»

EVGA s 4-way SLI

Velikost XL-ATX

vir: Expreview.com
Expreview.com - Pri EVGA so predstavili popolnoma novo matično ploščo, ki ima, po vzoru Asus P6T7 WS SuperComputer, 7 PCIe x16 rež. A najpomembnejša novost plošče se skriva že v imenu, saj EVGA X58 Classified 4-way SLI podpira SLI s štirimi karticami hkrati. Nezanemarljivi niso tudi ostali podatki, kot je 10 fazni digitalno napajalno vezje procesorja, 6 rež s podporo za DDR3 pomnilnik s frekvenco 1600 MHz in več, 9 SATA II in en eSATA priključek, dva mrežna priključka, itd. Ker so inženirji uporabili velik hladilni sistem ter 7 razširitvenih rež, je plošča naravnost ogromna. Poslužiti so se morali XL-ATX formata, ki meri 345 x 263 mm. Širina sovpada s širino E-ATX plošč, medtem ko je od E-ATX in ATX plošč novinka višja za približno 4 cm. Posebno ohišje bo moralo tako podpirati vsaj 9 razširitvenih rež.

S posebno ploščo na trg seveda pridejo tudi

41 komentarjev

MSI GeForce4 Ti4600 8x Review

Zmogljiv hladilni sistem

vir: Bjorn3D
Bjorn3D -

Čeprav Ti4600 ni več najboljša kartica, še vedno ni za odmet. Na Bjorn3D so spisali test "predelane" Ti4600 podjetja MSI.

Kartica sedaj podpira tudi AGP 8x, ima dva DVI izhoda in enega S-Video, kar je malce presenetljivo, saj veliko ljudi še vedno uporablja VGA. MSI je seveda mislili tudi na to in kartici priložili DVI-VGA adapter. Poleg omenjenega, boste dobili tudi kopico programske opreme in iger.

Seveda vas verjetno zanimajo tudi zmogljivosti tega strojčka. Testno računalo je bilo sestavljeno iz procesorja AMD 2000+, ki je ležal na nForce2 matični plošči, 512 MB DDR pomnilnika, vse skupaj pa so poganjali Windows XP. Testirali so v 3DMark 2001 SE, Return to Castle Wolfenstein, Comanche 4 Demo in rezultate primerjali s tistimi, ki so jih dobili z eVGA's...

4 komentarji

eVGA Ti4600 z ACS3

X-Bit Labs - Kljub ubijalskemu videzu, iz tega eVGA-jinega Ti4600 na X-Bit Labs niso dobili prav veliko. Hladilnik je sicer nadvse dober in tudi dobro zasnovan. Gre za asimetrično hlajenje, ki smo ga vajeni tudi iz drugih tovrstnih nVidiinih produktov in sicer je poanta v tem, da ventilator ni direktno nad grafični procesorjem, temveč je pomaknjen v stran ter piha čez bakrena rebra ki štrli direktno z GPUja.

Celotna kartica je pokrita z 1mm debelim kosom aluminija, ki prenaša na okolje tudi toploto s pomnilnikov in hkrati pokriva celotno drobovje kartice in ji s tem daje zanimiv izgled. A zakaj overclock kljub dobremu hlajenju ni uspel? Zaradi ne najboljših pomnilniških čipov -- le-ti so Samsungovi 2.8 nanosekundni -- so namreč pomnilnik navili le na slabih 714MHz DDR, medtem ko se je GPU lahko potil pri...

0 komentarjev

Abit Siluro GeForce4 Ti4600

Tweakers Australia - Kljub pojavi močnejše grafične kartice, Radeona 9700 Pro, ter napovedi nove generacije GeForcov na NV30 procesni enoti, gredo dobri stari GeForce4 Ti še vedno za med. Posebej priljubljena je različica Ti4200, ki jo lahko brez problemov (no, ja [:D]) navijemo na raven najmočnejšega GeForca trenutno, Ti4600.

No, in prav to kartico so si ogledali na Tweakers Australia. Zanimalo jih je namreč, kako izgleda Abitova implementacija Ti4600, ki ji je nadel ime Abit Siluro GF4 Ti4600. Ugotovili so, da kartica kljub pojavi še hitrejših sorodnic, še vedno več kot zadošča, za potrebe današnih iger. Skratka, počakamo še na izdajo NV30, da se Ti4600 malce poceni, in potem bo to tisto pravo. Klik!

0 komentarjev

Priložnostna branja

Overclockers Australia - Ako se vam zahoče brati nekaj testov, potem pričnimo pri HardCoreWare, ki so na test popeljali Athlona XP 2100+. Od osnovnih plošč si lahko preberete opis EPoXove KT333 plošče 8K3A na OCPlus ter ChillBlastu, če vam pa to ni zadosti, si pa oglejte še test Soyove K7V Thunder Plus na HeatSeekerz, MSIjeve KT3 Ultra-ARU na AMD3D ter K7T266 Pro2 istega podjetja na SubZeroTech. Če se vam ne berejo testi osnovnih plošč, preidimo na grafične kartice, kjer si lahko preberete test VisionTekove Geforce Ti4600 mrcine na SL Central, Creativovega Ti4400 na Deviant PC, Leadtekovega Ti4400 na Gaming 3D, ATIjevega Radeona 8500 na PCStats ter test taiste kartice na PC Paradox. Dosti za danes :D.

0 komentarjev

EPoX 8KHA+ ni v skladu z ATX?

HardOCP - Skladno z izdajo VisionTekovega Ti4600 so se pojavila množična negodovanja testerjev, saj naj bi kondenzatorji na grafični ob vsaditvi plošče v AGP režo trčili s kondenzatorji osnovne plošče. To se, ako bi oba proizvajalca upoštevala vse standarde, naj nikakor ne bi smelo zgoditi. Na Hard|OCP so se lotili množičnega preiskovanja ter ugotovili, da EPoXova zelo priljubljena plošča ni v skladu z ATX2 standardom ter da višina upornikov za nekaj milimetrov presega dovoljeno mejo. Rešitve problema? V vsakem primeru bo EPoX moral kondenzatorje na plošči zamenjati za nižje ali pa jih premakniti, saj lahko v primeru nezamenjave to pusti kar konkretno črno piko na ugledu podjetja. Računalniških standardov se je treba držati in pika. Sicer pa za Slovenijo to ni aktualno, saj naj bi končna inačica VisionTekovega Ti4600 vsebovala drugače razporejene kondenzatorje. Bomo že še videli :D....

2 komentarja