»

Geforce FX 5600 256 MB

Geforce FX 5600 v vsem svojem veličastvu

vir: Tech Report
Tech Report - nVidii je spodletela NV 30 serija, zato so poskušali uspeti z verzijami za nižji cenovni razred - v tem primeru NV 31 in NV 34. Na TechReport so na ogled postavili GeForce FX 5600 iz NV 31 serije. Grafični procesor tiktaka pri 325 MHz, pomnilnik pa pri 500 MHz.

Na grafikulji pa je ena bistvena razlika: količina pomnilnika znaša kar 256 MB. Na test so le za primerjavo dodali še Radeon 9500 Pro, 9600 Pro, GeForce FX 5200 in pa GeForce 4 Ti4200. Kartica pa se na papirju zmogljivim lastnostim navkljub v praksi ne izkaže in zaostaja za ostalimi grafikuljami. Klik!

5 komentarjev

Od R300 prek R350 do NV30, 31 ter 34

3dcenter - Danes je na trgu grafičnih kartic kar nekaj dobrih, če ne celo odličnih serij. Tokrat so na strani 3D Center naredili pregled ATIjevih serij R300 in R350 ter nVidiinih NV 30, NV 31 ter NV 34, seveda pa niso pozabili tudi na Geforce 4 Ti 4200/4400/4600. Test so spisali na kar 47 straneh. Priporočljivo je znanje nemškega jezika, saj je celoten članek spisan v tem jeziku. Test je sicer nadvse zanimiv, saj grafi, ako vam nemščina dela težave, povedo več kot dovolj. Celoten test.

4 komentarji

Nova družina cenejših FXov

X-Bit Labs - nVidia je pred kratkim na trg poslala cenejše inačice močnejšega Geforce FX 5800 Ultra, namreč NV 31 ter NV 34. Kartice so oskubljene verzije NV30 ter so namenjene tistim, ki niso preveč zahtevni in želijo čim boljše razmerje med ceno in hitrostjo. Na X-Bit Labs so si ogledali štiri grafične kartice, dve iz serije NV34 (Geforce FX 5200 in 5200 Ultra) ter dve iz NV31 (Geforce FX 5600 in 5600 Ultra). Pognali so jih skozi kar precejšnje število testov, saj je članek dolg kar celih 13 strani. Več tehničnih podatkov in rezultatov boste našli v samem testu. Več o tem!

1 komentar

NV31 in NV34 v četrtek

X-Bit Labs - Po pripetijah z ATI-jem in MSI-jem ter dobri prodaji Radeon kartic se je tudi Nvidia zbudila. Bodimo kratki; danes je Nvidia uradno zagotovila, da bo svoja NV31 in NV34 predstavila šestega tega meseca (v četrtek) na Game Developer Conference, San Jose, Kalifornija. Specifikacije teh grafikulj smo premlevali že ničkolikokrat in jih verjetno znate že na pamet, zategadelj jih ne mislim ponavljati. Klik!

1 komentar

NV33

X-Bit Labs -

Nekaj dni nazaj smo poročali o skorajda celotni NV3x družini, ki jo kani Nvidia izdati, izpustili smo le NV33, o kateri takrat Nvidia še ni dala podatkov. No, danes bomo popravili še to, saj so se Hrvati in posredno tudi Rusi uspeli dokopati do nekaterih informacij.

NV33 bo čip z izredno nizko porabo električne primeren za vgradnjo v prenosnike, TabletPC in podobne naprave. Imel bo le dva cevovoda, vsak z enim TMU. DirectX 9 bo polno podpiral. O zmogljivostih še ni podatkov, takisto tudi o ceni.

1 komentar

Bo GeforceFX omejena serija?

več strani - Na spletu krožijo govorice (klik ter klik), da naj bi nVidia podjetju Taiwan Semiconductor Manufacturing Corp, njenemu proizvajalcu čipov, naročila, naj podjetje ustavi proizvodnjo NV30 procesorjev, ko bo število "naštancanih" doseglo 100.000. Novica je nepotrjena ter nekomentirana s strani nVidie, a vseeno izgleda, da bo GeforceFX le neka prehodna faza do kartic, ki bodo grajene na čipih NV31, NV34 ter NV35. Če se bo to izkazalo kot resnično, potem ne rabimo biti geniji, da ugotovimo, da je bila splavitev NV30 forsirana zaradi pritiskov s strani ATI-ja. Ali mislite, da bi nVidia izdala NV30 tako kmalu, če ji ATI ne bi grozil z že izdanim ter huronsko hitrim 256-bitnim Radeonom 9700 Pro? Močno dvomim. Klik!

30 komentarjev

Grafične novosti na CeBitu

X-Bit Labs -

Kot še vsakokrat doslej, bo tudi na letošnjm CeBitu v Hannovru vroče. Kar se tiče novosti, jasno. Nvidia namerava začeti s prodajo že dolgo napovedovanega GeForceaFX, ATI pa naj bi predstavil zmogljiva R350 ter RV350 procesorja. Svoj lonček kani pristaviti tudi SiS s svojim Xabre II VPU, popolna novost pa bo NV31, predstavljen s strani Nvidie kot zamenjava GeForce4 Titanium kartic. Poglejmo podrobnosti.

R350 je v bistvu grajen na enaki osnovi kot R300, le da je tehnološko nekoliko bolj optimiziran, s čimer lahko dosegamo višje frekvence. Po neuradnih informacijah naj bi R350 vseboval osem cevodov, vsak s po dvema teksturnima enotama, ter 256-bitni DDR-II pomnilnik. Grajen bo 0,13-mikronski tehnologiji. RV350 bo njegova oskubljena verzija -- počasnejša, manj zmogljiva in cenejša.

NV31 bo po napovedih vseboval mnogo tehnologij premierno predstavljenih že v GeForceFX procesorjih z nekaj izboljšavami antialiasing in anisotropic filtriranja. Povedano v vsakdanjem jeziku, NV31 bo...

22 komentarjev

GeForceFX Ultra pred tablo

več strani - GeForceFX Ultra je tu. Uradno. V vsem svojem sijaju. Časa za odpravljanje napak Nvidia uradno več nima (še vedno sicer ostanejo tiha mešetarjenja z gonilniki), saj so se odločili GeForceaFX splaviti tudi v praksi. Vedno eksluzivne tuje spletne strani so to možnost pograbile z obema rokama in pred nami so že prvi testi. Kar lepo branje za dolgočasen ponedeljkov večer, kajne?



Zahvala za to novico gre našemu vesoljcu ALIEN3001, kateri nas je založil z vsemi ustreznimi povezavami....

10 komentarjev

Podatki o NV3x se kristaliziriajo

X-Bit Labs -

Stvari okrog Nvidiine nove družine grafičnih procesorjev NV3x se počasi jasnijo. No, pravzaprav tokrat ne bomo govorili neposredno o GeForceFX (NV30), temveč se bomo posvetili njegovima derivatoma -- NV31 ter NV34. Torej, kot kaže, bosta ta dva bratranca cenejša NV30, v drobnem tisku pa piše, da ne bosta podpirala vseh zmožnosti dražje NV30. Hmm ...

  • NV31 bo nadomestilo za Ti4600, po zmogljivostih pa se bo meril z Radeonoma 9500 Pro ter 9700 Nepro.
  • NV34 pa bo, vsaj po zagotovili Nvidie, revolucija na področju grafičnega oblikovanja. NV34 naj bi domoval v mobilnih računalnikih.

Nvidia zaenkrat podrobnejših informacij ne daje, zagotovili so le, da bosta obe kartici res derivata NV30 z nekaj manj funkcijami. Pravzaprav funkcije naj ne bi bile popolnoma nedostopne, saj bomo menda imeli možnost njihove emulacije s strani glavnega procesorja prek gonilnikov. Zmedeni?

3 komentarji