»

Sapphire Radeon X1950 XT

Sapphire Radeon X1950 XT

Hartware.net - Na spletni strani proizvajalca grafičnih kartic Saphirre sta se pojavili sliki grafične kartice Radeon X1950 XT. Glede na to, da ATI zaenkrat še ni predstavil grafične kartice z omenjeno oznako, so se o grafični kartici na slikah pojavila le ugibanja. Ta govorijo o jedru R580+, ki podpira GDDR4 pomnilnik, poleg tega ima grafična kartica po slikah sodeč 256 MB pomnilnika. Frekvence jedra in pomnilnika zaenkrat še niso poznane, prav tako ne cena.



Več na Hartware.net.

15 komentarjev

Predstavitev Quadra FX 1100

X-Bit Labs - nVidia je včeraj predstavila novo grafično kartico Quadro FX 1100, ki temelji na že poznani NV36 arhitekturi, znani tudi pod imenom GeForce FX5700. Nova grafikulja ima štiri cevovode, izboljšano obdelovanje pixel in vertex shaderjev, pomembna novost pa je tudi 0,13-mikronska tehnologija izdelave, ki je v družini Quadro predstavljena premierno. S hitrim 650 MHz 128-bitnim DDR SDRAM pomnilnikom lahko kartica prenese 10,4 GB/s podatkov. Takt samega jedra in cena kartice še nista znana. Več o tem.

3 komentarji

Grafična pošast na testu

Tom's Hardware -

Na Tom's Hardware so objavili zanimiv članek z grafičnega področja. Tokrat so si ogledali delovanje in hitrost Nvidiine profesionalne grafične kartice -- NVIDIA QuadroFX 2000. Kartica jasno ni namenjena igranju iger, zategadelj so temu prilagodili tudi testne programe, ki so tokrat bili Viewperf 7.0, 3D Studio Max 4.2 in Solidworks 2001 Plus. Zaključek? Gre vsekakor za izvrstno kartice, ki se odlikuje tako z odličnimi zmogljivostmi, dodelanimi gonilniki in prilagodljivostjo, a vse to ima svojo ceno. Ceno, ki tokrat znaša 1.400 ameriških dolarjev. Klik!

6 komentarjev

Novi Athloni odklenjeni

VR - Zone - Na internetu so se pojavile slike jeder novih, prihajajočih Athlonov. Gre za 1.2 in 1.3GHz modela s 200 oziroma 266MHz zunanjimi frekvencami. Na slikah je lepo vidno, da so L1 mostički že tovarniško povezani, kar samo potrjuje govorice, ki po internetu krožijo že precej dolgo. Večina novih Athlonov je torej popolnoma odklenjenih, postavlja pa se vprašanje zakaj? Mogoče zato, ker so ti procesorji že tako blizu zgornje meje svojega jedra, da se jih kaj dosti tako ali tako ne da overclockati? Bomo videli...

4 komentarji