»

Pyramac

Pyramac

vir: HardOCP
HardOCP - Moram reči, da me kar malce preseneča, da nam modifikatorji dnevno servirajo bolj ali manj predrugačena kvadrasta ali kockasta ohišja, medtem ko ohišja v obliki drugih teles niso ravno pogosta. Zato sem si s toliko večjim užitkom ogledal projekt, ki se imenuje Pyramac. Avtor projekta pravi, da so ga navdušile egipčanske piramide, zato se je odločil, da za svojega Maca naredi ohišje v obliki piramide. Stran je še v izdelavi, zato bo treba na nekatere podatke še počakati, na voljo pa so že slike samega ohišja in njegovega prototipa. Gotovo se take modofikacije ne bi sramoval prav nihče, kajne?

6 komentarjev

Računalnik - krogla

vir: Akiba
Akiba - Ponavadi so računalniška ohišja v obliki takega ali drugačnega kvadra. A tole ohišje je malce drugačno - ima namreč obliko krogle. Ta zelena (imajo tudi srebrno) zadevica je zanimiva predvsem oblikovno, saj je vsebina precej borna: zmanjšana matična plošča s samo enim PCI mestom, enim trdim diskom in DVD-ROMom, ki se odpre tako, da se dvigne ena polobla krogle. Primerno predvsem za računalnik za povezavo s televizijo ali za bahanje pred sosedi.

4 komentarji

Dobra modifikacija

Overclockers Australia - Na strani Overclockers Australia so objavili novo modifikacijo nekega tipa, ki ima že izkušnje s spravljanjem računalnika v potovalni kovček. Isti tip je presenetil tudi drugič in napravil isto modifikacijo, ki pa ni nič manj navdušujoča. Seveda pa najbrž ne gre samo za bahanje, saj je računalnik v kovčku dobro prenosljiv in primeren za LAN partyje, pa še polno radovednežev se bo vedno paslo okoli njega. Izdelku se lahko načudite tukaj, kjer pa vas bodo najbrž zmotile slike, ki so slabše kvalitete. Še slikica za najbolj neučakane [:D] :

0 komentarjev

Window kit

Overclockers Cafe - Člankov/vodičev o izdelavi in vdelavi okna v računalniško ohišje je bilo že kar nekaj, zato upam, da ste medifikatorji našli kakšno novo idejo. Kljub raznim še tako podrobnim vodičem pa se še vedno najde kakšen osebek, ki se mu vse skupaj zdi prezahtevno ali pa nima volje/časa za izdelavo okna. Če spadate med take, se ne sekirajte preveč, kajti tudi za take primere so rešitve v obliki Window kita. Sicer take stvari uničujejo človekovo ustvarjalnost, ampak pustimo sedaj to. Skratka, na Overclocker Cafe so si ogledali eno izmed takih rešitev - Coolview Acrylic Window Kit. Edino kar dobite je okno, na vas pa je,da vse skupaj še vdelate v ohišje. To pa je v glavnem edina pomanjkljivost izdelka.

0 komentarjev

Izdelava ročaja za ohišje

Slo-Tech - Ročaji za računalniška ohišja so pred par meseci bili izredno popularna zadevca in po internetu ni manjkalo vodičev za njih izdelavo. Glede na to, da teh vodičev trenutno res manjka, bom vsem novim bralcem Slo-Techa prav prišla ta povezava. Gre za nov in precej spodoben vodič, ki so ga sestavili fantje z Bit Technologies ob pomoči CoolCaseMods spletne trgovine. Seveda za izdelavo ročaja ne potrebujete kompleta, ki ga prodaja CoolCaseMods, dovolj bo že malce domišljije in obisk lokalne železninarske trgovine... Thnx, mitja34.

1 komentar

Cyclone 5000

Cole 3D - No ja, kljub temu, da je vikend in nedelja, se je našlo kar precej zanimivega in zgleda, da se danes vse vrti okoli ohišij.

Na Cole3D so se spravili stestirati ohišje Cyclone 5000. To je midi tower z vgrajenimi ventilatorji in tudi 300 vatnim napajalnikom. Cena tega ohišja je okoli 160 ameriških dolarjev. Morda se vam zdi veliko odšteti okoli 35 tisoč tolarjev za računalniško ohišje, a če se cene sešteje (ne pozabite 300W napajalnika), se ugotovi, da se ta naložba kar izplača. Pa še nobenega dela ni z vrtanjem lukenj in podobnim.
Skoraj bi pozabil, test si lahko ogledate tukaj.

0 komentarjev