»

Delavnici: spajkanje in Pure Data

Kiberpipa - Se vam je že zgodilo, da bi morali v roke prijeti spajkalnik, pa se vam je izziv zdel pretežak? Če je vas odgovor pritrdilen, vas vabimo na delavnice spajkanja v Kiberpipo, ki bo potekala v tednu med 7. in 11. aprilom. Delavnica se bo odvijala vsak dan razen v sredo. Med 16h in 17.30 bo prvi del, namenjen popolnim začetnikom, kjer si bomo pogledali osnovne principe spajkanja in preizkus tega v praksi. Nato bo ob 18h sledil nadaljevalni del, namenjen tistim, ki so se v spajkanju že preizkusili. Obravnavali bomo delo s postajo na vroč zrak, banjico, spajko brez svinca, spajkanje drobnih nožic čipov in podobno. Na koncu pa bomo spoznali še nekaj trikov, kot na primer spajkanje na aluminij. Na delavnico se je potrebno prijaviti.

Že v naslednjem tednu, od 31.3. do 4.4. od 17h do 21h, pa bo potekala delavnica dela z grafičnim programskim okoljem Pure Data, ki bo potekala v dveh delih, in sicer prvi v začetku aprila, druga, nadaljevalna delavnica, pa bo potekala konec maja. Na...

7 komentarjev

Spletne urice: Delavnica praktične rabe AJAX

Slo-Tech - V sredo 26.4 in 3.5 vas ob 19.00 vabimo v Kiberpipo na Spletne urice, kjer bo potekala delavnica o Praktični rabi tehnologije AJAX.

Zadnji aprilski in prvi majski termin bosta nekoliko drugačna, saj bosta potekala v obliki delavnice. Na njej si bomo pobližje pogledali nevsiljivo uporabo AJAXa za potrebe pridobivanja podatkov z različnih spletnih servisov (flickr, yahoo, marela).

Delavnici bosta vodila Marko Samastur in Marko Mrdjenovič, ki že kar nekaj let ustvarjata na področju razvoja spletnih vmesnikov. Po delavnici bo sledila debata.

Ker je število mest omejeno, se je potrebno za sodelovanje prijaviti na e-poštni naslov web@zen.si. Obisk prvega termina je pogoj za udeležbo na drugem.

5 komentarjev

D-A-S-H #5: Tactical Media Update - Javna predstavitev

Slo-Tech - Javna predstavitev projektov udeležencev 5. delavnice D-A-S-H (Networking Against Exlusion) pod naslovom Tactical Media Update danes (cetrtek 24. marca) ob 20. uri v Kiberpipi.

Podrobnosti programa se bodo do večera se dopolnjevale na straneh Ljudmila Wikija, doslej dogovorjeno pa v nadaljevanju.

Vabljeni!

Članici umetniške mreže Equator, vizualna umetnica Cecilie Parsberg in pisateljica Ana Valdes, bosta preko predstavitve njunih projektov o Palestini ( stran na this.is, stran na this.is) odprli razpravo o odnosu med umetnostjo in aktivizmom;

Gerbrand Oudenaarden bo predstavil re:create, mednarodni poletni umetniški laboratorij s 6-tedenskim programov medijskih in gledaliških delavnic, ki bo letos poleti potekal v Amsterdamu.

Yves Degoyon in Pablo de Soto iz kolektiva Hackitectura pa bosta predstavila Fadaiat (freedom of knowledge / freedom of movement) in al-jwarizmi v zvočno-slikovnem live setu, ki bo približal “medijski laboratorij brez meja” v Gibraltarski ožini. Klik!...

1 komentar

Jutranje britje ob prebiranju elektronske pošte

Tweak Town - Računalništvo se razvija hitreje, kot smo si lahko predstavljali! Na računalniškem tržišču so se pojavili smešno nori izdelki, kot je naprimer tudi računalniški brivnik. Naprava je sicer pripravna za vse tiste, ki jutra preživijo s skodelico kave in tipkovnico v roki. Verjetno se sprašujete, kaj ima to skupnega z računalnikom. Jah, brivnik se napaja prek USB vodila [:D]. Tukaj si lahko ogledate nekaj slik in pa več informacij o tej prikupni a uporabni igrači.

7 komentarjev

Delavnica: Bazična robotika

Cyberpipe - Modificiranje računalnikov je sicer ponavadi bolj pasivno, ampak zakaj ne bi računalniki dobivali tudi kakšne aktivne lastnosti. - In ne, to da predelate svoj CD-ROM v držalo za skodelico se ne šteje za 'dodano funkcionalnost'

V galeriji Kapelica sta novoveška umetnika Thomas Kvam in Frode Oldereid nastopila s svojima robotoma. Naslednji teden med 20. in 24. januarjem pa bo v prostorih taiste galerije in Kiberpipe potekala delavnica, ki jo bosta vodila umetnika v angleškem jeziku. Delavnica je namenjena tistim, ki jih zanima robotika v najširšem pomenu besede. Zaželjeni so tako umetniki kot tudi tisti, ki se z računalniškim manipuliranjem strojev ukvarjajo kako drugače.

Udeleženci/ke naj obvladajo vsaj osnove računalniške video montaže ali računalniško manipuliranje zvoka, delo s protokolom MIDI, ipd. V primeru, da imate zainteresirani za delavnico v delu svoj projekt, za katerega potrebujete znanja iz področja manipuliranja robotov, ga lahko prinesete na delavnico, kjer vam bodo...

0 komentarjev