»

Ideja za vodno hlajenje

Hard H2O - Ker med novicami že dolgo ni bilo nobene modifikacije, naj vam pokažem zelo lepo narejeno vodno hlajenje (v bistvu samo rezervoar za vodo). Obarvana voda, rezervoar iz pleksi stekla ter LED dioda in učinkovito vodno hlajenje lahko postane še paša za oči. Tole je sicer industrijska rešitev, a vsekakor jo lahko postavimo kot zgled vsem domačim modelarjem in "modifikatorjem™". Hard H2O.

4 komentarji

1A med vodnimi kiti

OverclockersClubCanada - Ni za vsak žep, a se splača - vodno hlajenje. Pri DangerDen H2O pa ne dobite le zelo zmogljivega sistema, temveč še lep izgled, kar za precej vodnih kitov nismo mogli trditi. Naj se vrnem nazaj na DangerDen H20 CPU Cooling Kit: v lepo spisanem članku izvemo vse od priprav, montiranja in seveda navijanja celotnega sistema in tu se je po pričakovanjih izkazal za enega najboljših, saj ga lahko uporabimo tako na P4 kot na AMD sistemih. Poleg cene, ki znaša 174,99 ameriškega dolarja , niso odkrili nobenih večjih minusov, ampak veliko plusov, s katerimi si je seveda prislužil tudi t.i. OCC Canada A+ Choice Award. Klik!

1 komentar

Računalo brez ventilatorjev

Overclockers Australia - Tole je pa ena izmed najbolj impresivnih stvari, kar sem jih do sedaj videl! Tako lepega vodnega hlajenja nisem videl že dolgo. Model, ki je stran pomenljivo poimenoval kar Zero Fan Zone si je sestavil računalo brez ventilatorjev. Tako vodno hladi northbridge, napajalnik, disk, grafično kartico in procesor. Najbolj všeč mi je to, kako je izpeljal vodno hlajenje svojega 550W napajalnika. Glejte in se čudite! Še slika vodno hlajenega diska (za slinjenje):

12 komentarjev

Izboljšava Senfu vodnega hlajenja

OC Mod - Senfu vodno hlajenje je pomenilo skoraj pravo malo revolucijo na področju hlajenja, saj je za zmerno ceno ponudil dokaj dobro hlajenje procesorja. S svojo nizko ceno je vodno hlajenje postalo dostopno tudi prstnično manj spretnim ljudem. Vse tako dobre stvari pa se skoraj vedno da še izboljšati. Tako pravijo na OCMod, kjer so se lotili izboljšave Senfu vodnega hlajenja. Če imate to vodno hlajenje in bi ga radi še izboljšali, potem preberite ta članek.

0 komentarjev

Odtrgana tipkovnica

Virtual Hideout - Se vam zdi vaša tipkovnica dolgočasna? Je vsa umazana, ker stalno jeste pred računalnikom? Ali pa mokra, ker imate slabo narejeno vodno hlajenje? Ja? Potem si oglejte to tipkovnico. Je vodoodporna, hranoodporna, dolgčasodporna. Izdeluje jo on-line trgovina Plycon in je zelo uporabna, če ne želite okrog nositi velike trde plošče. Lahko jo priključite na USB vhod ali na standardni vhod za tipkovnico. Dobite jo v modri ali roza barvi. Uf, zvenim tako kot Top Shop.

9 komentarjev

Navodila za izdelavo vodnega bloka

ProCooling - ProCooling, stručkoti za razne oblike ekstremnega hlajenja, so objavili zelo zanimiv vodič. Gre namreč za njihova navodila kako se lotiti izdelave pravega bakrenega vodnega bloka. Ogled priporočam vsem entuziastom in tistim, ki že dalj časa sanjarijo o vodnem hlajenju. Samo eno opozorilo: včasih se bolj splača kupiti profesionalno narejen vodni blok, kot uničiti očetovo delavnico [>:D].

0 komentarjev