»

Mozilla 1.3.1 in 1.4 Beta

Mozillazine - Izšla je Mozilla 1.3.1. Različica je enaka Mozilli 1.3, le da je sedaj nekoliko bolj varna in podpira namestitvene datoteke XPI tudi na sistemu Mac OS X. Za podrobnejše informacije si oglejte opombe k izdaji. Dolpoteg.

Vse novosti in dobrote pa so na voljo v Mozilli 1.4 Beta, ki je prav tako že izšla. Med novostmi je tudi izbira privzete strani, ki se odpre ob novem oknu, zavihku ali zagonu Navigatorja -- izbiramo lahko med domačo stranjo, prazno stranjo in stranjo, ki smo si jo ogledali nazadnje. Komponenta Pošta in novice zdaj podpira avtentifikacijo CRAM-MD5, poleg tega pa lahko tudi izbiramo privzeto pisavo, velikost in barvo pri pisanju elektronske pošte v obliki HTML. Tako kot vedno je na voljo seznam vseh novitet in dolpoteg.

Kmalu lahko pričakujete tudi slovenske jezikovne pakete in binarni različici za Linux ter Windows.

1 komentar

Izšla je Mozilla 1.3

Mozilla.org - Mozilla 1.3 je na voljo! Najprej je bilo zavračanje slik, nato smo dobili zavračanje pojavnih oken, zdaj pa je na voljo tudi filtriranje elektronske pošte. Med novosti sodijo tudi samodejno prilagajanje velikosti slik, API za urejanje obogatenega besedila spletnih strani, filtri za novičarske skupine, dinamična zamenjava profilov, skoraj 2000 popravkov in še marsikaj. Za natančne informacije preberite opombe k izdaji. Slovenska različica je že na poti, zato jo lahko pričakujete v naslednjih dneh!

19 komentarjev

Še boljša Mozilla 1.3b

Mozilla.org - Izšla je nova Mozilla, vse popularnejši spletni brskalnik.

Različica 1.3beta prinaša:
  • samodjeno resizanje prevelikih slik, da se prilegajo velikosti okna<
  • dinamično preklapljanje profilov
  • urejanje vseh nastavitev direktno iz About boxa, to pomeni, da je sedaj možno vklopiti vse testne možnosti brez text editorja
  • še boljše filtriranje spama (mozilla mail)
  • strojno učenje pri dokončevanju vpisovanja naslovov. tako računalnik poskuša pametno dopolniti kaj boste vpisali in ne le uporabiti zadnji podoben vpis.
Večini enostvnih uporabnikov verjetno čisto zadostuje IE. A naprednejši (power-userji), ki hočejo brskati malo bolj učinkovito, bodo morali poseči po Mozilli ali Operi ...

19 komentarjev

ZlobnaKoda™: GameSpy in zopet KaZaA

The Register - Namestitveni programček prvoomenjenega pripomočka za nalinijsko igranje je približno 3.100 uporabnikom serviral (nenaročen) bonusek v obliki virusa Nimda-E. Drugoomenjeni pripomoček, spletnoizmenjevalni KaZaA, pa je doživel svojo drugo večjo nevarnost (pustimo sodišča na strani :]), virus Backdoor.K0wbot.1.3.B, ki v računalu ustvari stranski vhod. Dragi tovari... SloTecherji, obnovite definicije podpisov svojega priljubljenega AV programja ter uporabljajte glavo. Hvala.

8 komentarjev

Mozilla 0.9.1

Mozilla.org - Izšla je nova Mozilla 0.9.1. Poleg običajnih popravkov so se tokrat še posebej vestno lotili tako imenovanih 'top crush' bugov, odstranili so jih kar 34! Veliko so delali tudi na hitrosti. Zdaj vsaj pod Okni deluje tako imenovan 'turbo' mode, v katerem se Mozilla naloži v ozadju in se potem zažene enako hitro kot bi se IE (to je enako kot počne IE, da folk ne bo več bentil nad hitrostjo).
Aja, poleg tega pa je Primož popravil slo-tech layout, tako da zdaj pravilno deluje tudi v Mozilli (zdaj se da normalno pisat komentarje in novice). Primož je car, majke mi, ...

8 komentarjev