»

Hrček s trgovanjem premaguje trg kriptovalut

Slo-Tech - Podobno kot je hobotnica Paul "napovedovala" rezultate na svetovnem prvenstvu v nogometu leta 2010, hrček Mr. Goxx od 12. junija napoveduje, kako trgovati s kriptovalutami. Do danes je ustvaril 24-odstotni donos, kar je bolje od gibanja bitcoina, indeksa S&P500 in številnih drugih načinov vlaganja.

Hrček živi v kletki, od koder je živa slika v prenosu na internetu. Hrček zna dvoje, in sicer predlaga nakup ali prodajo. To stori tako, da uganja različne vragolije, na pripomočki pa je jasno napisano, kaj kakšna pomeni. Kadar teče na kolesu, izbere kriptovaluto, nato pa predlaga nakup ali prodajo z izbiro tunela, skozi katerega se odpravi. Posli, ki jih hrček tako predlaga, obsegajo 20 evrov. Vmes je njegov dobiček znašal že 50 odstotkov, a ga je zadnja razprodaja na trgih nekoliko sklestila.

Zapisano seveda ne pomeni, da je hrček jasnoviden ali posebej dober investitor. Obratno, tovrstni eksperimenti se pogosto izvajajo, da bi snovalci pokazali, kako pomembno vlogo pri vsakem...

44 komentarjev

Nova anketa

Slo-Tech -
Moj hrček zna:
zrolati Joint™ 51%
(553)
popivati 16%
(177)
preganjati kikle 15%
(162)
formatirati disk 13%
(137)
pošiljati SPAM 5%
(59)
Skupaj glasov: 1088
Rezultate si razlagajte sami [:D]. Nova anketa je, na željo uporabnikov, novoletno obarvana. Ha ha [:D].

4 komentarji

Nova anketa

Slo-Tech - No, pa smo se končno znebili Matere Med Ustvarjalnimi Anketami™, ki vas je povpraševala, kakšen forum bi si uporabniki želeli gledati. Za to, da bi se vsebina odrezala, je bilo oddanih 813 glasov (183 po Primzlnovem Štetju™ -- 1 glas na uporabnika) ter 836 za to, da se vsebina raztegne (po Primožu 169). Ker zaradi ambivalenca rezultata ne bomo uvedli ponovnega štetja ali zasedanja ameriškega senata (ups [:D]), bomo enostavno zadevo naredili -- izberljivo. Privzeto bomo rezali. Ha!

Nova anketa je malo resnejša.

9 komentarjev

Nova anketa

Slo-Tech - Najprej rezultati stare:

Sprememba prve strani foruma mi:
je vseeno; 44%
(297)
je všeč; 31%
(209)
smrdi; 25%
(165)
Skupaj glasov: 671


Nova anketa pa je prav tako povezana s spremembami v forumu. Tokrat nas zanima ali si želite da se stran poljubno razteguje z vsebino, ali pa je fiksna (kolikor imate pač široko okno) in določene prevelike stvari enostavno odreže.

Mimogrede: odreže se SAMO vsebina v sporočilu z preveliko širino (normalni ostanejo normalni).

5 komentarjev