»

HP-jeva tablica za 100 dolarjev

Slo-Tech - Poceni tablice niso nič posebnega, a vseeno si nova Hewlett-Packardova zasluži pozornost, ker je tako zelo poceni. HP 7 Plus stane 100 dolarjev in za ta denar ponuja osnovno opremo. Ima 7-palčni zaslon z ločljivostjo 1024 x 600 (170 ppi), štirijedrni procesor Allwinner Technology A31 s taktom 1 GHz (osnovan na arhitekturi ARM Cortex A7 z grafiko Power VR SGX544MP2 ), 1 GB pomnilnika, 8 GB prostora in razširitveno mesto microSD, podporo za Wi-Fi in operacijski sistem Android 4.2.2. Tu bi se lahko bolj potrudili in namestili novejšega. Zadnja kamera ima dva milijona točk, sprednja pa vsega 300 tisoč. Dobrodošel dodatek je 25 GB prostora pri ponudniku prostora v oblaku Box. Baterija s...

18 komentarjev

Seagateov mejnik

X-Bit Labs - Po poročanju X-Bit Labs je podjetje Seagate doseglo pomemben mejnik pri prodaji svojih izdelkov. Iz svojih tovarn so odposlali že 30-milijonti trdi disk serije Cheetah, kateri so trenutno uporabljani predvsem v visokozmogljivih strežnikih. Že omenjeni diski se vrtijo z 10.000 ali 15.000 rpm, na voljo pa so v kapacitetah med 18 in 147 GB. Z visoko zanesljivostjo, velikimi kapacitetami, visko hitrostjo ter ter nizkim MTBF so diski idealni za zahtevna okolja, kjer je zahtevano neprekinjeno delovanje brez izpadov. Novica!

1 komentar

Seagate U7 je Barracuda V?

X-Bit Labs -

Ruska navijaška stran X-Bit Labs se je ponovno izkazala. Tokrat se jim je posrečilo dokopati do novega Seagateovega trdega diska, ki sploh še ni bil uradno predstavljen, pa tudi na njihovi uradni strani o njem še ni podatkov. Disk se imenuje Seagate U7 60GB.

Označen kot model ST360012A, s firmwareom različice 3.30 ter 5400rpm izgleda disk kot Barracuda V. Še več, za nameček so testi hitrosti branja in pisanje pokazali identične rezultati kot pri Barracudah V. Se je torej Seagate odločil ponuditi Barracude po nižji ceni z malenkost slabšimi karteristikami kar pod novim imenom? Odgovor, ki so ga prejeli od uradne tehnične podpore to sicer zanika, a dejstva ostajajo zanimiva. Sicer pa so nam tako ali tako obljubili test. Čakamo!

0 komentarjev

Nove Barracude

X-Bit Labs - Da, podjetje Seagate (prosim ne slovenite tega kot morske gate) spet preseneča. Tokrat so izdali nove diske. Prva dva sta iz serije Barracuda 7200.7 Plus in sta dobavljiva v kapacitetah 120GB ter 160GB, oba z 8MB predpomnilnika. Ostali diski pa so iz serije Barracuda 7200.7 in ponujajo 40, 80, 120 ter 160GB prostora ter imajo le 2 MB predpomnilnika. Vsi našteti diski podpirajo Seagateov SoftSonic Fluid Dynamic Bearing sistem (FDB) in naj bi bili zaradi tega izjemno tihi. Klik!

0 komentarjev

Seagate pravi: We Turn On Ideas

X-Bit Labs - Računalniško podjetje Seagate, eden vodilnih proizvajalcev trdih diskov, je danes predstavilo svoj nov slogan ter grafično podobo. Njihov logo bo tako zelene barve, njihov nov uradni slogan pa se glasi: We Turn On Ideas. Nova oznaka se bo pojavljala na vseh izdelkih in reklamnem materialu, so še zapisali v uradni izjavi za javnost. Klik!

2 komentarja

Seagate tudi Indijcem ne bo nudil treh let

The inquirer - Dogodek, ki je po dolgem času, ko se je polegel prah glede SP1 in prepovedi Googla na Kitajskem, vzbudil pozornost širše spletne javnosti, je vsekakor odločitev velikih proizvajalcev diskov, da ne nudijo več triletne podpore.

Vse lepo in prav, vendar se je pred časom zgodilo, da so posredniki na trenutno najbolj rastočem trgu, in sicer indijskem, dobili Seagatove diske, ki so imeli za dve leti podaljšano garancijo. Zmedo je zakuhal svojeglavi azijski zastopnik, ki ne pozna besede "worldwide". Če pa vas zanima, kaj se zgodi, ko se glavni med sabo me morejo dogovoriti, pa si poglejte tukaj.

The word worldwide must include the Balcans, too...

0 komentarjev

Seagate Barracuda IV

Tech Extreme - Seagate je predstavil svoje nove diske Barracuda IV. Pri Seagateu stavijo na tihost diska, saj elektromotoji nimajo navadnih krogličnih ležajev, temveč FDB (Fluid Dynamic Bearing) ležaje - drugo ime za to tehnologijo je SoftSonic. Ta in še nekaj drugih "pogruntavščin", kot so jeklen pokrov diska ter antiresonančni dizajn diska, ga naredijo skoraj neslišnega. Ostale specifiakcije so takemu high-end disku primerne: 7200 obratov/minuto, UATA 100 in 2 MB cacheja. V Ameriki morate za 80 GB različico odšteti 225 dolarjev (~55000 tolarjev).

0 komentarjev

Seagate in rekordi

X-Bit Labs - Seagate je danes objavil, da bo začel razpošiljati svojo novo serijo diskov (serija U). Le ta bo ponujala do 80 Gb podatkov na samo dveh ploščah in 32.6 Gbit podatkov na kvadratni palec. U serija diskov je Seagatov paradni konj. Sama U serija se vrti še hitreje in je z izboljšanjem time-to-ready opcije za 35 %, glede na prejšnjo generacijo, za veliko izboljšala PC boot-up-time.
Še ostali podatki:
- dostopni čas 8.9 ms
- prenosi do 54.5 MB na sekundo
- 2 Mb cache pomnilnika
- Ultra ATA100 vodilo

Seagate nam z svojo razvito "sound barrier technology" (SBT) in z fluid dynamic bearing (FDB) zagotavlja delovanje prijazno našim ušesom. Samo 27 decibelov, kar je najmanj doslej.

6 komentarjev