»

FIC A97P Radeon 9700 Pro

TechSpot - Internet je v zadnjem mesecu ali dveh postal poln GeForce FXov, ki so obnoreli svet. A Radeoni kljub močnemu udarcu še živijo in se uspešno tržijo. Primerek ne tako dolgo nazaj najboljšega Radeona je izdelalo podjetje FIC, proizvodu pa so dali ime FIC A97P Radeon 9700 Pro . Sposobnosti so vam gotovo poznane, zato o tem nima smisla razglabljati, velja pa omeniti zlat hladilnik, ki pokriva GPU in pomnilnik.

3 komentarji

ATI Radeon 9000 Pro All In Wonder

vir: Hexus
Hexus - Serija Radeonov je zagotovo poglavitni del prihodka podjetja ATI, ki je trenutno vodilno podjetje v svetu grafikulj. Kralj grafičnih kartic je zagotovo Radeon 9700 Pro, a ker je ta kartica predraga za množice, so razvili tudi slabotnejšo serijo 9000. Posebnost te kartice je v tem, da vključuje tudi TV vhod in izhod, ki omogočata gledanje televizijskega programa in sprejemanja video posnetkov, ter predvajanje računalniške slike na televizijskih aparatih. Sicer pa je to čisto običajni Radeon 9000 Pro s 64 MB DDR pomnilnika.

1 komentar

Sapphire Beast All-In-Wonder 9000 PRO

Beyond 3D - Grafične kartice so ene izmed ključnih komponent v računalu, saj brez njih ni slike (aja? nisem vedel! -- alien-w). Eni izmed boljših so ATI-jevi Radeoni, ki spadajo v sam vrh ponudbe. Na Beyond 3D so si ogledali manj močnega iz družine -- Radeona 9000 Pro.

Posebnost te kartice je v tem, da ima še nekaj dodatnih funkcij, kar lahko razberemo iz besedne zveze All in Wonder. Poleg grafikulje je vanj vključena še TV kartica z daljinskim upravljalnikom. Tako boste lahko izbirali med 125 različnimi televizijskimi kanali (če jih toliko lahko ponudi vaš ponudnik kabelske), kartica pa bo zadovoljila tudi skoraj vsakega igralca iger, saj so ostale lastnosti popolnoma enake običajnemu Radeonu 9000 Pro, vključno z 275MHz...

2 komentarja

Najhitrejši Radeon

vir: ATI
ATI - Tyanov Tachyon G9700 Pro bo novi Radeon v družini, ki pa ne bo popolnoma običajen. Zakaj? Že sama proizvodnja in opremljenost te pošasti bo slonila na mislili za overkloking. Kaj bodo kartici dodali, da bo tako nekaj posebnega? Prva zadeva je "Hardware monitoring", ki bo uporabniku preko preprostega vmesnika omogočal nastavljanje hitrosti vrtenja ventilatorja, hitrosti procesorja in pomnilnika ter temperature le-teh ter bo lahko opazoval napetosi na posameznih delih. Vse to se bo seveda izvajalo v realnem času.

Naslednja stvar je posebno dizajnirani hladilnik, ki bo dobro poskrbel tudi za hlajenje pomnilnika, ki bo baje lahko dosegel same...

9 komentarjev

Radeon 9000 Pro tudi na Macih

X-Bit Labs - Kanadski gigant, podjetje ATI Technologies, je danes objavil vest, da so začeli z masovno prodajo svojih grafičnih kartic Radeon 9000 Pro -- tokrat za uporabnike Macev. Kartica bo tako kot PC inačica delovala pri 275 MHz (RAM in GPU), zanimivo pa je dejstvo, da ne bo imela aktivnega hlajenja. Kartica bo na voljo s 64 MB pomnilnika, njena cena pa bo znašala približno 170 ameriških zelencev. Klik!

2 komentarja

ATI začel s prodajo Radeona AIW 9700 Pro

X-Bit Labs - Kot kaže, se je ATI ustrašil konkurence s strani GeForceaFX in takoj ukrepal. ATI je tako danes začel s pošiljanjem ter masovno prodajo svoje najhitrejše ter najbolj obložene grafične kartice v zgodovini. Radeon 9700 Pro, opremljen z vsemi mogočimi multimedijskimi ter televizijskimi dodatki, poimenovan All In Wonder, se bo prodajal s ceno 450 dolarjev, na voljo pa bo v prihodnjih dneh. Klik!

2 komentarja