»

FIC A97P Radeon 9700 Pro

TechSpot - Internet je v zadnjem mesecu ali dveh postal poln GeForce FXov, ki so obnoreli svet. A Radeoni kljub močnemu udarcu še živijo in se uspešno tržijo. Primerek ne tako dolgo nazaj najboljšega Radeona je izdelalo podjetje FIC, proizvodu pa so dali ime FIC A97P Radeon 9700 Pro . Sposobnosti so vam gotovo poznane, zato o tem nima smisla razglabljati, velja pa omeniti zlat hladilnik, ki pokriva GPU in pomnilnik.

3 komentarji

Leadtek A280 LE TD MyVIVO

Hardware Zone - Leadtek že kar nekaj časa proizvaja grafične kartice z nVidiinimi procesorji. Tokrat so si na Hardware Zone ogledali izvedenko GF4 Ti4200, ki je pridobila to prednost, da deluje v AGP 3.0 (8x) načinu. Na grafikulji tiktaka 250 MHz procesor, kateremu pomaga 128 MB Samsungovega pomnilnika, ki deluje na 512 MHz. A kljub temu je prepustnost pomnilnika le 8.2 GB na sekundo, kar je v primerjavi z Radeoni -- malo. To zver umirja aluminijast hladilnik, ki prekriva večji del kartice in se ne razlikuje veliko od predhodnice.

0 komentarjev

Gigabayte MAYA II

Tweak Town - Gigabayte ni le eden izmed boljših proizvajalcev matičnih plošč temveč tudi izvrsten izdelovalec grafikulj. Eden izmed njhihovih največjih uspehov je bila MAYA II Radeon 9700 pro. Na Tweak Town-u, pa so izmučili novejšo, a slabotnejšo MAYA II Radeon 9500. Prav tako kot njena močnejša sestrica ima tudi ta Ninca (ups, Maya -- alien-w) velik zlat hladilnik, ki dokaj dobro hladi grafični procesor. Seveda pa tako kot vsi Radeoni tudi ta deluje v AGP 8x načinu, ki ga najdemo na vseh najnovejših grafičnih karticah in matičnih ploščah. V testih ni bila konkurenčna 9700 pro, a je gladko obračunala z Gf4 Ti 4200. Kič?

3 komentarji

VIA AGP 4.40

Amdmb.com - Da bi nam računalnik lepo in dobro ter predvsem hitro delal, potrebujemo vedno najnovejše in najbolj izpopolnjene gonilnike. O novih gonilnikih podjetja VIA so govorili na Amdmb. VIA je namreč izdala nove gonilnike za AGP vodilo, s katerimi naj bi grafične kartice bolje delovale v AGP 8x načinu. Razlike v testnih programih so bile dokaj majhne, a če imate širokopasovni internet, zakaj pa ne: test.

2 komentarja

Gigabyte MAYA (Radeon 9500)

Gigabyte - Ravno včeraj smo na naši strani pisali o grafičnih karticah podjetja Gigabayte. No, tudi tokrat je kartica ena iz serije MAYA, le da je nekakšna zlata sredina ATIjevih čipov. Jasno, govora je o MAYA 9500 (Radeon 9500 čip). Ta kartica je najmlajša v svoji družini, a vseeno ni najšibkejša. Na žalost še ni bila testirana, temveč le predstavljena na uradni strani podjetja Gigabayte, test pa lahko pričakujemo že v roku nekaj tednov -- vsaj tako napovedujejo na TweakTown. Klik!

0 komentarjev

Gigabyte predstavil Radeona 9500

X-Bit Labs - Gigabyte je danes predstavil svojo grafično kartico grajeno na Radeon 9500 čipu, imenovano Maya II GV-R9500. Gre za kartico narejeno na podobni tehnologiji kot Radeoni 9700, saj podpira AGP 8x, DirectX 9, ima dva 400MHz RAMDACa, podporo HyperZ-III, TrueForm 2.0 in tako dalje. Zaradi zmanjševanja proizvodnih stroškov, se je ATI odločil uporabiti samo 128 bitno pomnilniško vodilo, za razliko od najmočnejših Radeonov, ki uporabljajo 256 bitno vodilo.

Maya II GV-R9500 bo tiktala na frekvenci 275/550 MHz (jedro/RAM), opremljena bo s 64 MB 3.6 ns DDR SDRAM pomnilnika, imela pa bo TV-Out, DVI-I ter D-Sub priključke. O ceni ter datumu prodaje uradno še ni nič znanega, govori pa se, da naj bi se kartica znašla na prodajnih policah v štirinajstih dneh. Klik!

2 komentarja