»

Nov Sharpov prenosnik

Digit Life - Podjetje Sharp je naznanilo, da bo na tržišče poslalo nov prenosnik, poimenovan Sharpov Mebius MURAMASA PC-MV1-5CA. Prenosnik bo vseboval 1,3 GHz Pentium M procesor, 256 MB PC2100-pomnilnika, 60 GB-trdi disk, DVD/CD-RW-pogon, osnovan pa bo na Intelovem 885GM čipovju. Prikazano sliko bomo gledali na 12,1 palčnem zaslonu, ki bo podpiral maksimalno ločjivost 1024 x 768. Posebnost tega prenosnika je še, da ga lahko, ko je priključen na osebni računalnik prek USB-vmesnika in je pri tem izključen, uporabljamo kot zunanji trdi disk. Klik!

2 komentarja

Intel napoveduje

X-Bit Labs - Intelovi predstavniki so v ponedeljek predstavili še nekaj dodatnih informacij o prihajajočem 64-bitnem procesorju. Procesor bo kodno poimenovan Montecito, premierno pa bomo videli tudi novo tehnologijo. V procesor bosta namreč vgrajeni dve jedri. Ostale novosti bodo več kot milijarda tranzistorjev, 0.09-mikronska tehnologija izdelave, 18 MB L3 predpomnilnika lociranega na procesorju samem ter nov sistem FSB, o katerem pa zaenkrat še ni znanega skorajda nič. Procesor lahko pričakujemo v letu 2005; o ceni še ni podatkov. Klik!

8 komentarjev

Pentium serija M

Tom's Hardware -

Intel je že pred časom pričel razvijati novo serijo procesorjev, ki bodo primerni za prenosne računalnike. Zaenkrat še ni na voljo množicam, a na Tom's Hardware so dobili ekskluzvno pravico testa in spisali so kar dolg članek o tej novi Intelovi zverini. Na voljo naj bi bila že v letošnjem letu, a po dokaj zasoljeni ceni, saj boste za sistem z 1,6 GHz Pentiuma M odšteli 3000 dolarjev, kar je cenovno ekvivalentno 2,6 GHz Pentiumu 4. Prišli so do zaključka, da je zaenkrat tehnologija še preslabotna, saj se je v benchmarkih odrezala slabše kot trenutni Intelovi procesorji. A ugotovili so, da ima tehnologija svetlo...

9 komentarjev

Intelova mini cenovna strategija

Overclockers Australia - Vsi vemo, da se Intel na vso moč trudi, da bi ljudstvu čim bolj približal svoj procesor Pentium4. Kot smo slišali v marsikaterem poročilu v preteklosti, so Tualatini kar dodobra tepli P4 procesorje, zato se je Intel odločil, da le-te vrže iz prodaje. Vendar pa to ni bilo dovolj. Izgleda, da se je marsikateremu uporabniku procesor Pentium 3 dodobra sedel v spomin, zato se je Intel poslužil še zadnje taktike: zniževanja cen. Tako po novem 1,7 GHz Pentium4 stane 8 $ manj kot 1 GHz Pentium3, 1,6 GHz Pentium4 pa stane samo 2 $ več kot 933 MHz Pentium4.

0 komentarjev

P4 1,4 GHz ter P4 1.7 GHz

Active Hardware - Na Active Hardware sem zasledil primerjalni test - pod drobnogled so vzeli Intel P4 1.4 GHz ter Intel P4 1.7 Ghz, sparjena z osnovno ploščo Intel D850GB, ki temelji na Intelovem i850 čipovju. Čeprav je test dolg že kar predolgih 16 strani, povedanega ni bilo kaj preveč novega: Danes Intel P4 ponuja premalo za preveliko ceno. Narediti moramo preveč zamenjav (ohišje, pomnilnik, napajalnik) za premalo efekta. Res je, da je Intel v P4 vgradil res vse nove funkcije in da je P4 pač prvo novo jedro po Pentiumu Pro (na katerem so bili grajeni vsi nadaljni Pentiumi, vključno s P3) in res je tudi, da je bil tudi Pentium Pro polomija, saj je (ironično) bil predrag, res ponujal veliko, a pač premalo, da bi se ga splačalo kupiti. Če vprašate mene, bo P4 doživel lepo prihodnost šele takrat, ko se bo spravil izdelave nove serije procesorjev v .13 mikronski tehnologiji, saj ga bodo izdali na novem podnožju. Torej, trenutno podnožje, na katerem se potijo P4 procesorji, je le začasno. Da je pa bera...

4 komentarji