»

Kevin Mitnick v Sloveniji

Free Kevin.

Slo-Tech - Včeraj, danes in jutri v Novi Gorici poteka konferenca Infosek.

Na konferenci bodo predstavljeni številni prispevki povezani z informacijsko varnostjo, včeraj pa se jo je udeležil tudi svetovno znani heker Kevin Mitnick.

Mitnick, ki je zaradi številnih hekerskih vdorov in drugih oblik računalniškega kriminala presedel pet let v zaporu je imel včeraj dopoldne novinarsko konferenco, kjer je najprej povedal nekaj o sebi, svoji preteklosti in trenutnem delu (ima namreč podjetje za svetovanje na področju računalniške varnosti).


V popoldanskem predavanju pa je spregovoril o socialnem inženiringu, kot enem izmed načinov pridobivanja podatkov za...

38 komentarjev

ZBoard

Tom's Hardware - ZBoard je ena izmed najzanimivejših tipkovnic, ki še vedno potrebuje PS/2 kabel. Ta tipkovnica je zagotovo ena izmed najbolj vsestranskih, saj jo lahko razdelimo na osnovo in na ploščo, ki jo lahko poljubno menjamo. Tako lahko tipkovnico priredimo, da bo primerna za igro kot je na primer MOHAA, če pa se odločimo delati v Wordu le stisnemo nekaj gumbkov in tipkovnica bo pripravljena za tipkanje.

4 komentarji

Intervju s Kevinom Mitnickom

Slashdot - Na priznani spletni strani Slashdot so danes objavili intervju, ki ga je svetovni splet že dalj časa pričakoval. Intervju s Kevinom Mitnickom. Če se spomnite, je bil Kevin že pred časom (do leta 2000) zaradi različnih vdorov zaprt, uporabo računalnika pa so mu prepovedali do januarja 2003. Še isti dan, ko mu je kazen prepovedi uporabljanja računalnika pretekla, so Slashdotovci pozvali obiskovalce svoje strani, naj pripravijo in vpišejo vprašanja, ki bi jih želeli zastaviti Kevinu, ta pa je obljubil odgovore nanje v prihajajočem intervju. No, odgovore smo končno dočakali, Slashdot je le objavil težko pričakovan intervju.

6 komentarjev

"...I used to hack with Windows laptop and I got caught, now I use PowerBook..."

News.com - Takole nekako bi se lahko začela nova reklama za PowerBooke, v kateri bi nastopal verjetno najbolj znani heker vseh časov, Kevin Mitnick.

Po dolgih letih bo namreč spet lahko začel uporabljati internet. V tem članku si lahko preberete kam bodo odpotovali prvi paketki, ki jih bo v internet poslal prvič po 8 letih.

In kaj ima pri vsem tem Apple? Kevin Mitnick si je za svojega sodelavca v online življenju izbral ravno 17" PowerBooka :)

9 komentarjev

Kevin skoraj prost

CNN.com - Kevin Mitnick je zagotovo ena izmed najbolj znanih računalniških osebnosti, saj je bil obtožen marsikaterih vdorov v tuje računalniške sisteme. Izpuščen je bil leta 2000, a mu je bila prepovedana uporaba računalnika do 20. januarja 2003. Kevinu manjka le še slab mesec do popolne "svobode", če pa vas zanima kaj več, si preberite CNN-ov članek ali pa si na uradni strani Free Kevin oglejte zakulisje.

3 komentarji

Kdo bi pretepel vse?

Slo-Tech -
  • Sergio Neustrašni 44% (576)
  • Bill Gates 19% (248)
  • John Carmack 11% (141)
  • Linus Torvalds 10% (134)
  • Kevin Mitnick 8% (105)
  • Steve Jobs 5% (62)
  • John Romero 4% (46)
Skupaj glasov: 1312
Novo anketo si je izmislil lastnik že drugega pokvarjenega monitorja - jaz! [;(]

6 komentarjev