»

Ohišje

več strani - Ohišje je za nekatere eden izmed najbolj pomembnih delov računala, saj ga lahko z malo dela in domišljije spremenimo v pravo umetniško delo, ali pa naredimo iz njega vetrni tunel, ki hladi procesor. Nekatera ohišja pa imajo ventilatorje že industrijsko vgrajene. Enega izmed takih so si ogledali v Klubu kanadskih overclockerjev™. Izdelal ga je gigant Antec in seveda so vetrniki™ prav tako Antecovi (doh!). Srebrna barva pa mu daje prav lep izgled, na sprednji strani pa boste našli USB in Firewire vtiče, zato se vam ne bo treba plaziti za računalo vsakič ko boste hoteli priklopiti digitalni fotoaparat. Tukaj.

Za nadzor vseh teh ventilatorjev lahko uporabite tudi Vantec Fan Controllers , ki so ga testirali na System Cooling.

2 komentarja

Računalnik v avtomobilčku!

Slo-Tech - Hja, pravite, da imate lepo ohišje. Ma, kaj lepo, noro zmodificirano. Pa imate kolesa? Porečete: "Seveda imam koleščka, brez njih ne gre". Pa izgleda vaš avto kot prava rally makina™? Naka. [:D]

Nekomu se je zahotelo, da bi si naredil čisto unikatno ohišje in tako si je naredil model pravega Subaru Impreza WRX avtomobila. V njemu se nahaja AMD 1800+ XP, disk, DVD in CD-ROM, par ventilatorjev, pa še kaj bi se našlo. Več o tem tukaj!

9 komentarjev

Shuttle's SB51G Mini PC

HotHardware - Na tej strani si lahko preberete test Shuttleovega novega Mini PCja. Dimenzije tega računalnička so le 200 x 181 x 280 mm, v osrčju pa ga poganja Pentium 4 procesor. Ima podporo standardu USB 2.0 (2 priključka), razširljiv pomnilnik integrirane grafične kartice do 64 MB, integrirano AC '97 v2.2 zvočno kartico in še mnogo drugih stvari. Še tehnikalije:
  • 2x UltraDMA/100 IDE - SiS962
  • možnost spreminjanja FSB od 100 do 166MHz
  • Podpira DDR200/266 DDR SDRAM
Za več informacij kliknite semkaj.

0 komentarjev

TabletPC: Prepogljivi PC

Microsoft - "Kaj je Tablet PC?"

Danes sem malce rutinsko romal po Microsoftovem spletišču ter naletel na ne le zelo zanimiv, ampak takisto zelo poučen odsek namenjen "prihajajočim" Tablet PC-jem, kjer sem izvedel marsikaj novega; skorajda bi lahko rekel, da pred tem nisem vedel, kaj Prepogljivi, Upogljivi oz. PCrepognjenček (primerno skovanko v stilu ŽePCnika™ pričakujte kmalu [>:D]) sploh je (ampak ne čisto tako).

Ogled spletišča ter flash predstavitve močno priporočam -- ne dvomim, da bo po slovenskih domovih naenkrat nemalo začudeno-navdušenih obrazkov. Klik!

6 komentarjev

Modifikacija ohišja

OC Prices - Si želite spremeniti izgled vašega računalnik? Potem je tale članek kot nalašč za vas. Zvedeli boste, kako najlaže izrezati okno v stranico računalnika, ne da s tem poškodujete barvo. Potem so se lotili še lepljenja slikice na to okno... sicer ne vem, kaj je tukaj težkega, pa vseeno. No, zadnja stvar pa me je zopet premamila. To so tisti neonski kabli, ki svetijo in se jih da ovijati okoli vsega možnega. (Če slučajno kdo ve, kje bi se te kable dobilo v Sloveniji, naj mi to prosim sporoči!) Tip se je nazadnje odločil, da bo kabel napeljal po dnu ohišja, in sedaj zgleda, kot da njegovo ohišje dobesedno lebdi v zraku. Celoten članek si lahko ogledate tukaj.

3 komentarji