»

AMD bo znižal cene

X-Bit Labs - AMD je objavil, da bo znižal cene svojih AthlonXP procesorjev. To ni veliko presenečenje, saj je tudi Intel že storil podobno. Znižanje cen bo posebno vplivalo na procesorje višjega cenovnega razreda, kot so AthlonXP 3000+ in drugi. Vključno z znižanjem pa naj bi AMD poslal na tržišče tudi svoje procesorje Athlon XP "Barton" 3200+. Tako bodo lahko potrošnikom ponudil procesorje, ki bi stali od 500 do 600 ameriških dolarjev po tem, ko se bo znižala cena modela 3000+. Akcija!

6 komentarjev

Prihajajo Bartoni?

The inquirer - Kot pravi The Inquirer, so v zadnjem času AMD-jevi najzmogljivejši procesorji AthlonXP 2800+ postali "bolj redki kot leteči prašiči ali kure z zobmi" [:D], kar po naše pomeni, da jih ni moč dobiti v trgovini. Kot še dodajajo, naj bi se kmalu začela proizvodnja AthlonovXP 2800+ z novim jedrom, poimenovanim Barton. Kmalu v tem primeru pomeni le nekaj dni.

Barton je novo jedro AMD-jevih procesorjev, ki bo imelo 512kB predpomnilnika v samem jedru (to je prav toliko, kot ga imajo P4), poleg tega pa računalniška skupnost pričakuje še 200 megaherčni FSB, kar bi lahko kar močno pospešilo delovanje tega kosa silicija.

Poleg procesorja z oznako 2800+ pa lahko kmalu pričakujemo še Bartona 2500+ in pa najmočnejšega 3000+. Upajmo, da bo AMDju uspelo in nas bo presenetil z izdelkom, ki bo ob predstavitvi že v trgovinah, ne pa s ti. "papirnatimi izdajami". Klik!

18 komentarjev

AthlonXP 2800+ procesorji

X-Bit Labs - Če se še spomnite (sicer pobrskajte po arhivu novic), je AMD v začetku oktobra objavil, da bo začel razpošiljati svoje AthlonXP 2800+ procesorje v drugi polovici decembra. No, to se je danes tudi zgodilo, a ne ravno tako, kot so si uporabniki želeli. Procesorji so na voljo le v omejenih količinah ter le za izbrance. Vsi navadni smrtniki bomo morali na procesorje počakati do novega leta. Klik!

Šment, kaj mi bo pa Božiček zdaj prinesel?

2 komentarja

Athlon ali Pentium?

X-Bit Labs - Ste 3D oblikovalec, ki kupuje nov računalnik? Ne veste, kateri procesor kupiti? Berite dalje. Na internetu je bilo opravljenih že nešteto primerjav med AthlonXP in Pentium4 procesorji, a še vedno ni končnega zmagovalca. Procesorji so preveč izenačeni. Za še en test so tokrat poskrbeli na X-Bit Lab's. Primerjali so po proizvajalčevih oznakah enakovredna procesorja, Intel Pentium4 2.8 GHz ter AMD AthlonXP 2800+. Za razliko od velike večine testov, se tu niso osredotočil na zmogljivost v igrah, temveč so pogledali, kaj procesorja prinašata 3D oblikovalcem v programu 3ds max 5. Klik!

7 komentarjev

Athlon MP

The inquirer - Intel bo nižal cene in kot je bilo predvideno, mu bo sledil tudi AMD. Le - ta naj bi znižal ceno svojim AthlonMP procesorjem v pripravi na splavitev novih, hitrejših modelov, ki bodo zgrajeni na novem Thoroughbred jedru. Hkrati se bodo znižale tudi cene AthlonXPjem in kot kaže se bodo znižale bolj, kot smo navajeni. Za pokušino si oglejte tole povezavo - AthlonXP 2200+ za 249 zelencev[:D].
Kot kaže, se nam obeta nova cenovna vojna. In rezultat takih vojn je bil vedno ugoden - za nas kupce, se ve[:D].

3 komentarji