»

Negativna propaganda se ne obnese

OpenSource - Potemtakem bi naše politike morda lahko celo označil za preudarne ljudi [;)]

Pa govorimo o prijetnejših stvareh: na Microsoftovem internem se(k)stanku so predstavili rezultate raziskave, ki je pokazala, da se negativno oglaševanje dejansko ne splača. Javkanje na račun prostega programja tako prinese kvečjemu rezultate, nasprotne od pričakovanih. Klik!

"Hmmm", porečete, "kaj nismo to že vedeli?" Mi smo, Microsoft pa je potreboval raziskavo [:D]. No, tako ravno ni -- rezultati so namreč pokazali, da smo Starocelinci po naravi bolj cinični ter ne nasedamo na oglaševanje v taki meri, kot so dovzetni Američani.

Bill Gates: Kupite Linux! Linux ruls, scandisk Windows!

6 komentarjev

Kdo bi pretepel vse?

Slo-Tech -
  • Sergio Neustrašni 44% (576)
  • Bill Gates 19% (248)
  • John Carmack 11% (141)
  • Linus Torvalds 10% (134)
  • Kevin Mitnick 8% (105)
  • Steve Jobs 5% (62)
  • John Romero 4% (46)
Skupaj glasov: 1312
Novo anketo si je izmislil lastnik že drugega pokvarjenega monitorja - jaz! [;(]

6 komentarjev

Bill Gates globoko v dre*u

Vnunet - Znanega mogotca, Billa Gatesa oz. njegovo rezidenco, so napadle gosi. Slednje naj bi dnevno na njegovo hišo odložile več kot 3 funte blata. Vodstvo priležnega parka se je odločilo, da bo 4.000 nadležnih gosi končalo svoje življenje, vendar motivi niso le ugajanje Mr. Bully, ups, Billyu, ampak tudi zagotoviti kar se le da prijetno uživanje turistov v obiskovanju parka. Flop! Good shooting, mister!

8 komentarjev

Več denarja za Linux

Vnunet - Naslov novičke bi se lahko imenoval tudi 'Red Hat z Modrim v riti', saj je prav IBM, sicer že tako znan kot 'dobrodušen' sponzor raznih Linuxaških projektov, z Red Hat-om sklenil pogodbo o boljšem sodelovanju obeh podjetij pri razvijanju strežnikov ter Linux programske opreme. Podobne pogodbe IBM sicer že ima sklenjene s podjetji SuSE, Caldera, MandrakeSoft ter TurboLinux.

Red Hat bo po pogodbi dolžan IBMju nuditi svojo distribucijo operacijskega sistema, nadgradnje, podporo ter ostale storitve. Izdelki bodo na voljo za strežnike eServer zSeries (64-bitno jedro), iSeries (32-bitno jedro), pSeries Unix strežnike (32-bitno jedro) ter na Intelu temelječa sistema xSeries (32- in 64-bitno jedro).

Zanimiv je tudi pogled na borzne indekse: ob objavi novičke so RHjeve delnice narasle za 27 odstotkov, dvig pa je opazen tudi pri Calderi (19 %) ter VA Linux Systems (8 %).

1 komentar