»

Šestnajstkratniki na kupu

Bench House -

Ni dolgo tega, kar so na Bench House opisali dva DVD-predvajalnika -- Pioneer DVD-117 in TEAC DV-516E. No, tokrat nam predstavljajo še tri nove DVD-predvajalnike in sicer:

  • BENQ DVP1650P,
  • Pioneer DVD-119 in
  • SONY DDU-1612.
Ako se ravno odločate za nakup DVD-enote in kolebate med zgoraj naštetimi, utegne biti vaša odločitev po tem testu kanček lažja. Na Bench-House vam priporočajo namreč Pioneer DVD-119. Klik!

5 komentarjev

DVD-ji na kupu

Digit Life - Na Digit Life so nedavno objavili svoj nov test, v katerem si so ogledali trenutno najbolj prodajane DVD-pogone. Tokrat so uč™ vrgli na:
  • Pioneer DVD-117LJ DVD-ROM,
  • Sony DDU1611 DVD-ROM,
  • TEAC DV-516E DVD-ROM in
  • Toshiba SD-M1712 DVD-ROM pogone.
Najbolj so bili zadovoljni s Sonyjevo enoto, takisto dobro pa se je odrezal tudi Pioneerjev izbranec. Pohvaliti velja tudi dejstvo, da so opisali tudi možnost pretvorbe vseh pogonov iz RPC-2 (regijsko zaščiteni) v RPC-1 (odklenjen). Klik!

3 komentarji

Test LCD zaslona

Modfactor - Testi monitorjev sicer niso tako popularni, kot na primer testi procesorjev, saj imajo vsake oči "svojega malarja", a vendar ... Na ModFactor so ™ vrgli na Samsungovega 17'' paličnega LCDja, imenovanega SyncMaster 172T. Preverili so vse, kar se monitorju praktično da stestirati ter se na široki razpisali o njegovih tehničnih karakteristikah. Če imate kaj odvečnega časa, klik!

1 komentar

Aluminijaste nalepke

AthlonXP.com - Lian Li, proizvajalec zelo dobrih in kvalitetnih ohišij je sedaj izdelal tudi aluminijaste nalepke za CD-ROM in DVD-ROM enote ter disketnike. Aluminijasto nalepko enostavno prilepite na vašo optično ali disketno enoto in voila, nimate več grde, drap barve pogona ob lepem, kovinskem ohišju.

Problem je le v dobavljivosti te robe v Sloveniji in nerazširjenost podprtih modelov. Ploščice se da dobiti trenutno samo za nekatere najbolj razširjene modele, lastniki ostalih pa se boste morali zateči kar k barvanju. Zadevo so stestirali na AthlonXP.com.

0 komentarjev

Plextorjev CD-RW/DVD kombo

CDRLabs - Plextor je izdal svoj prvi kombo, ter se tako podal tudi v DVD vode. Pogon nosi oznako PlexCombo PX-320A 20/10/40-12A CD-RW/DVD-ROM, kar vam da vedeti, da so združili svoj 20x pekač z 12x DVD pogonom. Po vseh preizkušnjah so mu na testu dali kar 9 od 10 točk, kar se tiče uporabnosti, kot celoto pa so ga ocenili kar z odličnim, torej vsemi 10 točkami. Cena pogona naj bi znašala $229, toda da se ga najti tudi za $190. Priznajte, za to ceno boste le stežka dobili kaj boljšega. Več o tem tukaj.

4 komentarji

Kopiranje CD-jev brez uporabe računalnika!

CDR-Info - Matsushita Electric Industrial Co. v navezi z Matsushita-Kotobuki Electronics Industries Ltd. najavlja kombinacijo CD-R/RW in DVD-ROM pogona. Vse skupaj postane zanimivo zaradi dejstva, da omogoča presnemavanje CD-jev brez priklopa na računalnik. Resda so pri takem presnemavanje hitrosti dosti nižje (le 2x za glasbene CD-je in 4x za podatkovne), a to niti ni tako pomembno, saj zdaj lahko presnemavate CD-je kadarkoli in kjerkoli. Izdelek naj bi šel v prodajo 18. januarja 2002, več o tem pa si lahko preberete tukaj.

0 komentarjev