE. Zelo zanimiv je prvi hladilnik, saj je ventilator postavljen vzporedno z rebri in zaradi usmerjenega zračnega toka ne ustvarja "mrtve točke", kjer pri normalnih ventilatorjih ni prepiha.

6 komentarjev

Volcano 11 Xaser Edition

Tweak Town - Thermaltake je eno izmed najuspešnejših podjetji, saj izdeluje zelo dobre a tudi malo glasne hladilnike. Njihov "najnovejši" izdelek je Volcano 11 Xaser edition. Na prvi pogled je stvarca res lepa, a pri sposobnostih še vedno zaostaja za Cooler Master XDream hladilnikom. Poleg samega hladilnika, ki je sestavljen iz bakrenih reber, v kompletu dobimo še potenciometer s katerim prilagajamo hitrost vrtenja.

1 komentar

Sergio: urednik, veliki bwana in ol' bachelor

Slo-Tech - Ako ravno mu tega ne gre prisoditi, se je danes, 14. 2. 2003, naš predragi urednik v novi dan prvič zbudil še za leto dni starejši.

Ta mladenič jih sedaj šteje 19 in je najmlajši master-bwana/urednik Slo-Techa do sedaj ;). Verjetno se mu lahko zahvalimo za vse kvalitetne članke in teste, zalaganje z novicami, uspešnim urednikovanjem in predvsem za prav maternisko skrb nad stranjo in ohranjanje dobrih odnosov med admini, kriminalisti, moderatorji in pisuni.

Ter seveda vami, obiskovalci.

Vse najboljše Sergio!

64 komentarjev

Hladilnikov ni nikoli preveč

Prvič

vir: Thermaltake
več strani - Testi različnih hladilnih teles so na strani kot je Slo-Tech vedno dobrodošli. Da vam prihranim čas, sem v tej novici strnil kar tri.

Najprej je tu ThermalTake P4 Spark 7, ki so ga testirali 3dGameMan-ovci. Naj opozorim, da gre za test v obliki video posnetka, tako da lahko ogled bolj ali manj priporočam le tistim, ki si lastijo širokopasovno povezavo. Hladilnik je presenetljivo dobro prestal teste in je po besedah avtorja članka, pardon, videa [:D], najboljši hladilnik za P4 na trgu.


Naslednji je na vrsti AeroCool-ov X-Factor. Hladilnik očara s svojim izgledom, glede na svojo ceno in velikost pa tudi dobro hladi, so povedali na Virtual...

0 komentarjev

Smeško namesto zapisnika

Yahoo News -

Policisti v Franciji so se tokrat srečali z zelo zanimivo kartoteko nekega voznika. Devetnajstletnega voznika so namreč ustavili, pri redni kontrolni pa so ugotovili prekoračitev dovoljene meje alkohola v krvi. Ko se je pojavil pri sodniku za prekrške v severni Franciji, natančneje v mestu Besancon, je mladenič tam našel nezavarovan računalnik, prek katerega se je dokopal do svoje kartoteke.

Jasno jo je izbrisal, da pa bi testiral dobrodušnost policistov, je na njeno mestu vstavil simbola ;), kar vsi računalniški uporabniki prepoznamo kot smeška. No, sodnik ni bil tako vesele narave, prisodil mu je štiristo evrov kazni, prenehanje veljavnosti vozniškega izpita ter tromesečno bivanje v ječi. Niso vsi za štose ...

7 komentarjev

Volcano 11 - Xaser Edition

Thermaltake - ThermalTake je objavil novost na svojem ceniku hladilnikov za procesorje. Tokrat se novinec imenuje Volcano11, Thermaltake pa ga priporoča za vse AMD procesorje, ki imajo PR ("Performance Rating") največ 3400+ (kot da jih lahko že kupimo[:D]). Ventilatorček se lahko vrti med 1300 in 4800 obrati na minuto (4800 RPM povzroči 48 dB hrupa), ima vgrajen termalni senzor in ima posebno razširitveno ploščico, s pomočjo katere lahko nadzorujomo hitrost vrtenja.

9 komentarjev

Thermaltake Volcano 9 in Thermaltake CoolMod

več strani - Thermaltakov Volcano 9 je bil v novicah že nekajkrat omenjen in povsem po pravici, saj bo, kot kaže, dostojno nasledil svojega predhodnika Volcana 7 in 7+. Še enega izmed kopice testov tega novega TT-jevega hladilnika najdete tukaj, kjer so ga stestirali v navezi Thermaltakovega CoolModa. CoolMod je za nekatere precej posrečena zadevica, ki je pritrjena na ventilator in jo sestavlja nekaj LED diod modre in rdeče barve. Modre LED-ice svetijo vedno, medtem ko se rdeče prižigajo le takrat, ko "škreblja" tudi disk. Nekaj o CoolModu si lahko med drugim preberete tudi tukaj.

5 komentarjev