»

All in Wonder 9700 Pro

All in Wonder 9700 Pro

vir: Viper's Lair
Viper's Lair - All in Wonder grafične kartice so posebna izdaja kanadskega podjetja ATi, v katere je že vgrajena TV kartica. To je zelo dobra pogruntavščina, saj se cena ne razlikuje precej, a vseeno imamo zraven zelo zmogljivo napravo za obdelovanje video posnetkov. Na Viper's Lair so si ogledali All in Wonder 9700 Pro. Grafična kartica temelji na zelo hitrem grafičnem procesorju R300 podjetja ATi. Ima 128 MB pomnilnika, 8 cevovodov, 256-bitno vodilo, itd, skratka vse karakteristike Radeona 9700 Pro. Veliko o Radeon 9500 (PRO) grafičnih karticah si lahko preberete v članku, ki sta ga spisala Sergio in morphling1. All in Wonder 9700 Pro pa v veliko testih celo prehiti svojega brata 9700 Pro, zaradi česar postane zelo zanimiva...

3 komentarji

Radeon 9800 pro

vir: Guru 3D
Guru 3D - Podjetje ATI -- znano po fantastičnih grafičnih karticah -- je nedavno izdalo naslednika do sedaj najhitrejše grafične kartice Radeon 9700 Pro, Radeona 9800 Pro. V bistvu je prav presenetljivo, kako hitro je napredovalo to kanadsko podjetje. Še pred kakimi tremi leti so se borili za najnižji cenovni razred, danes pa so čisto pri vrhu. Ta kartica naj bi bila odgovor na nVidiino NV30 serijo. Na Guru 3D so na test postavili najnovejšega Radeona in spisali kar 17 strani dolg članek.

Kartica temelji na R350 jedru. Za razliko od Radeona 9700 Pro ima Radeon 9800 Pro GPU zgrajen v 0,13 mikronski tehnologiji. Grafični procesor deluje pri frekvenci 380 MHz, pomnilnik pri 680 MHz, upoštevajoč DDR. Prav tako uporablja...

38 komentarjev

ATI Radeon 9000 Pro All In Wonder

vir: Hexus
Hexus - Serija Radeonov je zagotovo poglavitni del prihodka podjetja ATI, ki je trenutno vodilno podjetje v svetu grafikulj. Kralj grafičnih kartic je zagotovo Radeon 9700 Pro, a ker je ta kartica predraga za množice, so razvili tudi slabotnejšo serijo 9000. Posebnost te kartice je v tem, da vključuje tudi TV vhod in izhod, ki omogočata gledanje televizijskega programa in sprejemanja video posnetkov, ter predvajanje računalniške slike na televizijskih aparatih. Sicer pa je to čisto običajni Radeon 9000 Pro s 64 MB DDR pomnilnika.

1 komentar

Najhitrejši Radeon

vir: ATI
ATI - Tyanov Tachyon G9700 Pro bo novi Radeon v družini, ki pa ne bo popolnoma običajen. Zakaj? Že sama proizvodnja in opremljenost te pošasti bo slonila na mislili za overkloking. Kaj bodo kartici dodali, da bo tako nekaj posebnega? Prva zadeva je "Hardware monitoring", ki bo uporabniku preko preprostega vmesnika omogočal nastavljanje hitrosti vrtenja ventilatorja, hitrosti procesorja in pomnilnika ter temperature le-teh ter bo lahko opazoval napetosi na posameznih delih. Vse to se bo seveda izvajalo v realnem času.

Naslednja stvar je posebno dizajnirani hladilnik, ki bo dobro poskrbel tudi za hlajenje pomnilnika, ki bo baje lahko dosegel same...

9 komentarjev

Hercules 3D Prophet 9700 Pro

Hardware Zone - Očitno ATIjeva zverina Radeon 9700 Pro še dolgo ne bo pozabljena. Izšel je namreč nov test, ki so ga spisali na Hardware Zone. Tokrat je ATI-jev procesor uporabil Hercules in nanj pritrdil zelo lep in kar je najpomembnejše - bakren hladilnik. Vsi vemo, da je baker odličen prevodnik toplote, kar v teoriji pomeni boljše odvajanje toplote in s tem boljše hlajenje. Pa da ne bom celotne novice posvetil le hladilniku (ki se nadaljuje celo na zadnji strani kartice so rebra nad procesorjem), vam povem pe kaj drugega.

Radeon 9700 Pro ima še vedno največjo prepustnost pomnilnika, podporo DirectX9 ter 128 MB Samsungovega 2.86ns pomnilnka (teoretičnih 350 MHz). Kljub novemu GeForceuFX ima Radeon 9700 Pro večjo prepustnost pomnilnika, pa tudi v hitrosti procesorja ne zaostaja veliko. Odlična grafikulja, žal za veliko denarja. Klik!

0 komentarjev

Radeon 9700 Pro z bonbončki

Tech Report - ATI je s predstavitvijo Radeona 9700 dodobra razburkal trg grafičnih kartic. Razumljivo, saj gre za najhitrejšo kartico trenutno. In kaj dobimo, če tej megastični™ kartici dodamo še TV sprejemnik in jo še malce navijemo? Popolnost, Radeon 9700 Pro All In Wonder imenovano, ki naj bi se prodajala s ceno 500 dolarjev na ameriškem trgu. Pri Tech Report so se potrudili in spisali članek o tej zverini.

1 komentar

Aktivno hlajenje pomnilnika

PC Stats - Verjetno veste za lepo modre Thermaltakeove hladilnike za pomnilnik. Tokrat so šli Thermaltakeovci še korak dlje in naredili podoben hladilnik, le da je oranžen in da nima reber ter da ima na sebi debel 4 krat 4 centimetre velik ventilator. Hladilnik, kot večina stvari od Thermaltakea izgleda "cool", k hlajenju pomnilnika pa prinese dodatno stopinjo in pol manj. Stopinja in pol se ne sliši veliko, saj tudi res ni, a kdo ve, morda je ravno to razlog, da vaš pomnilnik ne deluje na višji frekvenci. Mislim, da bi se dalo to hlajenje še dosti izboljšati z uporabo "starih" Thermaltakeovih hladilnikov za pomnilnik. Test najdete tukaj.

1 komentar

Thermaltakeovo hlajenje pomnilnika - drugič

Tweak Town - Thermaltake, avtor vseh možnih Orbov, Gorbov, Borbov ter ostalih malih okroglih kovinskih zverinic, je izdal še en paket, s katerim si lahko pomagamo pri hlajenju. Thermaltake Memory Cooling Kit je komplet dveh ploščic, ki lepo prekrijeta pomnilnik, nanj se pa brez posebnih težav namesti dodaten ventilator, ki naredi 5 cfm zračnega pretoka. Kakšne pridobitve, pravite? Na tem naslovu si lahko preberete, kaj točno pridobite z namestitvijo ventilatorja nad pomnilniške reže. Vprašanje je le, ali se vam splača v računalo vgraditi dodaten vir zvoka za hlajenje pomnilnika. Vredno razmisleka...

0 komentarjev