»

Znanstveno računanje na Playstation 2

reddit - Če lahko v poljubno računanje vprežemo grafične procesorje, čemu ne bi mogli tudi kar cele igralne konzole Playstation 2, ki je s svojim Emotion Engine procesorjem nadvse primerna za določene vrste izračunov? Zlasti, ker že Sony sam ponuja namensko distribucijo Linuxa in vsa potrebna orodja.

Podobno so razmišljali tudi na univerzi Illinois, projekt pa se je izkazal za tako perspektivnega, da so sestavili kar gručo sedemdesetih Playstation 2.

Ko dospe novi Playstation 3 bo šele veselo!

12 komentarjev

Optimistične napovedi za drugo reinkarnacijo Xboxa

Slo-Tech - Kot smo omenili že v včerajšnji novici, je Microsoft pri pripravi svoje druge konzole bolj pazljiv. Predvsem imamo v mislih izid naprave, ki je bil največji vzrok za neuspeh prvega Xboxa. Nov izdelek s kodnim imenom Xenon pričakujemo na policah trgovin že sredi tega mesca, ko bo stekla tudi ekskluzivna polurna predstavitev na programu MTV. Vodilni pri Microsoftu so prepričani v kakovost konzole in napovedujejo oster boj s Sonyjem ter celo prevzem vodstva na trgu. Xbox 360 ne bo le igričarski stroj, ampak tudi multimedijsko središče, zatrjujejo avtorji. Drobovje naprave bo zato še bolj podobno klasičnim osebnim računalnikom, pa tudi programska oprema naprave naj bi bila blizu Media Center različici Oken. Opozorilo: Zgornja slika je le ena od verjetnejših oblik novega Xboxa, ki krožijo po internetu. S strani Microsofta ni zaenkrat še nič...

29 komentarjev

Cluster iz XBOXov

2CPU - Clusterji so način, kako relativno poceni dobiti superračunalnik iz kupa računalnikov in programsko opremo, ki omogoča, da sodelujejo med sabo, ko meljejo pomembne informacije. Sedaj se je pa našel nekdo, ki je očitno imel preveč časa in se je odločil, da bo v táko sodelovanje prepričal Microsoftov XBOX. Tako je skupaj sparil tri XBOXe, na njih pa poganja Mandrake 9. Kako je to storil in kaj potrebujete, če se boste odločili za pot v te vode, pa si lahko preberete v tem članku.

Je Microsoft res imel to v mislih?

10 komentarjev

.Net na tapeti

ZDNet - Naj se zavzeti anti-Microsoftovci še toliko trudijo (ali, kot pravi eden naših rednih bralcev: Karkoli Microsoft stori, se bo našel nekdo in ga kritizial. (ne-dobesedni navedek)), v .Net strategiji nekaj 'je'. Da je temu res, v prid kaže tudi projekt podjetja 'Dollar Rent A Car Systems', ki je ustvarilo program, s katerim si je preko strani Southwest Airlinesa sposoditi avto. Poglobljen članek (na širše o .Net-u) najdete tu!

1 komentar

Da ne bi, sinko!

Guru 3D - Microsoftov Xbox bo vseboval starševsko zaščito (parental control). Microsoft bo s tem (skušal) preprečil, da bi se mladi umi otrok pokvarili z nasilnimi prizori iz igric. Microsoft pravi, da je Xbox prva konzola, ki bo imela parental control opcijo.
Osebno sicer podpiram, da se majnih otrok ne izpostavlja nasilnim prizorom, ampak kar je preveč je pa preveč... Medtem ko na televiziji ob kateri koli uri vidiš nasilje (ja, tudi popoldne; reklame za nasilne filme) pa ne dovoliš, da bi otrok odigral eno fino streljaščino... Kam gre ta svet?

8 komentarjev

Microsoft vse zanika

Guru 3D - Pojavile so se novice, da je nekaj hudo narobe z Microsoftovo Xbox konzolo. Problem naj bi bil v matični plošči. Intel je naredil design za plošči in pravi, da z njo ni nič narobe. Flextronics, podjetje, ki izdeluje to matično ploščo za Microsoft (in tudi druge komponente z Xbox), tudi zatrjuje, da oni niso krivi. Dejtvo pa je, da je nekaj narobe. Nazadnje, ko so delali javno predstavitev konzole se je namreč sesula.
Vseeno pa ta napaka naj ne bi ovirala načrtovane izdaje Xbox-a, 8 novembra. Microsoft namreč tekmuje z drugimi proizvajalci konzol, ki bodo, kmalu po Microsoftu, izdali svoje druge in tretje generacije konzol. Spodaj: fotka iz Unreal Championship na Xbox-u.

2 komentarja

Xbox s podporo Dolbyu

Gamer's Depot - Dolby Laboratories so uradno potrdili implentacijo njihove tehnologije v Microsoftov Xbox. To pomeni, da bodo igre narejene ali prirejene za Xbox podpirale Dolby Digital 5.1.

Popravek k novici (23:36): Lord Febo in matevzm sta me opozorila, da bo Dolby Digital pri Xboxu uporabljen le za predvajanje zvoka in ne za "ustvarjanje" le tega. Hvala.

2 komentarja