»

Intel predstavil novo serijo SSD-jev

PC Perspective - Intel je včeraj predstavil novo serijo svojih pogonov SSD, ki nosi oznako 510. Gre za prve Intelove primerke, ki so sposobni uporabljati priključno vodilo SATA 6Gbps. Intel jim je nameril sekvenčno branje s hitrostjo 500 MB/s in sekvenčno pisanje s hitrostjo 315 MB/s, medtem ko pri branju oziroma pisanju 4 KB-blokov zmorejo 20.000 oziroma 4.000 operacij I/O na sekundo. Uporabili so nov krmilnik iz Marvella, zato so bili nekateri sprva nekoliko skeptični, a prvi testi na PC Perspective so pokazali, da sta pogona dovolj hitra.

Pogona sta na voljo v 120 in 250 GB-izvedenkah. V količinah po 1000 kosov stane manjša 284 dolarjev, večja pa 584 dolarjev.

27 komentarjev

Novi Celeroni naprodaj

X-Bit Labs - Za Intel je, bi lahko rekli, skorajda postalo že značilno, da svoje nove procesorje začne prodajati vedno malce pred uradno splavitvijo. Lanskega septembra so to storili z dvogigaherčnim Celeronom, sedaj se ista zgodba ponavlja s Celeronoma tikatakajočima pri 2,30 in 2,40 GHz, ki uradno še nista predstavljena, a ju na Japonskem že veselo prodajajo. Lepotca sta grajena na že znanem Northwood jedru v 0,13-mikronski tehnologije. Cena? Med 120 in 140 dolarji, odvisno od prodajalne in modela, pač. Izvirna novica.

10 komentarjev

Athlon MP2400+ na voljo

Slo-Tech - Na The Inquirer poročajo, da AMD že izdeluje dvoprocesorske različice Athlona XP2400+, ki temeljijo na Thoroughbred B jedru, kar bo za trg verjetno zelo zanimiva izbira. Prodajna cena v količinah nad 1.000 kosi bo 230 dolarjev, kar bi v Sloveniji lahko pomenilo okoli 65 tisočakov. Prav tako pa naj bi prvi Athloni MP2600+ prišli na trg v sredini januarja prihodnjega leta. Klik!

1 komentar

Celeron na 2000 MHz

OCAddiction - Celeroni - ti Intelovi procesorji "cenejšega razreda" - so dobili novega bratca, ki tiktaka pri 2000 MHz, stestirali pa so ga na OC Addiction. Test je dokaj kratek, a obsega vse pomembne lastnosti tega 0,13-mikronskega mlinčka. Če so se vam AMDji zagnusili (ne vem kako) in nimate dovolj soldov za Pentium4, se vam nakup takega procesorja morda celo izplača. Klik!

4 komentarji

Intel predstavil nove Celerone

X-Bit Labs - Intel je danes po pričakovanjih predstavil nove in hitrejše različice svojih Celeron procesorjev, prav tako pa znižal cene starejših. Nova 2.2 ter 2.1 GHz modela bosta na prodaj za 100 oz. 90 dolarjev. Cene starejših modelov bodo sedaj znašale 83 (2.0 GHz), 69 (1.8 GHz) ter 54 dolarjev (1.7 ter 1.4 GHz inačici). Cene veljajo za Čezlužje ter v količinah nad 1.000 kosi. Klik!

0 komentarjev

Rezanje cen

The inquirer - Sicer ste danes že dobili približen pogled na cene AMD-jevih procesorjev, ki vam ga je posredoval McHusch, sam pa sem naletel na celotno prodajno shemo prihajajočega tedna.

Tako sem na Inquirerju našel Intelove in AMD-jeve načrte za prihodnjo prodajo. Kot kažejo številke, se AMD-ju mudi iz trga odstraniti predvsem Celerone in jih zamenjati s svojimi Athloni XP, Intel pa nadaljuje s politiko pridobivanja zahtevnejših uporabnikov z nižanjem cen Pentuimom 4.

Prav tako v novici ugotavljajo, da so načrtovane cene začetek priprave trga na izdajo naslednikov Athlonov, in sicer procesorjev s kodnim imenom Clawhammer. Če se pri AMD-ju ne bodo zamerili kupcem s t.i paperlaunchi, znajo slednji uspeti. Zakaj, verjetno ni potrebno poudarjati.

Če vas zanima, koliko k ceni dodajo na poti med proizvajalci in vami trgovci, pa si poglejte tukaj.

6 komentarjev

Prihaja Celeron 2,2 GHz

The inquirer - Na Inqiurerju so zasledili, da se je Intelu v začetku tedna sesul varnostni sistem strani za pooblaščene prodajalce. Tako so potrdili špekulacije, da bo Intel na trg poslal Celerone, temelječe na P4 osnovi, ki bodo delali pri 2200 MHz ali 2,2 GHz po domače.

Poleg tega so pogledati še načrt prodaje za naprej ( o tem vam je sicer poročal že kolega McHusch). Kaj in kako bo Intel prodajal v prihodnosti, si poglejte tukaj.

0 komentarjev

Intel napovedal znižanje cen

X-Bit Labs - Dobro obveščeni ljudje so o tem špekulirali že nekaj časa, danes pa je zadevo uradno potrdil tudi Intel. Z 10. novembrom nameravajo znižati cene vseh svojih procesorjev za 15-25%, razen najmočnejšega modela (3.06 GHz), katerega cena še naprej ostaja 637 ameriških zelencev. Podatki veljajo za količine nad 1000 kosi v Čezlužju, kako pa se bo spust cen odrazil pri nas, še ni jasno. Originalne informacije ter preglednica vseh cen na tem naslovu.

2 komentarja

Intel napada: Celeron udaril na 2 GHz

Tom's Hardware - Na Tom's Hardware so si pravkar ogledali najnovejšega Celerona, ki reči in piši, tiktaka že pri celih dveh milijardah urnih ciklov v sekundi. Intel se je tokrat potrudil in zadevo izdal na Northwood jedru (0.13 mikronska tehnologija izdelave), vendar žal obdržal klavstrofobičnih 128k drugostopenjskega predpomnilnika in borih 100 MHz zunanje hitrosti vodila. Za kaj več o zmoglijvostih ter navijalskih zmožnostih pa kar hitro skočite na to stran!

15 komentarjev

2GHz Celeroni

K-Hardware - Na nemški strani K-Hardware so najavili nove 2gigaherčne Celerone. Sicer ne vem koliko jim je kaj za verjeti, toda nikoli ne vemo. Zadeva bo tekla pri 400MHz zunanjega vodila in bo imela 128kB predpomnilnika. Stal naj bi tam okoli 140 evrov. Če znate nemško kar sem!



P.S.: Kot so me opozorili, je zadeva čisto resnična, saj imajo te procesorje tudi že v Sloveniji. Stanejo malce manj kot 40 tisočakov.
Čudno, da nikjer drugje ni kakšnih testov...

20 komentarjev

Navijanje 1.8A Pentiuma 4

Virtual Hideout - Virtual Hideoutovci so se spravili premišljevati - dobesedno. Zadali so si nalogo, da bodo vzeli Northwood Intel P4, ki bo ponujal največje razmerje med ceno in zmogljivostmi ter se po urah premišljanja odločili za 1.8 GHz inačico Intelovega paradnega konja. Članek se posveča navijanju procesorja brez kakršniholi tveganih posegov, kot so modifikacija voltaže in usposabljanje vodno hlajenega sistema. Navkljub temu dejstvu so iz 1.8 GHz naredili 2.55 GHz pošast, kar je kar 43% porast. Pa saj to ste že vedeli... :D

0 komentarjev