»

RIAA: 'spam' -- sredstvo osveščanja uporabnikov

atnewyork - Zadnje dni smo veliko pisali o spamu: kaj to sploh je, kako se spamerji bojujejo proti ZlobnimFiltrom in kako na drugi strani velika podjetja načrtujejo masovno regulacijo interneta, oprostite, "blokiranje razpečevanja spama" [:D].

RIAA, krožek ameriških glasbenikov, nadaljuje svojo humoristično serijo "Mp3z're bad, m'kay?". Tokrat so se odločili, da bodo svojo storitev ponujanja lažnih komadov razžirili na spamanje uporabnikov preko vgrajenih protokolov za instantno sporočanje. Sporočilo naj bi se po govoricah glasilo takole:
"When you break the law, you risk legal penalties. There is a simple way to avoid that risk: DON'T STEAL MUSIC, either by offering it to others to copy or downloading it on a "file-sharing" system like this ..."
V nadaljevanju nas opozarjajo tudi na morebitne viruse in nevarnosti, ki jih ti programi prinašajo; med drugim navajajo, da ti programi ponudijo v skupno internetno rabo nemalo datotek, ki jih imate na disku -- zato pozor, bralec -- nujno onemogoči...

4 komentarji

RIAA spletna stran dobila noge.

The Register - Na Registru sem zadnjič zasledil takrat dokaj nezanimivo zgodbico, da naj bi RIAA po vseh hekerskih napadih (koliko jih je že bilo -- 6, 7?) svojo spletno stran v gostovanje dodelila nekemu vojnemu veteranu.

A začuda stran ni dolgo ostala tam -- kaj kmalu se je preselila na spletne strežnike knjigovodskega podjetja Kilday CPAs, PC. Kaj se dogaja oz. kaj želi RIAA s svojo predstavo doseči, ni jasno nikomur (verjetno niti hekerjem), a dejstvo, da izbirajo manjša podjetja, ki se z gostovanjem sploh ne ukvarjajo, bolj kot ne priliva olje na nič kaj pregovorno strokovnost odgovornih. Klik!

Luggage, da si Rincewind ne bo našel nadomestka...

0 komentarjev

Spet ta RIAA

News.com -

Glasbena industrija je v težavah. Predvsem po zaslugah Interneta. Prodaja CD-plošč pada in v letošnjem letu je pričakovan šestodstoten padec prodaje. Glavni krivec pa je, po mnenju RIAA, seveda, online piracy, karkoli si že pod tem predstavljajo. In ker se RIAA ter glasbeni založniki niso pripravljeni odreči mastnim zaslužkom, so zakuhali še eno štorijo.

Tokrat so se spravili kar nad nič hudega sluteče ponudnike internetnih storitev. "Želimo jih narediti bolj odgovorne za za početje svojih uporabnikov," so dejali pri RIAA. Zaradi naraščanja široko-pasovnih povezav je namreč v razmahu tudi internetno piratsvo in RIAA mu je odločena kljubovati. Boj z mlini na veter?

Po njihovem prepričanju se še vedno največja izmenjava rožic dogaja na različnih temačnih straneh, medtem ko se ISP-ji branijo z izjavami, da jim 30-60% prometa naredijo razni P2P programi, ki jih, tehnično pravijo, ne morejo blokirati. RIAA je celo odločena poizkusiti z zadnjim sredstvom. ISP-ji naj bi uporabnikom...

13 komentarjev

RIAA, hčerka ti -- nezaželena?

Vnunet - Zanimiva so pota odgovornih ki menijo, da njihova organizacija na vsak način potrebuje tudi spletno predstavitev, vendar pristojni za informatiko niso med ravno najbolj izkušenimi.

Prejšnji teden se je namreč že šestič v zadnjem polletju dogodil incident -- vdrtje in iznakaženje RIIne spletne strani. Tokrat se je na internetu pojavila povezava do skripte za vpisovanje izjav za tisk na omenjeno stran. Slave željna mladina je to seveda izkoristila in čez noč se je glasbena industrija podala še na mnoga področja, med drugim so prodajali mlekarske izdelke (sir!).

Vsemu navkljub pa je zanimiva izjava njihovega predstavnika, češ da naj bi bila težava rešena veliko hitreje, če ne bi bili prazniki... Anekdota? Slo-Techov admin se je neke noči ob 2h zjutraj vsedel v avto ter odpeljal resetirat strežnik.

Za pripombe in želje pišite administratorju spletišča: britni@riki.martin

3 komentarji

RIAA, dežela statistikov

The Register - Računovodska podjetja bi vsekakor z veseljem zaposlila one, ki v zvezi RIAA delujejo kot statistiki ter dajejo izjave za javnost.

RIAA namreč nenehno joka: ljudstvo si samo peče cd plošče, namesto da bi jih kupilo ter podpiralo (ahem, Rikija in Britni) umetnike. V zadnjem letu je kvota prodanih ploščkov menda upadla za celih 10 % -- George Zieman pa je opravil raziskavo, v kateri je ugotovil, da so založbe samo v zadnjem letu zmanjšale število izdanih enot za kar 25 %! Skratka, opozarja na iluzijo, katero ustvarjajo založniki malodane umetno. Klik!

9 komentarjev

RIAA ter IFPI sta udarila na CDCovers.cc

CD Covers - Vzemimo hipotetično situacijo: recimo, da bi danes hoteli s priljubljene strani z naslovnicami oziroma ovitki raznih CDjev in DVDjev www.cdcovers.cc potegniti naslovnico novega albuma Pearl Jamov Riot Act, bi presenečeni ugotovili, da se je Audio sekcija naslovnic dobesedno ugreznila v zemljo. Hudiča, pomislite, ali se meni blede ali pa je nekdo zbrisal ovitke glasbenih CDjev. Ker do tega seveda nikoli ne bi prišlo iz ljubega miru, bi takoj pomislil na vpletenost RIE in se odpravili na naslovno stran cdcovers.cc, kjer bi lahko z solzami v očeh ugotovili, da ste imeli prav. RIAA je namreč po svoji že dobro uveljavljeni taktiki groženj dosegla, da so bili prisiljeni odstraniti vse glasbene ovitke, sicer, no, saj razumete.

V kolikor se želite prepričati na lastne oči pojdite sem.

10 komentarjev

Statistika po založniško

The Register - RIAA je nekaj dni nazaj izvedla racijo, v kateri so zasegli 421 pekačev CD medijev. V bistvu so jih zasegli 156.

Ne -- tukaj ne gre za bistromatiko -- ampak le za vrednotenje samih pečk. Mnoge izmed zaseženih so se namreč hvalisale s 40-kratno hitrostjo, kar je "far above average" (visoko nad povprečjem) ter posledično ne more biti enačeno s počasnejšo napravo. Klik!

Sledeč tej logiki bo en zasežen nelegalen izvod MSSql baze ekvivalenten petdesetim licencam za Okna XP, naši zapori pa so polni le statistično, saj je mnogo tam zaprtih zaradi umorov. In povprečen Slovenec ima v garaži mercedeza, saj imamo dva znana osebka, ki se redno javljata na policijski postaji...

9 komentarjev

RIAA: Ojej.

The Register - Obiskovalci neuradne slo-tech irc klepetalnice morda vedo, kaj pomeni moj vzdihljaj "Ojej.". Kakorkoli pač, RIAA ter njen spletni mojster si zaslužita dvakratni "Ojej." (torej "Ojej, ojej.").

Dovolj erotičnega vzdihovanja, na tej strani je obrazložen 'princip' vdora na spletne strani RIAA. Žalostno :).

Morda pa omemba dela pri RIAA-i le ni primerna postavka pri referencah v CV?

0 komentarjev

RIAA: PR čarovniki

The Register - Dejstvo 1: V zadnjem letu znaša padec prodaje glasbenih CD plošč 7 %.
Dejstvo 2: Porast zaseženih nelegalnih izvodov glasbe na CDjih v zadnjem letu je znašal 69,9 %.
Dejstvo 3: Število uporabnikov interneta ter izmenjevalnih servisov narašča.

Odločba: spletnoizmenjevalni mehanizmi oz. nelegalno izmenjevanje glasbe preko interneta vodi glasbeno industrijo v propad. Klik!

"Oh ja." Seveda bomo spregledali dejstvo o povečani aktivnosti založnikov v antipiratskih akcijah (kolikokrat več so jih izvedli v tekočem letu kot v prejšnjem) ter slepo blamirali internet. Ali pa manjšo produktivnost inšpektorjev? Ne. O kakovosti "masovne glasbene produkcije" ne gre dvomiti, prav tako pa ne o navadah ljudi, ki recimo potujejo v oddaljene kraje na ogled kakšnega mjuzikla. Ampak ti so itak ušesnobobniški sadisti... Too much.

5 komentarjev