»

Plextor PlexWriter Premium 52x32x52x

Dober nakup :)

vir: Hardware Zone
Hardware Zone - Pred kratkim smo napovedali prihod nove družine Plextor-jevih CD-zapisovalnikov, PlexWriter Premium imenovane. Tokrat pa so se na spletu pojavili prvi testi teh zapisovalnikov. Na HardwareZone so si ogledali v naslovu omenjeni pogon, ki je zmožen zapisovati s hitrostjo 52x ter prepisovati z 32x. Poleg svoje hitrosti pa ponuja še mnogo drugega, kar opraviči nekoliko visoko ceno, v primerjavi z drugimi pogoni te vrste.

Avtorje članka je zapisovalnik naravnost navdušil, saj so mu prisodili končno oceno 5 od 5. Preberite si celoten članek ter poglejte rezultate testov, kjer so ga primerjali še z dvema konkurenčnima CD-zapisovalnikoma.

11 komentarjev

Iomega Predator 40x24x40x

Iomega Predator

vir: Hardware Zone
Hardware Zone - Na HardWareZone so si pogledali zunanji CD-zapisovalnik Iomega Predator. Najprej opazimo, da se nahaja v prijetnem modrem ter izredno tankem ohišju. Zapisuje z največjo hitrostjo 40x, prepisuje z 24x ter bere z 40x, na računalnik pa ga lahko priključimo z USB kablom. Na testu so ga testirali z programom Nero CD Speed ter ga primerjali še z dvema zunanjima zapisovalnikoma, in sicer z AOpen zunanjim 40-kratnikom ter z njegovim predhodnikom, takisto zunanjo 40-kratno Iomego. Oba konkurenta je premagal in si kot končno oceno zaslužil 4,5 od 5. Če vas zanimajo podrobnosti, si le poglejte celoten članek in rezultate testov.

0 komentarjev

TDK-jev zapisovalnik druge serije

Hardware Zone -

Na HardwareZone so testirali CD-zapisovalnik podjetja TDK, ki ga verjetno bolje poznate kot izdelovalca CD medijev. Njihen tokratni izdelek bere in piše z 48x hitrostjo, prepisuje pa samo s 24x. Verjetno ni odveč poudariti, da bere skorajda vse, kar je okroglega (izvzemši pizze ter DVD-je). Z zapisovalnikom so bili zelo zadovoljni, saj za 105 dolarjev ponuja resnično dobre zmogljovosti. CD je na primer posnel v slabi poltretji minuti, za prepisljivi plošček pa je potreboval le dobro minuto več. Še en razlog več, da so mu dodelili oceno 4.5 (od 5) in nagrado uredništva. Semkaj!

13 komentarjev

48x zapisovalnik

Akiba - Navajeni smo že, da slike vsega novega, kar pride, gledamo na Akibi Hotline. Tokrat se lahko slinite (slinimo) nad pekačem, ki na zgoščenke zapisuje kar z 48-kratno hitrostjo, prepisuje s 16x, bere pa z 48x hitrostjo. Menim, da smo prišli do točke, kjer se bo hitrost zapisovanja morala počasi ustaviti, če ne drugače, pa zaradi samih omejitev uporabljenega materiala v zgoščenkomatih ter, pomembneje, zgoščenkah. Seveda se lahko tudi motim. Klik!

1 komentar

Asus 40x12x48 CD-RW

CD Freaks - Ja, nekaj mesecev nazaj ni še nihče govoril o takšni hitrosti zapisovanja. Asusov najnovejši zapisovalec piše kar s 40x hitrostjo prepisuje z 12x in z 48x bere. Ima tehnologijo FlextraLink (Flexible and Strategic Writing technology), ki preprečuje napake pri snemanju. Podpira DAO-RAW, TAO, DAO, SAO, multisession in paketno pisanje. Res hiter tlačkomat, ki pa na žalost uradno še ni izšel. Aja, pe tole: overburn bo podpiral celotnih 99 minut.

0 komentarjev

Tudi ASUS z 24× snemalnikom

več strani - ASUS je najavil, da bo najkasneje v dveh tednih izdal nov CD-RW (CRW-2410S) snemalnik. Le ta naj bi snemal z 24-kratno hitrostjo, prepisoval z 10× ter bral z 40× hitrostjo. Da pa ne bi prevečkrat uničili naših cdjev, so ga opremili z Burn-Proof tehnologijo, ki preprečuje nadležna obvestila o Buffer Underrunu. CD-RW bo imel dostopni čas okoli 130 ms in 2 MB velik predpomnilnik. Zraven pa bomo dbili še Nero Burning Rom 5.5. Kar pa sem mi zdi še bolj pomembno je to, da naj bi bila cena manj kot 400 DEM. Pri nas zagotovo več, a upajmo na najmanj.

0 komentarjev

Test novega Pioneerja DVD-116

Storage Review - Prišel je novi Pioneer DVD, DVD-116 imenovan, ki se od DVD-115 ne razlikuje kaj veliko. Še vedno bere DVDje s 16x hitrostjo ter CDje s 40x hitrostjo. Razlike se pojavljajo drugje: DVD-115 bere digitalno glasbo s samo 12x hitrostjo ter naj bi pri tem opravilu imel težave (čeprav jih jaz nisem nikoli opazil, saj si dotični produkt lastim). Po novem DVD-116 podpira tudi UATA-66 protokol ter je tišji. Dobro, si rečem, ter grem brat test. Heh, čudno je to, da je DVD-115 svojega hitrejšega brata nascal domala v vseh testih, razen v digitalni ekstrakciji glasbe, kjer so razlike res vidne. Povsod drugje je bil DVD-115 boljši. Čudno, čudno... Test si kar preberite, saj je dokaj dober, čeprav malo nepregleden. Pri Pioneerju bi pograjal tudi to, da njihove enote s pladnjem nimajo Digital Audio Out konektorja, ki ga imajo že čisto vse, tudi najcenejše DVD enote. Ne vem, ali hoče Pioneer sam sebi pljuvati v skledo ter forsirati prodajo Slot-In izdelkov. Možno, čeprav težko verjetno....

0 komentarjev