»

Barvanje z UV barvicami

Valley Forums - Morda malce bolj "rejversko" (rave - stil življenja in mišljenja) modificiranje računalnikov je barvanje z UV reaktivnimi barvami. Podnevi, ob ugasnjeni UV žarnici, bi ohišje s pleksi oknom lahko izgledalo precej neatraktivno, ko pa prižgete ČrnoLuč™, lahko računalnik zažari v vseh mogočih žarečih odtenkih fluorescentnih barv. Kratek članek so napisali na Valley Forums.

8 komentarjev

Thermaltakeovi barvni ventilatorji

Thermaltake - Vsi vemo, da je v zadnjem času zrasla priljubljenost barvnih ventilatorjev. Tudi Thermaltake se je odločil, da izda svoj primerek prozornega ventilatorja z barvnimi diodami. Lahko ga dobite v rdeči, modri ali zeleni barvi in stikalom za vklop ter izklop. A1654 FireBall premika zrak z 2000 obrati na minuto ter ga je možno pritrditi na katerokoli stran, saj ima snemljivo okrasno masko.

3 komentarji

UV ventilatorji -- DIY

DarkVision Hardware -

Ste že videli UV ventilatorje? Če še niste, si jih le oglejte, saj se odlično podajo k dobro modificiranemu računalniku in zatemnjeni sobi. [:D] Njihova slaba lastnost je bolj ali manj le cena. No, da pa to ne bo več tako, so poskrbeli na DarkVision Hardware, kjer so objavili članek, kako si doma izdelati prav takšne ventilatorje. Poceni, kakopak. Članek na tem naslovu.

2 komentarja

UV risanje

Metku.net - Dandanes ni nič posebnega, če prebarvamo tisto dolgočasno belo ohišje in nanj narišemo svoj vzorec. Nekateri so šli malo dlje in začeli barvati stvari kot so modemi, grafične kartice, zvočne kartice.... Na Metku Mods pa so stvar popeljali en nivo više in začeli ustvarjati z UV kemičnim svinčnikom. Lotili so se polepšati Albatronovega GF4 Ti4200. Vzeli so ga iz ohišja in začeli barvati povezave na vezju kartice. Po težavnem opravilu so stvar namestili nazaj v ohišje in prižgali UV katodo. Učinek je bil izjemen, saj se je kartica spremenila v občudovanja vredno umetnino. Vsekakor zanimiva modifikacija.

7 komentarjev

Okrogli IDE kabli - UV

HighTekPC - V vsakem računalniku so zelo v napoto široki, 80 žilni IDE kabli, ki zelo ovirajo pretok zraka skozi ohišje. V današnjih dneh se da dobiti okrogle (cevkaste, če smo natančni)kable, ki so bistveno ožji in bolj "aerodinamični" in zaradi tega je pretok zraka lažji. Prav o okroglih kablih so pisali na HighTekPC. A to niso običajni okrogli kabli. Njihova posebnost se pokaže, ko vanje usmerimo UV luč - takrat začnejo svetiti v lepi modri svetlobi. A na žalost so bili avtorji v članku zelo skopi, saj obsega le eno - pa še to kratko - stran.

3 komentarji

UV ventilatorji

DarkVision Hardware - Na trg so prišli tudi ventilatorji iz snovi, ki reagira na UV svetlobo tako, da se sveti. A poleg tega, da je tako celotno ohišje kot vetrnica občutljiva na ultra-vijolične žarke, so ti ventilatorji še obarvani - zeleno ali oranžno. Ventilator se napaja preko molex konektorja, a ima vodnik za priklop na matično ploščo, da mu lahko odčitavamo tudi vrtljaje. Podrobnejši opis si lahko preberete na DarkVision Hardware.

0 komentarjev

Zanimiva modifikacija

Overclockers.com.au - Avstralski overclockerji so objavili članek o majhni in preprosti, a toliko bolj uporabni modifikaciji (takšne so najboljše ). Zadevica se ukvarja s problemom uporabe velikih in močnih ventilatorjev v računalniku. Takšen ventilator je problematično priklopiti na matično ploščo, saj zaradi prevelike porabe lahko povzroči nestabilnost, če pa ga priključimo na MOLEX konektorje, pa ne moremo spremljati števila vrtljajev. Rešitev je v bistvu zelo preprosta, potrebujete le spajkalnik in nekaj dobre volje...

5 komentarjev

Koliko lahko zaupamo cenam i-net trgovin?

Yahoo News - Na Yahoo News si lahko ogledate zanimiv člančič o težavah, s katerimi se srečujejo postavljalci spletnih trgovin. Če spremljate tuje internet strani, potem ste zadnje mesece verjetno opazili veliko "posebnih akcij", v katerih so normalne izdelke prodajali po neverjetnih cenah. Seveda so razne spletne novičarske strani (ekhm... HardOCP... ekhm) novice o teh "akcijah" takoj posredovale naprej, in ljudje so dejansko naročili proizvode. Seveda firme niso mogle upoštevati teh naročil in potem se je začela prava internet gonja s strani teh istih strani. No, poanta ni v tem. Poanta je, da je velika večina nakupovalnega softvera zelo ranljivega in da je možno brez večjega napora spreminjati cene, dodajati akcije in podobne stvari. Seveda razni script kiddiji te stvari s pridom izkoriščajo in internet trgovine so se znašle pred resnim problemom, saj morajo konstantno preverjati svoje cene, če niso mogoče bili tarča kakšnega šaljivca. No, Yahoojev članek si le oglejte, saj je res zanimiv.......

0 komentarjev