»

Hladilniki za nezahtevne

XtReMoDs - Veliko se piše o najtišjih, najmočnejših in preprosto najboljših zračnih hladilnikih. A na XtReMoDs so si ogledali tri dokaj majhne in ne preveč zmogljive hladilnike. V test so bili vključeni Vulcano 6 Cu, Falcon Rock I in Micro Flow I. Testirali so jih tako, da so primerjali sposobnosti z glasnostjo. Absoluten zmagovalec testa je bil Falcon Rock I, ki je zmagal v obeh kategorijah.

0 komentarjev

Thermalright SLK 700

Viper's Lair - Thermalright SLK 700 je manjši bratec enega izmed najbolj uspešnih zračnih hladilnikov za SocketA procesorje -- SLK 800. Kot smo že omenili, je ta model majhen, zategadelj je na njem serijsko lahko največ 74-milimetrski ventilator. Ker je tak ventilator dokaj težko dobiti, hladilnik sprejme tudi 70 in 60 mm ventilatorje. Čeprav se pritrdi preko podnožja procesorja, je stik še vedno dober, o čemer pričajo tudi rezultati. Test.

13 komentarjev

Hladilnikov ni nikoli preveč

Prvič

vir: Thermaltake
več strani - Testi različnih hladilnih teles so na strani kot je Slo-Tech vedno dobrodošli. Da vam prihranim čas, sem v tej novici strnil kar tri.

Najprej je tu ThermalTake P4 Spark 7, ki so ga testirali 3dGameMan-ovci. Naj opozorim, da gre za test v obliki video posnetka, tako da lahko ogled bolj ali manj priporočam le tistim, ki si lastijo širokopasovno povezavo. Hladilnik je presenetljivo dobro prestal teste in je po besedah avtorja članka, pardon, videa [:D], najboljši hladilnik za P4 na trgu.


Naslednji je na vrsti AeroCool-ov X-Factor. Hladilnik očara s svojim izgledom, glede na svojo ceno in velikost pa tudi dobro hladi, so povedali na Virtual...

0 komentarjev

XCream hladilnik

Tweak Town - Naši procesorski mlinčki se vedno bolj grejejo in zahteve po vedno boljšem in kvalitetnejšem hlajenju se večajo. Tu vam morda lahko pomaga hladilnik XDream HAC-V81 podjetja Cooler Master, ki so ga testirali na TweakTown. Slaba stran njegovih hladilnih reber je aluminij, saj so baker našli le na dnu, posebnost hladilnika pa je zelen ventilator, ki dobro odvaja toploto od hladilnih reber, saj dela dober prepih. Klik!

0 komentarjev

Molexov hladilnik

Overclockers Cafe - Vsi verjetno veste, kaj je molex in čemu služi, in prav tako ob imenu verjetno ne bi pomislili na to, da lahko pod tem imenom dobite tudi hladilnik za vaš procesor.

Približno z enakim problemom se se ubadali tudi fantje na Overclockers Cafe, ki so v roke dobili serijo Molex 37256-000X hladilnikov. Njihova zasnova je barkeno dno z aluminijastimi rebri, odlikuje pa jih kvalitetna izdelava in nizka stopnja glasnosti ob delovanju. Dobite jih lahko v petih različicah, ki jih označuje X na koncu imena, in sicer gre za različno hitrost vrtenja ventilatorja.

Potem so za primerjavo učinkovitosti vzeli še ThermalRightov SLK-600, ki sicer ni ravno podoben 37256-000X seriji, ampak so tudi to opravičili. Kaj so ugotovili, pa najdete tukaj.

4 komentarji

Coolermaster HAC-V81 XDream

Metku.net - Tudi v svetu hlajenja procesorjev nista le Thermaltake ter Zalman. Coolermatser je izdal nov hladilnik, ki v sebi nosi moder ventilator. Ogledali so si ga na Metku Mod's. Velika prednost hladilnika je potenciometer, s katerim ročno nastavljamo vrtljaje ventilatorja. Pri največjih obratih je zelo glasen, a prikaže tudi dobre rezultate. Na žalost so rebra aluminijasta in je bakren le majhen krog na spodnjem delu. Pri namestitvi ventilatorja imamo lahko nekaj težav, tako kot jih je imel avtor članka, a vendar je končna ocena ventilatorja pozitivna. Klik!

0 komentarjev

Thermaltake Spark 7 P4

Overclockers Cafe - S Pentiumi 4 sicer prihaja velik hladilnik, vsaj v primerjavi s tistimi, ki so jih izdelovalci procesorjev le-tem prilagali včasih. Tako bi ga na prvi pogled z lahkoto zamenjali za kakšnega od aftermarket hladilnikov. Kljub vsemu pa to še ne pomeni, da ni nobenega manevrirnega prostora pri temperaturah in da ni mogoče procesorja hladiti še bolje.

Pri Thermaltakeu so naredili enega od boljših hladilnikov za P4, imenovanega Spark 7 (sem samo jaz zamudil prejšnjih 6? [:D]). Ventilator ki se vrti nad bakrenimi rebri, je 70-milimeterski in se mu da nastavljati obrate. Pri najvišjih obratih so temperature nižje kot z Volcanom 7+. Slabost hladilnika naj bi bila dostopnost in cena ter slabo spolirano dno. Klik!

4 komentarji