»

Novi hitri trdi diski iz Hitachija

X-Bit Labs - Hitachi je naznanil, da so pripravili nove trde diske za zahtevna okolja (enterprise), ki so po njihovih besedah najhitrejši. Dvoinpolpalčni diski iz družine Ultrastar C10K600 so na voljo v kapacitetah 300 GB, 450 GB in 600 GB, imajo 64 MB predpomnilnika in priključek pred vmesnika SAS-600. Ker se plošče vrtijo z 10.000 obrati na minuto, Hitachi obljublja latenco 3 ms, iskalni čas 3,7 ms in hitrost sekvenčnega pisanja in branja med 109 in 179 MB. Poraba znaša 5,6 W med delovanjem in 3,1 W brez obremenitve. Vse to napravi disk za 15 do 18 odstotkov boljši in...

12 komentarjev

Konec Barracud IV in V

X-Bit Labs - Diskovni gigant Seagate je včeraj poslal obvestilo vsem distributerjem njihovih trdih diskov, da nameravajo končati s proizvodnjo Seagate Barracud IV ter V ATA. S proizvodnjo bodo končali predvidoma 14. februarja. Nasledili jih bodo diski treh družin in sicer: Barracuda 7200.7 Plus, Barracuda 7200.7 inBarracuda 5400.1, ki so bili predstavljeni že lanskega decembra. Klik!

2 komentarja

Seagateov mejnik

X-Bit Labs - Po poročanju X-Bit Labs je podjetje Seagate doseglo pomemben mejnik pri prodaji svojih izdelkov. Iz svojih tovarn so odposlali že 30-milijonti trdi disk serije Cheetah, kateri so trenutno uporabljani predvsem v visokozmogljivih strežnikih. Že omenjeni diski se vrtijo z 10.000 ali 15.000 rpm, na voljo pa so v kapacitetah med 18 in 147 GB. Z visoko zanesljivostjo, velikimi kapacitetami, visko hitrostjo ter ter nizkim MTBF so diski idealni za zahtevna okolja, kjer je zahtevano neprekinjeno delovanje brez izpadov. Novica!

1 komentar

Seagateov Serial-ATA disk

Envy News - Serial ATA je standard, ki je povzročil obilico veselja med računalničarji. Ko je bil najavljen, smo vsi pričakovali prve enote, a je do splavitve preteklo še veliko vode. Počasi (a vztrajno) smo videvali prve PCI kontrolerje za Serial ATA, nato opažali splavitev osnovnih plošč s podporo standardu, in tako dalje. No, do danes je na žalost Seagate edino podjetje z izdanim trdim diskom s podporo temu standardu, a se mu, kot kaže, kani kmalu pridružiti tudi Maxtor. Ostali bodo, po načelu "vodi me, o cenzor moj", sledili kmalu [:D]. Na Envy News so spisali obsežen test Seagateovega 120-gigabajtneža, ki deluje na SATA vodilu. V kopici opravljenih testov so ga primerjali s 120-GB Seagateom na starem ATA vodilu, ter bili z enoto razmeroma zadovoljni. Klikus!

4 komentarji

Seagate Cheetah 15K.3

X-Bit Labs -

Na X-Bit Labs so spisali nov test trdega diska, le da so se tokrat posvetili višjemu cenovnemu in kakovstnemu razredu. Testirali so namreč Seagate Cheetah 15K.3 -- ultrahiter SCSI320 disk, katerega plošče se vrtijo z astronomskimi 15.300 obratin na minuto. Primerjali so ga z IBM-ovim ter Fujitsovim konkurentom, za testiranje pa so uporabili standardne programe, kot so HD Tach in WinBench. Klik!

0 komentarjev

50.000 tem

Slo-Tech - Kot so nekateri že opazili, smo danes na Slo-Techu prebili še en (pomemben) mejnik. Danes je bila namreč napisana že petdesettisoča tema, omeniti pa velja tudi tristo tisoč odgovorov v našem fenomenalnem, nadmočnem Forumu, kar res ni mačji kašelj, kajne? Kaj naj porečem na to? Nič, bodite še naprej tako vedoželjni in pridno pišite. [;)]

2 komentarja

Seagate U7 je Barracuda V?

X-Bit Labs -

Ruska navijaška stran X-Bit Labs se je ponovno izkazala. Tokrat se jim je posrečilo dokopati do novega Seagateovega trdega diska, ki sploh še ni bil uradno predstavljen, pa tudi na njihovi uradni strani o njem še ni podatkov. Disk se imenuje Seagate U7 60GB.

Označen kot model ST360012A, s firmwareom različice 3.30 ter 5400rpm izgleda disk kot Barracuda V. Še več, za nameček so testi hitrosti branja in pisanje pokazali identične rezultati kot pri Barracudah V. Se je torej Seagate odločil ponuditi Barracude po nižji ceni z malenkost slabšimi karteristikami kar pod novim imenom? Odgovor, ki so ga prejeli od uradne tehnične podpore to sicer zanika, a dejstva ostajajo zanimiva. Sicer pa so nam tako ali tako obljubili test. Čakamo!

0 komentarjev

Nove Barracude

X-Bit Labs - Da, podjetje Seagate (prosim ne slovenite tega kot morske gate) spet preseneča. Tokrat so izdali nove diske. Prva dva sta iz serije Barracuda 7200.7 Plus in sta dobavljiva v kapacitetah 120GB ter 160GB, oba z 8MB predpomnilnika. Ostali diski pa so iz serije Barracuda 7200.7 in ponujajo 40, 80, 120 ter 160GB prostora ter imajo le 2 MB predpomnilnika. Vsi našteti diski podpirajo Seagateov SoftSonic Fluid Dynamic Bearing sistem (FDB) in naj bi bili zaradi tega izjemno tihi. Klik!

0 komentarjev

USB trdi disk

Seagate - Seagate je predstavil svojo prenosno verzijo trdih diskov serije DiskStor, ki za delovanje ne potrebujejo ničesar drugega kot vaš USB vhod. Seagate v svoji RSS (Removable Storage Solutions) ponudbi ponuja dve možnosti. DiskStor 20 nam ponuja 20GB prostora, medtem ko se ta kapaciteta z DiskStor 40 podvoji. V paketu dobimo tudi polno verzijo programa ACDSee za digitalno obdelavo slik ter program Datakeeper, ki nam bo varoval podatke na disku. DiskStor 20 dobimo že za $269, medtem ko nas bo 40GB različica stala $349. Kar je v primerjavi z Iomegino rešitvijo veliko ceneje. In kakšne so značilnosti DiskStor-a:
  • Dobimo Seagatov 20GB ali 40GB trdi disk s prenosi do 12Mbits/sec.
  • Zraven pa, kot je bilo že povedano, dobimo polno verzijo ACDSee programa ter program Datakeeper.
  • USB 1.1 kompatibilnost (WIN 9x, Me, 2000)
  • Pa tudi navodila in programska oprema za uporabo ne manjkajo. Dobimo pa seveda tudi dvoletno garancijo.
Celoten članek dobite tu: LINK

3 komentarji

IBMov disk s 15.000 obrati

The Register - Iz IBMa so prišle novice o novem UltraStar disku, ki naj bi se vrtel s 15.000 obrati. Namen tega diska je tekmovanje z Seagateovim diskom, ki se prav tako vrti s 15.000 obrati. Na voljo naj bi bil v 18 in 36 GB različici, ustrezal pa naj bi uporabnikom, ki potrebujejo hitrost za delovanje spletnih strani in raznih transakcij. Jah kaj naj rečem, naš server močno potrebuje en, ali pa dva takšna diska. Klik!

1 komentar