»

Silverstone SST-LC 01S

Slo-Tech - Če naj HTPC služi svojemu namenu, torej predvajanju, zajemanju in obdelavi avdio-vizuelnih vsebin in ga želimo imeti v dnevni sobi, potem poskrbimo, da tudi na zunaj ne bo odstopal od naših pregrešno dragih komponent. Četudi se zdi, da so časi ohišij vulgaris že mimo, si nekako ne predstavljamo, zakaj bi (tudi) v dnevni sobi gledali pokočno, klasično ohišije.

Veliko podjetij (Lian -li, Cooler Master, Antec) tako vsem bodočim imetnikom HTPC ponujajo ohišja, pri razvoju katerih so celo odrinili denarce za oblikovalca. Na strani Hardwareecke so si ogledali ohišje podjetja Silverstone, model SST-LC 01S.

Vsekakor smo že videli bolj dopadljiv dizajn, denimo klasični CoolerMasterjev ACT-620. Ohišje predsvem navdušuje s tem, da je vanj mogoče namestiti običajno ATX matično ploščo in pri izbiri nismo skoraj nič omejeni.

Ko sem...

0 komentarjev

Xoxide Z40 ohišje

Extensiontech - Danes je veliko ohišje zelo pomembno, zaradi čim boljšega pretoka zraka in možnosti razširitev. Nekateri imajo radi zelo lepa ohišja in jih zato modificirajo. Če pa se vam ne ljubi delati modifikacij, pa lahko kupite že modificirano ohišje. Na Extension Tech so si ogledali ohišje podjetja Xoxide. Je pravi velikan, saj ima prostora za 11 enot. Na stranici najdemo že vgrajeno pleksi steklo, ima pa prostora tudi za vgradnjo štirih 80 mm ventilatorjev. Ohišje so priporočili in mu prisodili oceno 96 %, saj boste za 45$ težko dobili tako kvalitetno ohišje. Klik!


3 komentarji

Ohišje Coolermaster 201C-SX1

AnandTech - Na AnandTech so spisali precej obsežen članek o tem aluminijastem ohišju. Je zelo prostorno, natančno izdelano in očesu všečno. Članek ohišje opisuje v podrobnost, besedilo pa popestri kopica mojstrsko narejenih fotografij. Zanimiv sistem odstranjevanja pladnja matične plošče, trije priloženi ventilatorji in natančna izdelava -- preberite članek in morda se boste odločili za nakup tega lepotca.

1 komentar

Petnajst ohišij na kupu

Tom's Hardware - Na trgu ohišij so že kar nekaj časa prisotna ohišja, ki odstopajo od tistih neizvirnih bež sorodnikov. Prav danes so na Tom's Hardware spisali pravi megatest ohišij, v katerega so vključeni skoraj vsi večji proizvajalci. Gotovo sta najbolj poznani imeni Lian Li in Antec, a ni bilo vključenega Chiefteca, katerega izdelki so dokaj podobni Antecovim. Če vam ohišje ni le škatla, ki prav nadležno ropota, morate članek obvezno prebarti.


Zahvala Trubadurju....

3 komentarji

Ahanix dBox

AnandTech -

Na AnandTech so objavili nov test oz. članek o ohišju. Tokrat so si ogledali ohišje manj znanega proizvajalca Ahanix, a to še ne pomeni nujno nekvalitetnosti ohišja. Da, ohišje je je videti prav zanimivo, pa tudi cena ni pretirana, znaša 90 dolarjev oz. 170, če se odločite za aluminijasto različico. Če vas ohišje zanima, si njegov opis na AnandTech preberite.

1 komentar

Ohišje

več strani - Ohišje je za nekatere eden izmed najbolj pomembnih delov računala, saj ga lahko z malo dela in domišljije spremenimo v pravo umetniško delo, ali pa naredimo iz njega vetrni tunel, ki hladi procesor. Nekatera ohišja pa imajo ventilatorje že industrijsko vgrajene. Enega izmed takih so si ogledali v Klubu kanadskih overclockerjev™. Izdelal ga je gigant Antec in seveda so vetrniki™ prav tako Antecovi (doh!). Srebrna barva pa mu daje prav lep izgled, na sprednji strani pa boste našli USB in Firewire vtiče, zato se vam ne bo treba plaziti za računalo vsakič ko boste hoteli priklopiti digitalni fotoaparat. Tukaj.

Za nadzor vseh teh ventilatorjev lahko uporabite tudi Vantec Fan Controllers , ki so ga testirali na System Cooling.

2 komentarja

Ohišja

več strani - Ohišje je najpomembnejši del strežnika oz. nekako tako gre tisti rek. No, iz čisto performančnega vidika temu seveda ni tako, vendar pa mnogi izmed nas še vedno dajejo velik pomen lepo oblikovanemu ohišju. No, tokrat si lahko pogledate kar tri:
  • Na 8Balls Hardware so si ogledali CoolerMaster ohišje, namenjeno predvsem strežnikom, klik!
  • Na ReviewNation so tokrat ogledali ohišje podjetja Lian-Li, ki sicer ni nič posebnega, a je vseeno lepo oblikovano, klik!
  • Na OCIA pa so si ogledali modifikacijo ohišja oz. pripomočke za modificiranje ohišja s skupnim imenom 8-Ball Window Kit, klik!

0 komentarjev

ECS I-Buddie 4 Desknote

Tweak Town - Kupujete nov prenosnik? Odločitev kaj kupiti, je brez dvoma težka, saj pri prenosniku ne upoštevamo samo cena/zmogljivost razmerja, temveč je potrebno paziti še na cel kup drugih stvari, kot so baterije in njih lastnosti, ergonomičnost ... Da bo ta odločitev malce lažja, si oglejte kar čimveč testov različnih prenosnikov na tržišču, škoditi itak ne more. Na TweakTown so si tokrat ogledali ECSov model I-Buddie 4 Desknote imenovan. Preizkusili so dobesedno vse, za nameček pa so pognali še vse najbolj popularne benchmarke. Klik!

0 komentarjev

Integrirno čudo™

X-Bit Labs - Veste kaj je Samba? Program, ki omgoča, da se Linux in Windows razumejo na mreži, porečete? Hja, med drugim ...

Eno drugo Sambo pa so si ogledali na X-Bit Labs. Gre za stvar, ki jo ne znam poimenovati drugače kot čudo™. Ultra majhno ohišje, natlačeno z vsem računalniškim drobovjem, lepo oblikovano in, kar je najpomembnejše, ki zasede malo prostora, se imenuje Samba(SM)-1845. Z njo so spojili 2.4 gigaherčnega Pentiuma 4, 3D Mark pa je navrgel vsega 1500 točk. Strojček, primeren za pisarniška opravila, pač. Klik!

4 komentarji

Everglidova LAN oprema

Dan's DATA - Everglide je znan po svojih odličnih podlogah za miške, pred kratkim pa so se odločili, da se preizkusijo tudi na področju LAN pripomočkov. Dan's data poroča. Na testu so imeli štiri pripomočke, ki vam lahko (v zameno za denar ) kar precej olajšajo postavitev mreže. Če se hočemo udeležiti LAN patyja moramo najprej prinesti svoj računalnik. Monitor, in ostali pripomočki še nekako gredo, pri ohišju pa je vedno določen odstotek tveganja, da nam bo le-to padlo na tla. Everglide nam je ponudil poseben komplet, ki je namenjen prenašanju ohišja. Celotna stvar izgleda kot nekakšen trak z ročajem, ki ga ovijemo okoli ohišja. Na LAN partyju so potrebni tudi kabli, s katerimi računalnik priklopimo na HUB, vendar se včasih zgodi da zasedejo kar veliko prostora (posebej pri prenašanju), pa še zapletajo se. Tudi za tiste, ki jim zapletajoči kabli povzročajo kar precej preglavic so pri Everglidu poskrbeli s posebnim rolojem, na katerega se kabel navije. V Everglidovi lučki ne vidim kake pametne...

0 komentarjev

Window kit

Overclockers Cafe - Člankov/vodičev o izdelavi in vdelavi okna v računalniško ohišje je bilo že kar nekaj, zato upam, da ste medifikatorji našli kakšno novo idejo. Kljub raznim še tako podrobnim vodičem pa se še vedno najde kakšen osebek, ki se mu vse skupaj zdi prezahtevno ali pa nima volje/časa za izdelavo okna. Če spadate med take, se ne sekirajte preveč, kajti tudi za take primere so rešitve v obliki Window kita. Sicer take stvari uničujejo človekovo ustvarjalnost, ampak pustimo sedaj to. Skratka, na Overclocker Cafe so si ogledali eno izmed takih rešitev - Coolview Acrylic Window Kit. Edino kar dobite je okno, na vas pa je,da vse skupaj še vdelate v ohišje. To pa je v glavnem edina pomanjkljivost izdelka.

0 komentarjev

Modificiranje ohišja

Hardware OC - Našel sem še en vodič, o modificiranju ohišja - natančneje o vrtanju lukenj v ohišje. Če ste to sami že poskusili, gotovo veste, da to ni ravno mačji kašelj. Obstaja več različnih metod, od katerih so nekatere bolj, druge manj ugodne in učinkovite, izbira pa je odvisna od orodij, ki jih imate na razpolago. Najenostavnejša je uporaba navadnih klešč za pločevino in starega dobrega vrtalnika. Če jo imate, je bolje vzeti žago za rezanje lukenj, ki se jo pritrdi na vrtalnik (bor mašino). Res, da je okorna, a luknje narejene z njo so lepe. Najhitrejša možnost, ki v tem članku na žalost ni opisana, je vbodna žaga. Zelo koristen pripomoček je tudi pila, ali še bolje brusilni kamen za vrtalnik.

0 komentarjev