»

Spet GeForceFX

Tom's Hardware - No, ne boste verjeli, da se je na medmrežju pojavil nov test najbolj opevane grafične kartice imenovane GeForceFX. V zadnjem času testov kar mrgoli, saj ni dneva da se jih ne bi pojavilo vsaj desetero. Na Tom's Hardware so jih o novih GeForceih spisali že kar nekaj. Danes so se lotili sposobnosti 5600 in 5200 kartic. Testirani sta bili v vseh običajnih testnih programih, ki so dokazali da bosta kartici zadali močan udarec ATIju. A kljub temu ima kanadski konkurent v rokavu še nekaj adutov, ki naj bi ustvarili ravnovesje obeh "velesil".

2 komentarja

Retrospektiva GeForceaFX

Hardware Accelerated - Nvidiin NV30 grafični procesor aka GeForceFX je zagotovo eden najbolj zanimivih proizvodov zadnjega časa. Sprva dolgo napovedovanje in favoriziranje kartice, nato pa so se pričele pojavljati vesti o domnevnem prenehanju z njihovo proizvodnjo. Če vas je ali vas še zanimajo podrobnosti v zvezi s tem grafičnim čudom, ste vabljeni na branje kratkega članka, v katerem so se na Hardware Accelerated razpisali o njem.

0 komentarjev

GeForceiFX ukinjeni

The inquirer - Po špekulacijah sedaj tudi uradno. Nvidia bo ukinila izdelavo njihovega dolgo napovedovanega paradnega konja, GeForceaFX. O tej grafični kartici se je po medmrežju pisalo na veliko in bila naj bi ena izmed največjih novosti v letu 2003. Vzrok za tako drastično spremembo pa naj bi bila novost, katero pripravlja njen največji rival ATI. Zaradi tega se bo nVidia raje osredotočila na NV35. Klik!

37 komentarjev

GFFX Q&A

Beyond 3D - Beyond3Djevci so na svoji strani objavili članek, v katerem so objavili odgovore nVidie na vprašanja o GeforceuFX, katera so vnaprej zastavili bralci njihove strani. Članek ne razkrije nič posebej novega, je pa zanimivo, kako se nVidia ubada z vprašanji tipa "Ali bo hladilnik GeforceaFX crknil, če notri zatlačim dlako?".

Naj povzamem. Navkljub 40-bitnim digitalno analognim pretvornikom GeforceFX še ne bo omogočal prikaza 40-bitnih barv na namizju, ker v frame bufferju ne podpira 40-bitnih vrednosti. Izvemo tudi, da je na razvoju procesorja delalo kar 1000 ljudi, ter to, da je kalifornijsko podjetje s procesorjem "izredno zadovoljno". Seveda morate v članku tudi znati ločiti zrnje od PR-plev, tako da -- klik!

1 komentar

GeForceFX Ultra pred tablo

več strani - GeForceFX Ultra je tu. Uradno. V vsem svojem sijaju. Časa za odpravljanje napak Nvidia uradno več nima (še vedno sicer ostanejo tiha mešetarjenja z gonilniki), saj so se odločili GeForceaFX splaviti tudi v praksi. Vedno eksluzivne tuje spletne strani so to možnost pograbile z obema rokama in pred nami so že prvi testi. Kar lepo branje za dolgočasen ponedeljkov večer, kajne?



Zahvala za to novico gre našemu vesoljcu ALIEN3001, kateri nas je založil z vsemi ustreznimi povezavami....

10 komentarjev

GeForce FX 5800 (Ultra) razočaranje

AnandTech - Končno so testi dolgo pričakovane kartice s čipom GeForce FX tu. Pričakovali smo, da bo prestolonaslednik Radeona 9700, vendar se je ponižal s komaj 10% boljšimi rezultati. Pri nekaterih igrah in testih je celo pokleknil pred Radeonom. Kartica naj bi stala 399 dolarjev (oz. 299$ za ne-Ultra različico), tako da so bile zastrašujoče predvidene cene 700€ (161.000 SIT) očitno le blefiranje. Kartica ima tudi ogromen hladilnik, katerega naj bi se slišalo tudi v sosednjo sobo [8-O] . No, če vas zanimajo testi (v kar ne dvomim) kar odklikajte na AnandTech.

Pa še zvočna primerjava hladilnikov:

19 komentarjev

MSI ter Leadtek z GeForceFX

DigiTimes - Po poročanju DigiTimes bosta podjetji MicroStar International (MSI) ter Leadtek prva proizvajalca težko pričakovanega GeForceaFX. Grafične kartice GeForceFX naj bi se začele prodajati konec januarja oz. v začetku februarja, tako da bo morala nVidia kar pošteno zavihati rokave, da bodo vsi proizvajalci, ki trenutno proizvajajo GeForce kartice, dobili pravočasno nove čipe.

0 komentarjev

Testa grafičnih kartic

več strani - Tako, na internetu sta se pojavila dva nova testa grafičnih kartic. Prvega so tokrat izvedli na [H]ardOCP, kjer so testirali kartico z imenom Asus V9280S/TVD Ti 4200-8X, ki, kar nam pove že ime, temelji na GeForce4 Ti4200 grafičnem procesorju ter uporablja novo AGP 8x vodilo. Gre sicer za malce starejšo kartico, kateri pa je vrednost ob pojavi GeForceaFX padla in je tako še bolj privlačna za kupce, saj gre še vedno za eno izmed močnejših kartic dandanes.

Drugo kartico pa so testirali na Beyond3D. Tam so preizkušali kartico imenovano Parhelia. Matroxova stvaritev s 128 MB pomnilnika, ki naj bi predstavljala konkurenco GeForce4 karticam, a jim lahko na žalost konkurira le v ceni. Tisti, ki se z grafiko ukvarjajo poklicno so seveda izvzeti, saj imajo posebne zahteve in natančno vedo kaj potrebujejo. V kolikor ste še vedno v dvomih glede nove grafične kartice, klik ter klik!

0 komentarjev

Bolano?

X-Bit Labs - Vsi vemo, da se proizvajalci različnih stvari promovirajo, da bi prodali (še) več. Ampak ponavadi gre za kakšen vžigalnik pri škatli cigaret ali kuli pri reviji... Da pa kakšno podjetje odprlo samostojno on-line trgovino izključno z promocijskimi izdelki, to se mi zdi pa že malo bolno...
Uganete kdo je to storil? Nvidia Vsemogočna, seveda. Tu je njena trgovina, v kateri pa ne boste našli različnih vrst GeForce kartic, ampak majice, majice brez rokavov, dežnike, skiroje, termoske in... plenice. Ja, plenice. Očitno ima Nvidia novo promocijsko strategijo. Ko najmlajši v družini "opravi svoj posel" v pleničko, pride do izraza slogan: Nvidia inside.

11 komentarjev