»

Windows 2000 SP4 Update Rollup 1 je tu

Microsoft - Microsoft je 28. junija izdal novi paket popravkov za operacijski sistem Windows 2000 z nameščenim SP4, ki se imenuje Update Rollup 1.

Update Rollup 1 vsebuje vse varnostne popravke od izdaje SP4 do 28. aprila 2005, vsebuje pa tudi manjse stevilo pomembnih popravkov, ki niso povezani z varnostjo.

Microsoft meni, da bo Update Rollup 1 bolje zadovolil potrebe strank kot pa nov servisni paket, saj vsebuje povečini le varnostne popravke (medtem ko servisni paket vsebuje tudi popravke, ki zadevajo zelo majhno število strank), tako da je zmanjšana možnost nestabilnosti in tudi čas, potreben za testiranje pred namestitvijo.

Service Pack 4 je tako bil zadnji servisni paket za Windows 2000.

Več informacij ter dolpoteg (31 MB)

22 komentarjev

Microsoft Windows Server 2003 SP1 na obzorju

The Register - Microsoft je en korak bližje izdaji servisnega paketa za Windows Server 2003. Izdal je namreč Service Pack 1 Release Candidate.

Prvi paket popravkov za ta operacijski sistem bo prinesel kar nekaj novih varnostnih zmožnosti, vključno z bolj strogimi nastavitvami privilegijev, podoporo strojni opremi "no execute", požarni zid, poznan iz Windows XP SP2, ter "načičkanega" čarovnika za varnost. Poleg omenjenega paketa popravkov se lahko beta-preskuševalci poigravajo še s 64-bitnimi kandidati za izdajo operacijskih sistemov Windows XP in Windows Server 2003.

Izdajo končnih različic vseh treh kosov programske opreme načrtujejo nekje v prvi polovici leta 2005.

Izvorna novica ter 10 razlogov zakaj namestiti Windows 2003 Service Pack 1.

Namestitev na lastno odgovornost.

9 komentarjev

64-bitni Windows preloženi

X-Bit Labs -

Včeraj je Microsoft objavil, da bodo 64-bitni operacijski sistemi Windows izšli šele leta 2005. Razlog za preložitev je dodatno testiranje, pravijo. Windows Server 2003 SP1 lahko pričakujemo na začetku prihodnjega leta, Windows XP pa še nekoliko kasneje, čeprav je Microsoft na začetku zagotavljal, da bomo vse različice videli konec lanskega leta oz. v začetku letošnjega. Klik!

52 komentarjev

Service Pack 2 za Windows XP bo zamudil

več strani -

Microsoft je včeraj obvestil medije, da drugega servisnega paketa popravkov za Windows XP, ki bi moral iziti v prvi polovici letošnjega leta, ne bo vsaj še tri mesece. Neuradne informacije so, da naj bi servisni paket za izšel konec julija in ne junija, kakor je Microsoft prvotno načtoval. Izdali so že eno nekončno verzijo (release candidate), pred izidom uradne verzije pa bodo vsaj še eno.

Novi servisni paket bo prinesel veliko varnostnih popravkov in nekaj dodatnih funkcij, med katerimi velja omeniti možnost blokiranja reklam med brskanjem po internetu (pop-up blocker) in privzetno izključen servis Windows Messenger, kar smo doslej najbolj pogrešali. Neowin in News.com poročata.

13 komentarjev

Izid Windows XP Service Pack 2 odložen na naslednje leto

Beta News - Microsoft, vsem priljubljeni proizvajalec programske opreme, se je odločil, da bo izid drugega paketa popravkov, domače poimenovanega tudi Service Pack 2, prestavil na drugo polovico naslednjega leta. Ciklus izdajanja servisnih paketov bo tako mnogo daljši kot pri Windows 2000. V tretji četrtini naslednjega leta, od 18. do 24. meseca od izida prvega paketa, lahko tako pričakujemo tudi naslednjega. Razlog za odložitev izida je verjetno načrtovanje in pripravljanje strategije za prihodnost operacijskega sistem Windows XP. Morda pa nas bo Microsoft presenetil in pripravil paket z mnogo več funkcijami. Kakorkoli že -- Microsoft nas bo prisiljen zalagati s paketi popravkov za Windowse XP vse do izida Longhorna, ki nas bo presenetil z začetkom leta 2006. Klik!

5 komentarjev

Windows 2000 SP4 beta

Techconnect - Takoj po izidu Service Packa 3 za Windows 2000 je Microsoft objavil, da bodo začeli intenzivno delati na novem servisnem paketu, danes pa je na internet pricurljala njegova beta različica. Gre za tako imenovano leaked verzijo, kar pomeni da ne gre za uradno beto, namenjeno javnemu testiranju, ter da lahko vsebuje še mnogo prikritih napak in hroščev. Paket popravkov je velik zajetnih 129 MB, naslov za dolvleko pa si zaradi naše antiwarez politike poiščite na spletu.[:)] Klik!

2 komentarja

Windows 2000 Service Pack 3

The inquirer - Sodeč po temu članku na The Inquirer, je izšel tretji servisni paket za Microsoftov operacijski sistem Windows 2000. Kup popravkov naj bi še povečal stabilnost tega OSa, največja opcija, ki jo ta SP ponuja ter o kateri smo že govorili, je pa možnost izklopa določenih v Okna vgrajenih programov. Paket je obsežen - zasede kar 120 MB. ADSLovci in kablaši, hitro na vunpoteg, da boste lahko sotrpinom na modemskih povezavah prinesli zadevo zapečeno na zgoščenki [:D]. Klik!

16 komentarjev

Windows 2000 SP2 beta

The-Ctrl-Alt-Del - Že nekaj dni nazaj je v spletu završalo, ker je Microsoft objavil SP2 beta za Windows 2000, no kmalu so bili vsi linki nemi. Tokrat pa gre zares, tukaj si lahko dolvzamete 99.5 MB dolgo datoteko z najnovejšimi popravki za vaš priljubljeni OS. Mislim, da je odveč poudarjati uporabo na lastno odgovornost, čeprav je v tej debati na Beta News precej poročil o zelo lepo delujočem popravku, ki naj bi dejansko pohitril in ozdravil vaš sistem ter mu dodal novih moči. [:))]Jaz predlagam previdnost, odločitev pa je vaša. [:))]

4 komentarji