»

Mobitel bo podražil in spremenil naročniške pakete

Stare količine in cene za paket Itak Džabest

vir: Mobitel
Mobitel - Že včeraj se je na forumu razvnela debata, da Mobitel z današnjim dnem namerava objaviti spremembe v ceni in zakupljenih količinah mladostnikom do 30. leta starosti namenjenega paketa Itak Džabest. Napovedi so se uresničile, a podražitve in spremembe, ki stopijo v veljavo s prvim avgustom, ne bodo doletele le Džabesta, temveč tudi običajnim uporabnikom nad 30. letom starosti namenjene pakete Povezani. Glavni spremembi v primeru Džabesta sta dvig cene s 15 na 19 € na mesec ter zmanjšanje količine zakupljenega prenosa podatkov z enega gigabajta na le 100 MB.

Prav to se zdi, da je povzročilo največ hudovanja, saj dandanes pametni mobilni telefoni zlahka presežejo to omejitev. Stanje s prenosom podatkov se je sicer poslabšalo tudi v paketih...

224 komentarjev

2 milijona ur zanesljivosti pri 600GB Seagate 2.5" disku

Seagate Savvio 10k.4

vir: Daily Tech
Daily Tech - Seagate je danes predstavil svojo novo serijo trdih diskov, Savvio 10k.4, s kapaciteto 450GB in 600GB.
Posebnost te serije je, da so šli diski skozi poseben tehnološki postopek preverjanja in testiranja, preden so postali dosegljivi kupcem.
Disk Savvio 10k.4 tako doseže 2 milijona ur delovanja med posamezno napako (eng. Mean Time Between Failures) in le 0.44% možnosti napake v življenski dobi (eng. Annualized Failure Rate), kar pomeni da je prvi in edini disk, ki doseže tako dobre rezultate.
V Seagate pravijo, da je serija Savvio 10k.4, 20% boljša v primerjavi z...

15 komentarjev

SCSI, da ali ne?

X-Bit Labs - Na X-Bit Labs so spisali drugi del zanimivega članka, v katerem se ukvarjajo z najnovejšo SCSI320 tehnologijo trdih diskov. V drugem delu članka so se posvetili predvsem praktičnemu delu testa, saj so tokrat teorijo pustili ob strani in v testnih programih dejansko preizkusili Seagateove Cheetah 15K.3 trde diske v različnih pogojih. Kaj so ugotovili? Zaradi samega SCSI320 standarda ne boste pridobili skorajda ničesar, saj med sodobnimi SCSI standardi ni večjih razlik, medtem ko se od klasičnih ATA diskov disk komajda razloči. Glede hitrosti, kakopak. Test.

0 komentarjev

SCSI trdi disk

X-Bit Labs - Velika večina vas verjetno uporablja trde diske, ki delujejo na ATA standardu, a nekateri premožnejši si lahko privoščijo tudi SCSI trde diske. Njihova prednost je večja hitrost vretnja in prenosa podatkov. Na X Bit Lab's so tokrat stestirali Seagateov disk serije Cheetah, ki ima, prav tako kot najboljši WDji, 8 MB predpomnilnika. V primerjavi s svojimi bratci in sestricami iz iste družine, se je Cheetah 10K.6 odrezal najbolje. Klik!

0 komentarjev

IDE RAID versus SCSI

X-Bit Labs - SCSI je že v osnovi zasnovan kot izjemno zmogljiv ter napreden sistem, kar se pozna tudi na ceni, medtem ko je IDE doslej veljal za cenejšo in predvsem slabšo alternativo. No, s pojavom bonbončkov kot so RAID ter 8 MB predpomnilnika pa so se IDE diski približali SCSI standardu do te mere, da je njegova uporaba vedno bolj ozko usmerjena. Navadni uporabniki (kar je zelo relativen pojem) pač razlike med SCSI ter IDE ne opazijo.

No, če se odločate za nov diskovni sistem si zatorej le preberite članek na X-Bit Labs, kjer so primerjali oba standarda ter hitrosti diskov.

0 komentarjev

Dirkač med diski

X-Bit Labs - Če veljajo Western Digitalovi diski z 8 MB predpomnilnika za alfainomega v IDE svetu, si lahko danes ogledate test prvaka v SCSI svetu. Na X-Bit Labs so si namreč danes ogledali Seagetov disk imenovan Cheetah X15 36LP U320, ki pomete z vsemi IDE diski. Vse te kratice v imenu vam povedo, da gre za disk nove generacije vmesnika Ultra320 SCSI, ki naj bi dosegal povprečne prenose kar 60 MB/s unbuffered, kar je ogromno. Če vas zanima, kakšnega diska navadni smrtniki še nekaj časa ne bomo imeli, klik!

11 komentarjev

Seagatove novosti

Electic Tech - Segate je danes objavil sporočilo, v katerem obvešča javnost o dodatku "V" optimizirane kode v predpomnilnik svojih večjih in hitrejših diskov. Tako bodo vsi njihovi diski s 16MB predpomnilnika bolje pripravljeni na zahtevno delo z digitalnimi mediji. "V" koda zmanjšuje ali odpravlja napake, ki se pojavljajo pri branju, shranjevanju in spreminjanju ogromnih nekompresiranih video datotek. To je seveda pomemben dosežek za vse, ki se profesionalno ukvarjajo s takimi zadevami, saj se več ne rabijo bati zastojev v predvajanju, izgub slik in drugih podatkov. "V" kodo bodo dodali v naslednje popularne modele: 73.4GB Cheetah 73, 36GB in 16GB Cheetah 36LP ter nedavno najavljenega 180GB Barracuda 180.

3 komentarji