»

Zgoščenkomati na kupu

X-Bit Labs -

Na vsem dobro strani ruski strani X-Bit Labs so danes objavili nov test računalniške opreme. Tokrat so si ogledali CD-bralnike, katerim v sodobnih računalnikih vse pogosteje posvečamo premalo podrobnosti. Tokrat so vrgli pod buden vpogled osem CD enot. Dve Asusovi, LG-jevo, Mistumijevo, Samsungovo, Sonyjevo, Panasonicovo ter Teacovo. In kaj so ugotovili? Med CD-ji se razlike manjšajo oz. jih povprečni uporabniki sploh ne opazijo več. Če spadate mednje, so boste odločili sami. Naj vam samo namignem, da če posedujete resnično spraskane CD-je, se vam morda splača omisliti Sonyjev pogon. Dovolj besedi, tukaj je povezava na test.

...

6 komentarjev

Test grafičnih kartic

X-Bit Labs -

Sicer smo o tovrstnih testih že poročali oz. je Sergio enega celo izvedel, a grafikulje se menjajo iz dneva v dan, saj podjetja nenehno izdajajo nove, hitrejše in izpopolnjene verzije. Tokrat so si na ruski strani X-Bit Labs ogledali kar šest grafičnih kartic in jih, jasno, med seboj tudi primerjali. Testirali so jih predvsem v igrah, kot so Quake 3, Unreal Tournament in Warcraft 3. Če se odločate za nakup nove kartice, je test obvezno branje.

3 komentarji

Digit Lifov junijski 3Digest

Digit Life - Digit Life nas vedno znova preseneča s svojimi strokovnimi članki, pred enim letom pa so nas začeli razveseljevati s svojim 3Digestom. 3Digest je nekakšno maratonsko testiranje grafičnih kartic (na testu jih je bilo kar 42!!! ) in poročilo o novih gonilnikih, ki ga ekipa Digit Lifa opravlja vsak mesec. Če so vas drugi "miniaturni" testi grafičnih kartic razočarali, potem pojdite si oglejte 3Digest. Ni kaj, 3Digest priporočam vsem hardware manijakom in navdušencem nad grafičnim karticam.
Še zanimivost: ravno ko sem prebiral test V3 3000, sem ugotovil, da so pri Digit Life testirali tudi z IceMan-ovimi voodoo driverji. IceMan čestitam!

2 komentarja

"Mehki" Quadro

več strani - Predelave raznoraznih GeForce/2 kartic v Quadro izpeljanke so še do nedavnega bile zelo popularne. Večina ljudi sicer ni imela pravega razloga za to, toda navsezadnje je šlo le za premikanje parih uporčkov in če lahko nekaj naredimo, zakaj potem tega ne bi? Kakorkoli že, na večih računalniških straneh sem zasledil povezavo na to rusko stran. Na njej se nahaja članek o softverski predelavi GeForce2 kartic v Quadre. Yup, sedaj vam niti uporčkov ni treba več premikati, le poseben programček poženete in že imate Quadra. Članek je žal v ruščini,...

11 komentarjev

Veliki test grafičnih kartic

Digit Life - Na Digit Life so pripravili res ogleda vreden test grafičnih kartic. V testu boste našli:
  • 33 grafičnih kartic
  • 4 različne konfiguracije računalnikov
  • 14 iger
  • najnovejši gonilniki
  • analiza zmogljivosti
  • analiza kvalitete slike
  • ocena glede na ceno in kvaliteto
  • velika zbirka posnetkov iz iger, za predstavitev kvalitete slike na posameznih karticah
  • in še veliko več...
Za celoten test se odpravite na ta naslov.

0 komentarjev