»

Gigabyte MAYA (Radeon 9500)

Gigabyte - Ravno včeraj smo na naši strani pisali o grafičnih karticah podjetja Gigabayte. No, tudi tokrat je kartica ena iz serije MAYA, le da je nekakšna zlata sredina ATIjevih čipov. Jasno, govora je o MAYA 9500 (Radeon 9500 čip). Ta kartica je najmlajša v svoji družini, a vseeno ni najšibkejša. Na žalost še ni bila testirana, temveč le predstavljena na uradni strani podjetja Gigabayte, test pa lahko pričakujemo že v roku nekaj tednov -- vsaj tako napovedujejo na TweakTown. Klik!

0 komentarjev

Radeona 9000 ter 9700 Pro

Tweak Town - Da, Radeoni še niso pozabljeni, saj se testi in članki kar vrstijo. No, tokrat si zasluge za test lastijo na TweakTown. Ogledali so si obe, močnejšo MAYA 9700 Pro ter slabotnejšo MAYA 9000 inačico. Obe kartici sta prispeli iz proizvodnih linij podjetja Gigabyte. Gre za trenutno dve izmed najbolj poznanih grafičnih kartic, zato so vam večini specifikacije že znane. Pri testiranju niso ugotovili nič novega, temveč le to, kar so tudi na ostalih testih. Dejstvo, da je 9700 Pro izvedenka odlična, vendar tudi slabotnejša MAYA 9000 ni bila zapostavljena, saj so ji za tako ceno, dali kar dobre ocene. Klik!

2 komentarja

Hercules 3D Prophet 9700 Pro

Hardware Zone - Očitno ATIjeva zverina Radeon 9700 Pro še dolgo ne bo pozabljena. Izšel je namreč nov test, ki so ga spisali na Hardware Zone. Tokrat je ATI-jev procesor uporabil Hercules in nanj pritrdil zelo lep in kar je najpomembnejše - bakren hladilnik. Vsi vemo, da je baker odličen prevodnik toplote, kar v teoriji pomeni boljše odvajanje toplote in s tem boljše hlajenje. Pa da ne bom celotne novice posvetil le hladilniku (ki se nadaljuje celo na zadnji strani kartice so rebra nad procesorjem), vam povem pe kaj drugega.

Radeon 9700 Pro ima še vedno največjo prepustnost pomnilnika, podporo DirectX9 ter 128 MB Samsungovega 2.86ns pomnilnka (teoretičnih 350 MHz). Kljub novemu GeForceuFX ima Radeon 9700 Pro večjo prepustnost pomnilnika, pa tudi v hitrosti procesorja ne zaostaja veliko. Odlična grafikulja, žal za veliko denarja. Klik!

0 komentarjev

FIC Radeon 9700

VR - Zone - Na VR-Zone so si ogledali kralja grafičnih kartic, Radeona 9700 Pro. To izvedenko te odlične grafice kartice izdeluje podjetje FIC, kjer proizvajajo cenejše različice grafičnih kartic. In tako je tudi pri Radeonu, saj je cenejši od njegovih drugih bratcev. Kot je običajno za te prestižne grafične kartice, ima tudi ta 128 MB DDR pomnilnika ter na 325Mhz tiktakajoč procesor. V kompletu dobimo še kablovje ter gonilnike. Za tiste, ki vas zanima tale malce "cenejši" Radeon, klik!

Dodatek (19:40): V kolikor pa vaša denarnica takšnega izdatka ne bi zdržala, berite dalje. Njegovega veliko šibkejšega bratca, Radeona 9000 so namreč testirali na Hardware Zone.

Škatlja [:D]

0 komentarjev

Kaj kupiti?

Tweak Town - Vsem, ki te dni kupujete nov računalnik ali pa to nameravate ter želite dobiti za svoj denar največ, je namenjen tale članek na TweakTownu. Ogledali so si namreč, kaj se trenutno prodaja na računalniški sceni ter kaj se najbolj splača kupiti. Ločeno si so ogledali kaj je špica pri P4 ter Athlon sistemih, tako da tu ne boste našli svete vojne med AMD ter Intel klanoma. Zanimivo branje, klik!

1 komentar