»

Svetleče stvarce!

Lučke.

vir: Dan's DATA
Dan's DATA - Dan pri Dan's Data se bo naslednjih nekaj dni zagotovo bal teme, kajti za svoje bralce se je potrudil in napisal jedrnat opis praktično vseh električnih napravic, dostopnih na trgu, ki jih lahko priključimo na molex konektor in pritrdimo v ohišje. Če bi vse lučke, opisane v članku, zmetali v eno samo kištico, bi prav gotovo lahko prekinili s projektom Seti@Home, kajti Zemlja bi bila v radiju nekaj galaksij vidna s prostim očesom in mali-zeleni bi nas takoj našli. Govora je o nekaj ducatov svetil, od vsem dobro znanih hladnih katod in prozornih ventilatorjev z LED diodami, pa vse do mehurčkastih svetilk in USB namiznih lučk. Namažite se s sončno kremo z visokim faktorjem, nataknite si sončna očala in se lotite branja.

1 komentar

Hlajen monitor?

Twisted Mods - Res je, tudi monitorji potrebujejo hlajenje. Na Twisted Mods so spisali članek o modifikaciji CRT (se pravi katodnega) monitorja. V monitor je avtor vdelal dva prozorna ventilatorja - vsakega na eno stran - čeznju namestil mrežice, vstavil pleksi steklo in za osvetljavo še modre LED diode. Končni rezultat izgleda osupljivo! Članek si lahko ogledate tukaj! Pa še slikico kot žgečkljivček ("teaser").

9 komentarjev

Ime na sprednji strani ohišja

Twisted Mods - Zanimiva modifikacija se je pojavila na Twisted Mods. Fantje so se odločili, da malce poživijo in dodajo osebno noto sprednji starni računala. Vzeli so navadno plastično tablico, s kakršno prekrijemo prazna 5,25" mesta na ohišju, vanj vrezali ime, na zadnjo stran pritrdili še svetlobni difuzor in hladno katodo ter zadevo pritrdili v ohišje.

Morem rečt, da je stvar izpadla precej dobro - z modro osvetlitvijo pač ne moreš zgrešit[:D]. Celoten članek, če se bo komu zahotelo, da bi z sprednje strani ohišja hladno sijalo njegovo ime, najdete tukaj.

2 komentarja

Poslikava okenca

Twisted Mods - Kako narediti nekaj podobnega tej lepi stvari?



Preprosto. Vse kar potrebujete je slikica, ki vam je všeč, nekaj papirja, tiskalnik ter nekaj denarja, da boste lahko šli v fotokopirnico in tam plačali račun. In kako z vsem tem pridete do tako lepe poslikave pleksi okna? Twisted Mods.

0 komentarjev

Vroče je II

Cool Hardwarez - Glede na to, da je danes svinjsko vroče in bo verjetno tudi jutri in pojutrišnjem in popojutrinšnem in... se bom danes posvetil predvsem novicam iz modder/cooler scene.
Zadnjič sem na svojem MACASE big tower naredil Pihlano lunknjo™ (blow hole). Potem sem naredil še eno. In potem še dve... Vse kar je ostalo še neprevrtano je sprednji del ohišja. Pa to ne zato, ker bi tako želel, ampak zato, ker me je strah rezati po osprednjem delu ohišja. Z stranskim delom ni problema; je iz kovine in moja vbodna žaga se počuti božanjsko ko reže tanko kovino. Pri sprednjem delu pa je tu še plastika, ki mi povzroča težave.
Očitno se tega zavedajo pri Cool Hardwarez (kero čudno ime!), ker so tu pripravili vodič po luknanju sprednjega dela ohišja. Sicer je njihova rešitev s plastiko malo nepraktična (izrezali so kar kvadratek), ampak dala vam bo pa vsaj idejo, kako začeti.

3 komentarji

Izboljšan LeadTekov GeForce 2 GTS 64 Mb

Target PC - Izboljšan v tem, da je na njem 64 MB 5.5 ns DDR RAM - a, kar pripomore k večjim hitrostim le - tega in posledično tudi višji hitrosti renderiranja, saj je pomnilnik ozko grlo današnjih grafičnih pospeševalcev. Na kartici so še tri LED diode, ki pokažejo, kdaj je kartica vključena, če je zaznala kako napako in če dela v AGP 4x načinu, na njej pa je še orenk hladilnik z ventilatorjem. Lepo. Celoten test si lahko preberete tukaj.

0 komentarjev